A murit Sabin Mariș, unul dintre cei mai respectați procurori pe care i-a dat Aradul

sabin maris1
Distribuie:

 

S-a stins din viață noaptea trecută, după o lungă luptă cu o serie de boli, cel ce a fost pentru majoritatea cunoscuților și prietenilor mai tineri „Nea Binu”, un munte de erudiție juridică, un personaj, deși neconflictual, polemic și incomod pentru adversari și chiar pentru colegi – în orice caz, iubit pentru exact ceea ce era… poate cel mai iubit din „școala veche”…

Sabin Mariș (n. 25.02.1948) a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad în perioada 2004 – 2008, iar la data de 19 iunie 2008 s-a pensionat, devenind membru al Baroului Arad începând cu data de 01.09.2008, titular, în cabinet individual, cu drept de a pune concluzii la toate instanţele.  În 2011 s-a retras din avocatură și a intrat în politică, pe 1 aprilie, 2011, devenind chiar președinte interimar al PSD Arad. În 2012 a candidat din partea USL pentru un loc în Parlamentul României.

Sabin Mariș a fost un recordman printre procurori, acumulând 32 de ani și 2 luni vechime în magistratură.

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul” în 2004, procurorul, care nu a purtat niciodată pistol, mărturisea că dacă ar fi să-și ia viața de la început și să fie lăsat să aleagă, s-ar face tot procuror.

Trupul său neînsuflețit este depus la capela Kuki din Grădiște, unde toți cei care l-au cunoscut pot să îi depună un ultim omagiu.
Înmormântarea va avea loc luni, de la ora 14.00, cu plecare de la capela din Grădiște  către cimitirul din Cartierul Gai, iar slujba ritualică propriu-zisă va începe la ora 15.00.

Categorie: Știri
Etichete: a murit, kuki, prim procuror, Sabin Maris
Distribuie:
Articolul anterior
Clipul publicitar în care femeia este tratată ca un gunoi va intra în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Fostul deputat Lia Ardelean va depune o plângere în acest sens
Articolul următor
[JOCURI DE CULISE] Nemulțumiții din toate liniile PNL Arad așteaptă primul prilej pentru a scăpa de Falcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie