A murit Verestoy „Drujba lui Dumnezeu” Attila. Senatorul UDMR avea 63 de ani

verestoy attila
Distribuie:

 

Senatorul UDMR avea 63 de ani. Verestoy Attila suferea de cancer și se afla la o clinică din Viena. Informația a fost confirmată de colegii săi parlamentari. Senatorul a încetat din viață la Viena.

„Știam că este bolnav, dar speram să treacă peste această încercare. De câteva luni era bolnav, avea cancer. A făcut parte din acea generație care a creat instituțiile democratice”, a spus fostul președinte al UDMR Marko Bela.

Verestoy Attila era membru al Parlamentului din 1990. Este unul dintre cei mai vechi membri ai Parlamentului.

Senatorul Verstoy Attila s-a născut la 1 martie 1954 în Odorheiu Secuiesc. În 1978 a absolvit facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar în 1999 a devenit doctor în chimie anorganică şi protecţia mediului la Universitatea Politehnică, Bucureşti.

Verestoy Attila a obținut în 2016 şaptelea mandat consecutiv de senator, la care se adaugă perioada cuprinsă între 1990 şi 1992 când, de asemenea, a fost prezent în Parlamentul României. De asemenea, ocupă funcţii de conducere la nivel central şi teritorial în UDMR din 1989 şi a înfiinţat fundaţia caritabilă Dr. Verestoy Attila.

Senatorul UDMR a fost unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. Deținea mai multe suprafeţe de teren în Bucureşti, Harghita şi Ilfov, două case și trei apartamente, o colecţie de bijuterii estimată la 58.000 de euro şi o colecţie de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 de euro.

Categorie: Știri
Etichete: a murit, drujba lui dumnezeu, verestoy attila
Distribuie:
Articolul anterior
Richard Filaret s-a retras. Mulţumim „Rici” pentru tot ce-ai făcut pentru UTA! Succes în continuare!
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Hora Unirii la Arad, în anul Centenarului Marii Uniri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie