[ACTUALIZARE 2] EVADATUL afgan de la Horia a fost prins între Curtici și Zimandu Nou

taliban cautat arad
Distribuie:

[INFORMARE DE PRESĂ]

CETĂȚEAN AFGAN, CĂUTAT DE AUTORITĂȚI, DEPISTAT

Astăzi, 16.12.2022, în cadrul activităților specifice organizate pentru prinderea bărbatului care a fugit din Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia, județul Arad, șeful Postului de Poliție Zimandu Nou a primit o informație privind prezența unei persoane suspecte în zona de vegetație cuprinsă între orașul Curtici și comuna Zimandu Nou.

La fata locului, s-au deplasat polițiști ai IPJ Arad și jandarmi din cadrul GMJ Timișoara, care l-au depistat și identificat pe cel în cauză.

Acesta nu a opus rezistență, la momentul depistarii și imobilizării.

Biroul de presă al IPJ Arad

……………………………..

[ACTUALIZARE] (16 DECEMBRIE, 2022 – ora 8.00) Au trecut 60 de ore de când TALIBANUL EVADAT este căutat în tot Aradul. Primarul Florin Chereji: „Se bănuieşte că s-ar afla undeva în zona dintre Chişineu-Criş şi Vărşand”

Autorităţile au dispus măsuri de întărire a frontierei de stat până când va fi găsit afganul  Darwesh Muhammadullah, care este căutat de toate forţele de ordine în judeţul Arad, suplimentate cu elicoptere, drone, mașini de teren etc., după ce a evadat din, probabil, cea mai prost păzită închisoare din România (3 polițiști!) – Centrul de cazare a străinilor luaţi în custodie publică.

centru refugiati horiajpg

„Un bărbat de cetăţenie afgană a părăsit Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia. La nivelul judeţului Arad, a fost constituită o echipă complexă, care derulează activităţi conform competenţelor, pentru depistarea persoanei. Sunt angrenaţi în activităţi poliţişti, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări şi jandarmi. De asemenea, la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră, au fost dispuse măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, respectiv se menţine un contact şi un schimb de informaţii permanent cu echipajele Poliţiei Române, precum şi cu celelalte structuri de ordine şi siguranţă publică, în vederea depistării persoanei în cauză”, a transmis, la solicitarea AGERPRES, Inspectoratul General pentru Imigrări.

Importante forţe de ordine au participat ieri la căutarea „contactului taliban”

S-au format filtre în judeţ, poze ale bărbatului au fost distribuite de primăriile din zonă de frontieră și fiecare cetățean a fost informat despre acest caz și rugat să dea informații despre prezența afganului Darwesh, în caz că le deține sau le va afla.

taliban cautattaliban

Conform primarul din Chişineu-Criş, Florin Chereji, care a declarat pentru AGERPRES că a primit o solicitare de sprijin de la postul de poliţie din oraş în vederea răspândirii fotografiei afganului pe reţelele de socializare, „se bănuieşte că s-ar afla undeva în zona cuprinsă între Chişineu-Criş şi Vărşand.”

După ce – și DACĂ – va fi prins, Darwesh Muhamadullah va fi inculpat pentru sustragerea de la măsurile de îndepărtare de pe teritoriul României.

[TITLUL INȚIAL] (15 DECEMBRIE, 2022 – ORA 9.30) [BREAKING NEWS] Un CONTACT al Mișcării Talibane în România A EVADAT din Centrul de detenție pentru imigranți de la Horia!

Darwesh Muhammadullah, încarcerat de un an în Centrul de detenție pentru imigranți din Horia ca fiind contact al Mișcării Talibane, a evadat în friguroasa noapte de marți, 13 pe miercuri, 14 decembrie, îmbrăcat sumar („în șort și papuci” – conform informațiilor noastre)… și dus a fost.
În această dimineață, de la București, a venit un ordin cu echipă cu tot, prin care toate forțele M.A.I.  sunt mobilizate în căutarea evadatului.

Vom reveni imediat după oficializarea acestei știri.

 

Acum exact un an, cotidianul NEWS ONLINE publica istoria judiciară a „cazului Darwesh”, cu surse din SRI

Contact al Mișcării Talibane din Afganistan, expulzat de judecători după ce SRI a descoperit că se radicalizaseră

În 2021, Curtea de Apel București a decis expulzarea din România pentru 10 ani a cetățeanului afgan Darwesh Muhammadullah pentru rațiuni de securitate națională, după ce Darwesh solicitase azil în România fiind cazat într-un Centru Regional de Cazare pentru solicitanții de azil.
Ofițerii Serviciului Român de Informații au descoperit însă că Darwesh era un punct de contact al Mișcării Talibane care a preluat puterea în Afganistan. Mai mult, afganul căuta să atragă noi adepți ai Mișcării pe teritoriul României.

Decizia definitivă:

„Din examinarea documentelor clasificate secret de stat de nivel Strict Secret, respectiv secret de serviciu, ce au fost puse la dispoziție de către Serviciul Român de Informații – U.M. 0198 București, autoritate cu competențe în domeniul securității naționale, a rezultat că pârâtul, cetățean afgan, aflat într-un stadiu avansat al procesului de radicalizare care menține legătura cu insurgenții talibani din țara de origine, desfășoară și există indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că urmează să desfășoare activități subversive în favoarea grupării insurgente Mișcarea Talibană din Afganistan, activități ce se încadrează în dispozițiile art. 3 lit. i și I din Legea nr. 51/1991 privind siguranța națională a României, republicată și care constituie amenințări la adresa securității naționale.
Astfel, datele și informațiile ce motivează propunerea Serviciului Român de Informații – U.M. 0198 București se regăsesc, pe larg, în materialul menționat anterior și care, în conformitate cu dispozițiile art. 86 alin. 3 din O.U.G. nr. 194/2002, republicată, se va transmite integral Curții de Apel București, pentru a fi avute în vedere la soluționarea acestei cauze, material din care rezultă că acesta menține legătura cu membrii Mișcării Talibane, prezintă un nivel ridicat de radicalizare și a devenit un lider informal în mediul solicitanților de azil din Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil G______.
În concret, acesta face apologia și promovează ideologia Mișcării Talibane pe teritoriul României cu scopul de a convinge și a atrage noi adepți”,
se arată în decizia Curții de Apel București de expulzare a lui Darwesh obținută de newsonline.ro de pe rolii.ro.

Categorie: Știri
Etichete: Centru de detentie pentru Emigranti, contact al Mișcării Talibane, Darwesh Muhammadullah, evadat, Florin Chereji, Horia, primarul din Chişineu-Criş, taliban evadat arad
Distribuie:
Articolul anterior
Campania „Bradpandoor” te face câștigător!
Articolul următor
Cum m-am măritat cu ziaristica (V)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie