[ACTUALIZARE 2] În acest ritm, sunt 15% șanse ca Stadionul UTA să se termine la timp! Nașul lui Coldea se ceartă cu finul lui Bîlcea pe 15% avans din primele 15 milioane de lei

uta
Distribuie:

 

Călin Bibarț – primarul Aradului până la următoarele alegeri cel puțin – și Sergiu Bîlcea – care se vrea primar ulterior acestora, confundă războiul direct și personal pe care îl au la ei în partid cu construirea Stadionului UTA și se ceartă, prin intermediul lui Radu Dragoș… încă de la primii bani – 15% din banii ce trebuie dați constructorului SC DRAST COMPANY pentru ca să se „miște ceva”… în afară de „scandalul scaunelor prost vopsite” (FOTO PRINCIPAL – Suporteri FC UTA )!

Pentru a nenumărata oară,  echipa de suflet a arădenilor devine ținta electorală a politicienilor – fiind târâtă în mocirla scandalurilor lor.
De peste 6 ani începută, reconstrucția Stadionului „Francisc Neuman” a ajuns la un stadiu la care are nevoie de mult mai mulți bani decât cele 9… ulterior 11… acum încă 3, 5 milioane de euro (în două tranșe: 6.878.608 lei fără TVA, plus 9.469.427 lei fără TVA) – și ca și cum nu ar fi fost de ajuns „lălăielile” perpetue ale administrației arădene amestecate cu incompetența constructorului (mult-blamatul Tehnodomus), debutul a ceea ce trebuia să fie începutul unei frumoase relații post-divorț, a degenerat încă de la primii… 15%.
După cum urmează:

[PUNCT DE VEDERE]

Ca urmare a informațiilor apărute în presa scrisă și în mediul online cu privire la valoarea avansului acordat de Municipiul Arad societății DRAST COMPANY SRL pentru continuarea lucrărilor la Stadionul UTA, Primăria Arad face următoarele precizări:

În conformitate cu Hotărârea 264/2003 cu modificările și completările ulterioare   și anexele sale, coroborat cu subcapitolul 18.5 din contractul încheiat între Municipiul Arad și SC DRAST COMPANY SRL, „Achizitorul are dreptul de a acorda avans în condițiile prevăzute de HG 264/2003 republicată, cu modificările și completările ulterioare. Justificarea și recuperarea avansului se face în condițiile legii din facturile emise după execuția lucrărilor.”. Cu toate că  hotărârea guvernamentală punctează faptul că „valoarea avansului în cazul executării unor lucrări din fonduri publice poate fi de până la 15% din valoarea prevăzută în contract”,  beneficiarul, respectiv Municipiul Arad,  a acordat valoarea maximă admisă de lege ca avans la începerea lucrărilor, respectiv 15% din valoarea contractului..

Operatorul economic a fost  însțiințat de acest lucru prin adresa cu numărul 17504/05.03.2020.

„Atâta timp cât ambele părți respectă prevederile contractuale,  sunt sigur că stadionul UTA va fi finalizat la timp. Avansul acordat pentru continuarea lucrărilor a fost în conformitate cu legile în vigoare și prevederile contractuale. Pentru detalii se poate consulta Hotărârea 264/2003 cu modificările și completările ulterioare. Pentru noi documentele sunt grăitoare, nu vorbele. “, a concluzionat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

***

Comunicatul face referire la declarația pe care administratorul firmei „Drast company”, Radu Dragoș, a oferit-o pentru aradon.ro: „Prin contract, Primăria se obligă să plătească, la începutul lucrărilor, până la 30% din totalul sumei licitate. Azi (n.n. – ieri) am avut surpriza să primesc o adresă din partea Primăriei, prin care sunt înștiințat că doar 15% din aceștia au fost alocați. Eu trebuie să plătesc avans între 30 și 50% la câteva echipamente de sute de mii de euro. E vorba de cele două tabele de marcaj (montate în peluze, sus), UPS-uri (surse de curent), turnicheți, trei lifturi, instalații sanitare, reclama luminoasă (care va fi montată la intrarea în stadion și pe care va sta scris UTA ARAD, pe o dimensiune de 14/12 metri), dar și scaune și mobilierul interior, care costă foarte mult. Trebuie discutat din timp pentru toate acestea, deoarece ele nu se mișcă din firme până eu nu plătesc avansul, degeaba comand. Dar să vă spun ceva: nu știu cum o să fac, dar o să rezolv problema, o să mă descurc, nu mă întrebați cum. Mă gândesc serios dacă accept acel procent de 15%, cu care nu pot acoperi mai nimic din comenzi. Nu mai spun de celelalte lucrări, strict de construcții, deoarece voi subcontracta câteva dintre ele, pentru că nu am decât 58 de oameni în firmă. Și acolo trebuie bani, dar nu mă plâng. Ce am spus până acum este adevărul, pe care trebuie să-l știe toată lumea”.

………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] (26 februarie, 2020) DRAST de COMBINAȚIE avem aici? FINUL lui Bîlcea trebuie să-i termine NAȘULUI Stadionul UTA în 6 luni ca să iasă „masonel” PRIMAR – sau când LICITEZI SINGUR, ca să fii sigur de SUCCES!

S-o spunem din start: ca oricare dintre cei mai înfocați suporteri ai celui mai iubit brand din Arad: nu ne dorim nimic altceva de la viitorul apropiat din partea administrației publice locale decât să „dea la cheie” un stadion decent, de Liga I, pentru UTA – echipă care din punct de vedere sportiv (deci PE MERIT!) și-a făcut datoria, este lider autoritar în Liga a II-a, joacă impecabil și crește ratingul acestui oraș de Liga a III-a.
Mai aplicat: să facă bine Sergiu Bîlcea, dacă tot și-a rezolvat prietenul și colegul din copilărie, finul  și (mai ales) patronul firmei-apendice ale micii sale „căsuțe masonice”, Radu Dragoș, de un contract de 3 milioane de euro (plus cel puțin încă două, la „adiționale” – facem pariu dacă vreți!), să termine în 6 luni ce n-a reușit TEHNODOMUS în 6 ani!  Și, eventual, după ce vedem ce a ieșit, să evaluăm dacă merită să fie primarul Aradului!
Deocamdată, la stadiul la care se află lucrările ce compun reconstrucția stadionului Francisc Neuman, avem de a face cu o structură prost gândită mai ales vizând spațiile de parcare, cu acoperiș de tablă ondulată   – departe de planul inițial prezentat de Primăria Municipiului Arad (vezi ca ARTICOL ASOCIAT) exact cum explică în caricatura postată în Suporter Club UTA în spațiul public colată ca poză principală la acest articol.

Care-i COMBINAȚIA?

Pe foarte scurt… ca rezumând procesul-verbal al unei ședințe, combinația-i așa: îi dau la finu` lucrarea… pompăm oricâți bani trebuie în UTA, etapa prinzându-ne în plină campanie electorală și ieșim în campanie cu „realizarea nr. 1” – stadionul UTA gata, cu echipa în Divizia A.
Din partea noastră – Doamne ajută să fie așa și ne doare-n bască dacă alegătorii lui Sergiu Bîlcea vor mușca această „gălușcă politică” cinică… dar iată ce ne face să ne îndoim că

„Lipeala” lui Radu Dragoș, patronul S.C DRAST COMPANY, de finalizarea lucrărilor de la Stadionul UTA este una deloc întâmplătoare, n-are nicio treabă cu criteriile de performanță ale unei firme de construcții, cu expertiza în domeniu și competiția cinstită.

Din această statistică preluată de pe site-ul hartabanilorpublici.ro reiese clar că SC DRAST COMPANY a crescut… concomitent cu ascensiunea lui Sergiu Bîlcea

sc.drast company 1

sc.drast company 2

, iar pentru cine e curios să verifice în amănunt situația, toate cele 65 de contracte cu statul, din 2009 până azi, se pot descărca direct de la linkul indicat.

ABONATĂ la lucrări plătite de STAT, „specializată” în câștigat licitații pe reabilitări de unități învățământ, SC DRAST COMPANY deține controlul absolut pe localitățile Pâncota și Ghioroc (acolo unde vorbim despre sume nu foarte mari, dar vizând lucrări din care „se poate trage mult”, mai toate achizițiile publice și licitațiile câștigate) – dar până la lucrări de 3 spre 5 milioane de Euro nu a ajuns, decât odată cu această (pentru cunoscătorii lucrurilor din interior PREVIZIBILĂ) lucrare atribuită… cumva „pe sub mână”.

Dintre multele linkuri care se pot consulta pentru argumentarea afirmației „abonată la bani publici”, recomandăm cel cu Reabilitarea termică Colegiului Pedagogic, a Centrului de Vârstnici din Micăcalca… ca să se înțeleagă despre ce „creștere de nivel” discutăm aici!
Ca de la vicepreședinte-mascotă a unui consiliu județean la primar de oraș care a dat-o pe UTA.
Spectaculos – dacă n-ar fi spre paguba noastră… și – repetăm- sperăm să nu fie.

La licitația organizată pentru adjudecarea lucrării „Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA – modificări și completări” valorând peste 3 milioane de Euro nu s-a prezentat nimeni în afară de DRAST COMPANY pentru că, pe ultimele ore…  A CĂZUT SITE-UL SICAP (singurul suport oficial pe care poți să te înscrii la o licitație publică – pentru cine nu știe!) – acest amănunt părându-ni-se, din toată tărășenia, suficient de important încât să-l împărtășim cu toți suporterii… Aradului, până la urmă!

………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (19 februarie, 2020) O firmă din Bujac cu 28 de angajați va trebui să termine Stadionul UTA în 6 luni, după ce i-a fost atribuit un contract de peste TREI MILIOANE de Euro

[COMUNICAT DE PRESĂ]

A fost atribuit contractul pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman” .

Urmează semnarea contractului.

Primăria Municipiului Arad a atribuit contractul de lucrări pentru obiectivul de investiție „Mărirea capacității peluzelor Stadionului UTA – modificări și completări”.
S.C. DRAST COMPANY S.R.L din Arad va executa lucrările necesare pentru finalizarea stadionului municipal. Timp de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, operatorul economic care de altfel a fost și singurul ofertant, va desfășura lucrări pe două loturi.
În Lotul 1 au fost cuprinse lucrările aferente Peluzei Nord, Peluzei Sud și Tribunei 2, respectiv colmatarea rosturilor între prefabricatele de beton, montarea obiectelor de
tâmplărie (uși și ferestre), montarea confecțiilor metalice pentru: dirijare flux, siguranța
spectatorilor și închideri laterale, instalații electrice, sanitare, P.S.I și instalații de încălzire și ventilare. Tot acum se va amenaja casa de bilete, se vor realiza instalațiile de curenți slabi (sistem de supraveghere video, sistem control acces, instalație de avertizare în caz de incendiu, instalație voce, sistem detectiv efracție, instalație de sonorizare). Alte lucrări prevăzute în acest lot sunt: realizarea instalațiilor edilitare de apă și canalizare, instalația de paratrăznet, cea de iluminat exterior și rezervorul P.S.I.
În Lotul 2 sunt cuprinse lucrările necesare finalizării Tribunei 1 și a corpului de clădire adiacent. Mai exact vorbim despre: compartimentări la grupuri sanitare, montarea
obiectelor de tâmplărie, executarea finisajelor interioare și exterioare la corpul de clădire adiacent, instalații sanitare, P.S.I., termice, inclusiv echipamente, dar și instalații de ventilare și desfumare, inclusiv echipamente.
Prețul ofertat pentru lucrările ce se vor executa la nivelul Lotului 1 este 6.878.608 lei fără TVA, iar aceeași firmă va primi 9.469.427 lei fără TVA, pentru toate lucrările cuprinse în Lotul 2.
„Am ieșit, în sfârșit, din hățișul procedurilor legale și avem un constructor care va finaliza lucrările la stadionul așteptat de atâta vreme. Comisia de licitație a desemnat
câștigătoare societatea DRAST COMPANY S.R.L. Ne despart numai câteva zile de semnarea contractului, moment în care putem să ne apucăm de treabă. Ne-am propus ca inaugurarea stadionului să se poată face în vară, iar echipa fanion a Aradului să poată disputa primele meciuri, sperăm noi, din Liga I, aici.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Biroul de presă al Primăriei Arad

***

Articol asociat:

S-a început montarea TABLEI ONDULATE peste tribunele stadionului UTA… pentru că atâta consideră administratorii tăi că merită Aradul! [VIDEO]

Categorie: Știri
Etichete: Calin Bibart, drast company srl, primarul municipiului Arad., radu dragos, Sergiu Bilcea, stadionul UTA
Distribuie:
Articolul anterior
Amical cu UTA „mică”. Urmează meciul cu U. Cluj
Articolul următor
REALISM DUR în declarațiile lui Laszlo Balint după amicalul cu juniorii: „Dacă aveam meci oficial, la modul în care ne-am prezentat astăzi, probabil că am fi plâns după!”

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie