S-a început montarea TABLEI ONDULATE peste tribunele stadionului UTA… pentru că atâta consideră administratorii tăi că merită Aradul! [VIDEO]

uta tehnodomus
Distribuie:

 

Acoperișul din tablă al Stadionului UTA a intrat din previzibil în fapt – iar singurul merit al acestei „reușite inginerești” e că nu trece ploaia prin el… conform știrii pe care au difuzat-o ieri reporterii de la TV Arad:

https://www.facebook.com/1492314687650200/videos/2119025511645778/

Se confirmă, astfel, în fapt prima dintre previziunile pe care le etalam în articolul principal deschis pe acest subiect: tribunele nu vor fi acoperite cu o copertină metalică cu policarbonat translucid – ci cu o tablă ondulată de cea mai ordinară calitate.

În privința numărului de locuri, a bazei de refacere și a hotelului – care sunt prevăzute în contractul de execuție inițial… așteptăm propria dezmințire cât de curând, înainte de a trece la analize mai de profunzime.

………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (18 iunie, 2018) Ce nu ți se spune despre „renovarea” Stadionului UTA? „Banalități”: va avea doar 8000 de locuri, nu va avea hotel, cantină și bază de refacere, iar acoperișul tribunelor va fi executat din cea mai ordinară TABLĂ – nerespectându-se nimic din S.F.

Promis în 2008, schițat în 2009, proiectat în AutoCAD în 2012, început în 2014, estimat ca și costuri la 11.730.000 de Euro și programat pentru finalizare în toamna anului 2017,  Stadionul echipei-fanion a Aradului, „Francisc Neuman”, este, de un deceniu încoace, o hidoșenie invadată de noroi, acoperită cu minciuni, populată cu ingineri slabi și muncitori leneși, respectiv cu procurorii „călare” pe patronii firmei câștigătoare a licitației – SC TEHNODOMUS SRL. Când va fi gata – pentru că odată și-odată, chiar dacă nu în acest deceniu, sperăm că va fi gata – nu va arăta deloc ca în proiectul inițial: nu va avea 12.700 de locuri, tribunele nu vor fi acoperite cu o copertină metalică cu policarbonat translucid, nu va avea hotel încorporat, nici cantină și nici „bază de refacere”, dar… va fi costat mult mai mult (în video – „utopia electorală” vehiculată în noiembrie, 2015)! „Vreo 5 mii de locuri au fost demult tăiate față de macheta întocmită în anul 2012, iar acum se aude că hotelul, cantina și baza de refacere după efort au căzut și ele la „rectificare”. Însă, mai există și o altă problemă. Tehnodomusul susține că va termina partea ei de lucrări pe 23 noiembrie, dar cu nocturna și gazonul vor fi responsabile alte firme” scrie și sportarad.ro, într-un articol recent.

Să amintim de „asigurările” lui Falcă, de dată nu foarte îndepărtată

Ca să n-o luăm foarte „de departe” – în aprilie, 2016, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, declara pentru site-ul uta-arad.ro următoarele: „Sperăm ca în anul 2017, toamna, să reușim să avem competiție fără să facem o recepție a stadionului. Lucrul acesta se poate întâmpla dacă Federația ne poate face o recepție parțială. Dacă nu, conform contractului, în 2018 stadionul va fi finalizat și recepționat și putem avea atât competiții sportive și evenimente culturale de dimensiuni mari. Tot ce înseamnă locuri în tribună înseamnă locuri acoperite, , întreg stadionul este proiectat cu acoperiș. Acoperișul este creat după o structură identică ca și acoperișul de la Cluj”, ”, a anunțat Falcă.
Sigur… acum știm că declarația aceasta conține câte o minciună la fiecare frază… numai ce am „inaugurat” aceste promisiuni neonorate – dar ceea ce nu știam până mai ieri e „amănuntul banal” că acoperișul tribunelor va fi executat din cea mai ordinară tablă – aceasta fiind un aspect al realității perceput „încă din prima” de constructori mult mai serioși decât TEHNODOMUS.

Când TEHNODOMUS a licitat cu 30% sub oricare dintre ofertanți, a făcut-o „la disperare”

AICI POȚI CITI INTEGRAL Studiul de Fezabilitate al obiectivului de investiţie „Mărirea capacităţii peluzelor stadionului „UTA” – modificări şi completări – și e important să fii atent la suma inițială pentru care s-a adjudecat licitația: 37.158.390 – deci vreo 9 milioane de euro. „Lumea constructorilor” (mai discretă, după cum se știe, pentru că… „toți avem nevoie de contracte și nimeni n-are curaj să iasă public cu critici, pentru că… se taie singur de a porție”) l-a avertizat încă de atunci pe Gheorghe Maxinan că „n-are cum să îți iasă suma aia nici măcar dacă cumperi materiale din piața de vechituri, la second-hand, fie și doar dacă iei în calcul copertina metalică cu policarbonat, care e foarte scumpă… doar dacă o elimini” – dar poți să te pui cu „prietenii lui Falcă”?! Nu poți!

Diferența de preț dintre „copertina metalică cu policarbonat translucid” prevăzută în Studiul de fezabilitate (vezi pag.16 din S.F.) și „Copertină fără policarbonat translucid” este de 200 de lei x 5.492 de metri pătrați – cât au (sau aveau… că nu poți să ai nicio încredere în măsurătorile ăstora) – este de 1.100.000 de lei… deci alți bani, alt (dis)comfort, altă impostură.

Așa încât „explicațiile” oferite de TEHNODOMUS referitoare la întârzierea construcției sunt… baliverne scrise de Maxinan și Falcă la un șpriț

Să recitim acum, în lumina acestor dezvăluiri, comunicatul TEHNODOMUS datat 22 mai, 2018… ca să avem motive suplimentare de a ne înjura administratorii banilor publici:

„Societatea SC Tehnodomus SRL în calitate de câştigător al contractului de proiectare şi execuţie am solicitat Primăriei Municipiului Arad decalarea termenului de finalizare a lucrărilor cu 6 (şase) luni din următoarele motive: neeliberarea amplasamentului prezentei investiţii, respectiv clădirile ce trebuiau să fie demolate Turn Radio, Clădirea Spălătoriei şi Creşa UTA, pe de o parte şi condiţiile meteo nefavorabile înregistrate de la începutul lucrărilor şi până în prezent, pe de altă parte. Numai sistarea lucrărilor pe timp friguros a generat o întârziere de 186 de zile a termenului de finalizare a acestei lucrări. În plus, a fost necesară o reproiectare a acoperişului tribunelor pentru a corespunde noilor reguli privind protecţia împotriva incendiilor.
În aceste condiţii ţinem să subliniem faptul că nu putem vorbi despre nerespectarea duratei de execuţie a lucrărilor aşa cum este prevăzută ea în contract, ci despre o decalare a termenului de finalizare a lucrărilor de mărire a capacităţii peluzelor stadionului UTA.”

 

Articol asociat:

Tardiv și inutil: Explicațiile TEHNODOMUS pentru neterminarea lucrărilor la Stadionul UTA: nu s-a demolat ce trebuia, acoperișul a trebuit reproiectat și a fost frig…

Categorie: Investigații
Etichete: Gheorghe Falca, Gheorghe Maxinan, stadionul francisc neuman, stadionul UTA, stiri arad, tehnodomus
Distribuie:
Articolul anterior
UTA s-a întors învingătoare, cu un gol marcat în ultima fază a meciului amical cu Elore Bekescsaba
Articolul următor
Echipa de ÎNOT a CSM Arad – la Campionatul Național de CADEȚI de la Târgoviște. Rad LUCAS este vicecampion național la natație
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

  • Ba Falca eu nu te vad bine , dar nu te baza pe mine sa iti aduc mamaliga cand ajungi pe 6Vanatori !

    Răspunde
  • Pai si aici trebuie sa sesizeze cineva organele de ancheta. E simplu! Vezi faza cu gunoaiele … din tomberoane.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

florin malița - condamnații

[ACTUALIZARE 14] Florin Malița este un infractor condamnat cu ROST… în sensul filosofic al termenului. Într-un interviu-eveniment, fostul „copil-problemă” al lumii interlope arădene, ne explică cum PUȘCĂRIA poate fi o FACULTATE DE AUTODISCIPLINĂ

Interviul acordat de Florin Malița – fostul „copil-problemă” al lumii interlope arădene, actualmente guru de pușcărie – jurnalistei Adriana Stoicescu pentru postul B1 TV în cardul emisiunii CONDAMNAȚII  (premiate de Asociația…