[ACTUALIZARE 2] Toți cei 18 traficanți de migranți din Rețeaua „Cisterna” sunt arestați, după ce DIICOT a câștigat recursul împotriva hotărârii Tribunalului Arad care a plasat 10 dintre ei sub control judiciar

cisterna 4
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE 2]

Curtea de Apel Timișoara a dispus arestarea preventivă pentru cei 10 traficanți de migranți care au fost, inițial, puși sub control judiciar de o Instanță a Tribunalului Arad. Ieri, unul dintre ei, de cetățenie bulgară, a fost prins și reținut – și pentru acesta, Instanța dispunând arestarea pentru 30 de zile, la fel ca și pentru celilalți.

Astfel, toți cei 18 care au fost documentați de polițiștii SCCO Arad, sub coordonarea DIICOT, ca fiind membrii ai Rețelei „Cisterna” sunt, acum, după gratii.

…………………………………………………………….

[ACTUALIZARE]  (28 ianuarie, 2017)  COMUNICAT DE PRESĂ DIICOT

La data de 26.01.2017, procurorii DIICOT Biroul Teritorial Arad impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad  efectueaza un număr de 25 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Botoșani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiș in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în traficul de migranți, pe relația Turcia – România – Ungaria.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca pe parcursul anului 2016, membrii grupului au introdus  fraudulos în țară, în mai multe rânduri, peste 100 de migranți – cetățeni sirieni, irakieni, turci, afgani și marocani – pe care, ulterior, au încercat să îi treacă de asemenea fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinația finală fiind Germania.

Pe parcursul activităților investigative au fost interceptate 5 transporturi de migranți, într-unul din cazuri fiind depistate,ascunse într-o autocisternă,42 de persoane, dintre care 18 minori.

Finanțarea activităților grupului infracțional a avut loc in Turcia.

În cauză s-au emis mandate de aducere pentru un număr de 20 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Direcția Operațiuni Speciale.

La activități au participat și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Arad și Timiș, inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră Oradea și Timișoara și jandarmi.

***

Instanța Tribunalului Arad căreia i-a fost repartizată cauza a admis cererea procurorilor DIICOT de a emite mandate de arestare pentru 30 de zile în cazul a șapte dintre suspecți, în timp ce zece au fost puși sub control judiciar timp de 60 de zile. Măsurile pot fi atacate – DIICOT întocmind deja recursul pentru cei 10 plasați sub control judiciar.

Unul dintre cei 20 de suspecți este cercetat în libertate, iar alte două persoane identificate ca făcând parte din grupare sunt căutate în continuare de polițiști.

„SCCO Arad a avut parte de un sprijin important din partea Poliției de Frontieră în destructurarea rețelei infracționale. Anchetatorii și polițiștii de frontieră au colaborat timp de o jumătate de an și au reușit să intercepteze câteva grupuri de migranți care urmau să fie trecute ilegal granița în Spațiul Schengen” – a declarat comisarul-șef Cosmin Popovici.

…………………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (26 ianuarie, 2017) Polițiștii de la SCCO Arad au destructurat o periculoasă rețea de trafic de migranți. Descinderi masive și 20 de rețineri în această dimineață, în cazul „arabii din cisternă”

Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad, sub coordonarea DIICOT Arad a efectuat 25 de percheziții în noaptea trecută în mai multe județe din țară, iar în aceste momente a dus la audieri, cu mandat, 20 de persoane suspectate de a fi pus la cale o grupare specializată în trafic de migranți extrem de persiculoasă.

Acum circa 6 luni, polițiștii de la SCCO Arad au avut informația că prin mai multe puncte de trecere a frontierei din Vest sunt scoși din țară transfugi care doreau să ajungă în țările dezvoltate din UE – îndeosebi venind din Turcia, după ce au traversat Bulgaria. „După ce migranții ajungeau ilegal în România, cu bărcile peste Dunăre sau pe fâșia verde, erau preluați de români care le asigurau cazare și transport până la granița cu Ungaria” conform surselor DIICOT citate de pressalert.ro .

Discutăm despre sute de migranți care au tranzitat România cu ajutorul acestei grupări. În luna decembrie a anului trecut, de exemplu, polițiștii  au oprit în vama Vărșand un automarfar cu semiremorcă tip cisternă, în interior fiind descoperiți 41 de cetăţeni irakieni şi un  marocan, dintre care 18 minori, cel mai tânăr având numai 2 luni, toţi solicitanţi de azil în România.

„În această dimineață, polițiștii de la SCCO Arad, împreună cu jandarmii, au descins în 25 de locații din Timiș, Arad, București, Dolj, Sălaj și Botoșani pentru a pune în executare 20 de mandate de aducere a suspecților. Cei mai mulți dintre membrii grupării erau în Timișoara și în localitățile din apropiere” – a declarat pentru criticarad.ro comisarul-șef Cosmin Popovici, șeful SCCO Arad.

…………………………………………………………..

[COMUNICAT DE PRESĂ POLIȚIA ROMÂNĂ – PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MIGRANȚI]

La această oră, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, efectuează 25 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de migranți.

La data de 26 ianuarie 2017, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, sub coordornarea procurorilor D.I.I.C.O.T- B.T. Arad, efectuează 25 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Botoșani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiș și în municipiul București, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august – decembrie 2016, grupul infracțional organizat, specializat în traficul de migranți, pe relația Turcia – România – Ungaria, ar fi introdus fraudulos în țară, de mai multe ori, peste 100 de persoane, cetățeni sirieni, irakieni, turci, afgani și marocani, pe care, ulterior, ar fi încercat să îi treacă fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinația finală fiind Germania.

Pe parcursul activităților investigative, au fost depistate 5 transporturi de migranți, în unul din cazuri, 42 de persoane, dintre care 18 minore, fiind găsite ascunse într-o autocisternă.

Vor fi puse în executare 20 de mandate de aducere.

La activități participă și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Arad și Timiș, inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră Oradea și Timișoara și jandarmi.

Categorie: Știri
Etichete: Cosmin Popovici, deschideri, DIICOT Arad, percheziții, SCCO Arad, trafic de migranti
Distribuie:
Articolul anterior
E legal și la îndemâna noastră să acționăm. Vezi ce trebuie să faci pentru a ajuta o școală din România
Articolul următor
Situație incredibilă la Spitalul Județean Arad: bolnavii au rămas fără mâncare pentru că managerul a uitat să încheie contractul cu furnizorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…