[ACTUALIZARE 3] Cazul „Primarul Ciceac versus Păduricea Nădlacului”. Concluziile oficiale ale procurorilor

ciceac
Distribuie:

[ACTUALIZARE 3] 

Redăm, în această actualizare, punctul de vedere oficial al procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad după cercetarea efectuată împreună cu polițiștii asupra „Cazului Ciceac versus Păduricea Nădlacului”. Textul, integral, este preluat de pe site-ul Ministerului Public

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, după ce în prealabil a fost începută urmărirea penală şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală, au înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi propunerea de arestare preventivă a inculpatului Ciceac Vasile, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor infracţiunilor prev. de art. 47 C.pen. rap. la  art. 107 alin. 1 lit. d) din Legea 46/2008 privind Codul Silvic, art. 47 C.pen. rap. la  109 alin. 1 lit. d) din Legea 46/2008 privind Codul Silvic, cu actualizările și modificările ulterioare si  art. 297 alin. 1 C.pen., totul cu apl. art. 38 alin. 1 C.pen.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu privire la inculpatul Ciceac Vasile.

Probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a relevat faptul că începând cu toamna anului 2015 până în cursul lunii martie 2016, au fost tăiaţi un număr de 82 de arbori din Parcul Mare al Orașului Nădlac denumit „Pădurice”, teren ce aparţine domeniului public al oraşului Nădlac, de către mai multe persoane, cu aprobarea primarului oraşului Nădlac, inculpatul Ciceac Vasile, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local în acest sens, fără a deţine autorizaţie de exploatare şi fără ca aceşti arbori să fi fost anterior inventariaţi şi marcaţi cu dispozitive speciale de către personalul silvic autorizat.

Anterior tăierii, arborii respectivi erau fotografiaţi de un consilier al primarului, iar lemnul de foc rezultat era repartizat de primarul Ciceac Vasile către anumiți cetățeni ai oraşului Nădlac stabiliți de acesta anterior, existând liste cu persoanele ce urmau a beneficia de materialul lemnos. Activitatea de tăiere, fasonare, transport și distribuire era coordonată de către persoane desemnate de primar să acţioneze astfel.

Valoarea prejudiciului produs prin comiterea faptelor se ridică la suma de 61.408,206 lei, fiind de cel puţin 50 de ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior.

În cursul zilei de 25 aprilie 2016, ca urmare a obținerii autorizării legale de la instanța competentă, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Orașului Nădlac, de unde au fost ridicate mai multe bunuri.

Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

……………………………………..

 [ACTUALIZARE 2] (26 aprilie 2016 @ 16:24) Primarul de Nădlac, Vasile Ciceac își va petrece Paștile acasă, dar sub control judiciar

Judecătorul pentru drepturi și libertăți a respins cererea de arestare propusă de polițiștii asupra primarului Nădlacului, Vasile Ciceac, dispunând cercetarea în continuare a edilului sub control judiciar.
Actul emis de Judecătoria Arad are o valabilitate de 30 de zile și a intrat deja în vigoare, așa încât Ciceac își poate gândi apărarea în stare de (relativă) libertate.

……………………………………..

[ACTUALIZARE 1] (25 aprilie 2016 @ 16:31): Primarul Vasile Ciceac – în arest, cu ordonanță de reținere

Vasile Ciceac, primarul oraşului Nădlac, a fost reţinut pentru 24 de ore pe baza unei ordonanţe întocmită de polițiști. La expirarea acestui act, primarul de Nădlac va fi prezentat unei instațe cu propunere de arestare preventivă, iar un judecător pentru drepturi și libertăți va dispune în ce fel va fi cercetat în continuare.

……………………………………..

Ttitlul inițial (25 aprilie 2016 @ 14:16): Peste 80 de copaci au fost tăiați din păduricea Nădlacului. Poliția îi cercetează pe primar și pe rromii care au executat măcelul

Pe 4 martie, 2016, pe pagina de Facebook a unui nădlăcan a apărut un album foto intutulat „parcul orasului devastat prin taieri ilegale cu aprobarea dl primar Vasile Ciceac”. Astăzi-dimineață a apărut… feedbackul Poliției care, sesizată de un consilier local care a întocmit plângere penală împotriva primarului și a făptuitorilor efectivi, a descins în forță la Primăria Nădlac și a luat la întrebări „tot ce mișcă”.
În fapt, la începutul primăverii, de „ziua cutremurului din 77”, mai mulți rromi care figurează în actele primăriei ca asistați social, au pus în practică ordinul (verbal sau scris – nu se știe încă) dat de primarul Ciceac „să își adune lemn de foc tăind copaci din păduricea orașului”. Rromii… ca țiganii au făcut exces de zel și motorină-n drujbă și au tăiat peste 80 de copaci – dintre care mulți cu diametrul de 2 metri, protejați și ocrotiți prin legi speciale.
De acolo i se va trage, aproape sigur, un dosar penal atât edilului Nădlacului (care a permis fapta), cât și celor care au măcelărit păduricea…

Categorie: Știri
Etichete: copaci taiati, nadlac, padurice, rromi, vasile ciceac
Distribuie:
Articolul anterior
[RUBRICI] ACCENTE – Despre onanie
Articolul următor
Înainte de furtună

2 comentarii. Leave new

  • ARE EL MULT MAI GRAVE SI MAI MULTE FACUTE . TREBUE DESCOPERITE TOATE.INCLUSIV AVEREA,LA TOATE NEAMURILE LUI,

    Răspunde
  • ar trebui sa trimitem o informare la parchet si politie prin care sa le amintim ca sunt apolitici. din pacate ocuparea functiilor de conducere se face cum stim.pacat ca ati ales saptamana asta sa va etalati hidosenia caracterului. noi avem cunostinta de primari cu dosare precum si de fapte ale dlui Ciceac pe langa care asta e o floare la ureche,da aci putea fi executat fara a trage si pe altii dupa el .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie