[ACTUALIZARE 3] OFICIAL: Prefectul Județului Arad a emis ordinul privind ÎNCETAREA DE DREPT a mandatului de primar de Sebiș al lui Gheorghe FEIEȘ

feies 1
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE 3]

[COMUNICAT DE PRESĂ] – Instituția Prefectului Județului Arad

Încetarea mandatului de primar al orașului Sebiș

Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, a emis Ordinul nr. 138/ 2018, privind încetarea de drept a mandatului de primar al orașului Sebiș, funcție ocupată de dl Gheorghe Petru Feieș.
Încetarea mandatului de Primar al orașului Sebiș survine în urma solicitării Agenției Naționale de Integritate nr. 3039/G/II din 31.01.2018, care a stabilit starea de incompatibilitate în care s-a aflat primarul Gheorghe Petru Feieș.

…………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 2] (9 februarie, 2018) Răzvan ONICA este ALESUL PSD pentru Primăria Orașului SEBIȘ

Filiala Arad a Partidului Social Democrat și-a confirmat și validat astăzi candidatul la Primăria Sebiș în vederea alegerilor anticipate care se vor desfășura ca urmare a iminentei demiteri din funcție a lui Gheorghe Feieș.

Într-o conferință de presă susținută azi la sediul partidului, PSD l-a prezentat pe Răzvan Onica – om de afaceri și simpatizant PSD – ca fiind candidatul nominal la cea mai importantă finție administrativă din orașul de pe Crișul Alb.

În materialul VIDEO – autoprezentarea candidatului Răzvan Onica…

…………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (20 ianuarie, 2018) Ce JOCURI POLITICE face Gheorghe Feieș ca să-și pună fiul succesor la Primăria Sebiș? Deputatul Tripa: „Să demiți doi consilieri locali și un viceprimar ca să-ți pui fiul primar în locul tău… e NOAPTEA MINȚII!”

E zarvă mare în Sebiș! Sfertul de veac în care Gheorghe Feieș a stat pe funcția de edil-șef nu a adus doar liniștea letargică indusă de imposibilitatea opoziției de  a contracara mișcările unui politician inteligent și, mai ales, extrem de versatil, ci a generat și energii critice, care acum își fac simțite efectele. Că opoziția politică în Sebiș nu-și găsește încă un lider… e baza unei discuții separate – deocamdată, însă, cert e că „Tata-Feieș” nu stă degeaba!

Zvonul portivit căruia Gheorghe Feieș, primarul în curs de demitere ca urmare a pierderii procesului cu ANI, face jocuri pentru ca fiul său, Claudiu Feieș, să îl succeadă în funcție circulă în Sebiș de aproximativ un an și e notoriu în folclorul local de pe timpul când scena politică arăta, la propriu, de maniera următoare

politica arad

și Cristian Feieș, celălalt băiat al primarului, era „în cărți”.
De joi, însă, de când s-a aflat oficial despre pierderea Procesului lui Feieș – subiect ajuns un fel de „nucleul discuțiilor” în zonă… toți implicații în fenomenul politic local punând pariuri (majoritatea pe „nu pierde”! – să nu omitem s-o spunem) mai mult sau mai puțin concrete și bazate pe realitate – isteria a început să domine… și așa neliniștitul orășel.

Realitatea dură… de data asta nu Ziarul „Realitatea” condus de Gheorghe Feieș (de altfel, exact subiectul litigiului cu ANI – pentru cine-i curios) ci realitatea-realitate e că Feieș nu avea cum să câștige acest proces – din simplul fapt că acest gen de procese, cu miile pe rolul instanțelor, de ani de zile-ncoace, sunt niște procese-robot… omul aproape că nici nu este implicat aici! Discutăm despre un algoritm juridic în cazul acestor „litigii pe incompatibilitate”:  dacă ai soluționat 2828 de procese de fix același fel cu „vinovat”, n-o să fii atâta de prost să-l declari nevinovat pe al 2829-lea… mai ales într-un caz pe care e foarte multă lume cu ochii. Sunt și excepții – cum e cea a primarului de Pecica, Petru Antal – dar acestea sunt special construite pentru „cauză” (citește: „pentru ca să mănânce și avocații o pâine”).

Ei bine, inevitabilul e ca și produs: Pefectura așteaptă comunicarea oficială a ANI cu anexa ÎCCJ (act care, de obicei, vine în 2-3 zile), iar de atunci încolo Instituția Prefectului are la dispoziție 30 de zile să emită un ordin de demitere (cum s-a întâmplat în cazurile Covăsînț, Almaș, Șicula, cum a fost cu Ciul, la Bocsig… situație aproape similară etc.). Așa cum se așteaptă, probabil, orice om informat, Prefectura nu va lăsa să treacă cele 30 de zile…

„Jocul lui Gheorghe Feieș” ar arăta, conform… ultimului șervețel, așa:

Dacă doi dintre consilierii locali aleși la ultimele alegeri își vor da demisia (ușor de găsit un „motiv”… ăsta să fie tot baiul!), Claudiu Feieș – actualmente director la Termo-Construct SA , societate aflată sub patronajul Primăriei Sebiș, va deveni consilier local, fiind următorul pe listele de consilieri locali din partea PNL Sebiș la alegerile locale din iunie, 2016. Viceprimarul Radu Demetrescu (foto 1 din galerie) ar fi demis – „mazilirea” i se pregătește demult, de altfel, aflându-se, la rându-i, în stare de incompatibilitate -, așa încât Gheorghe Feieș, care controlează perfect această listă

consiliul local sebis

îl va putea impune cu destulă ușurință pe Claudiu Feieș ca viceprimar… respectiv primar interimar, până la organizara alegerilor anticipate – totul în baza unui vot, nu-i așa?, democratic.

 

L-am întrebat pe deputatul Florin Tripa, în conferința de presă  susținută vineri de către PSD Arad, despre acest subiect

Iată răspunsul său:

……………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (18 ianuarie, 2018) Primarul Sebișului, Gheorghe FEIEȘ, a pierdut procesul cu ANI și este, irevocabil, INCOMPATIBIL cu funcția. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins miercuri recursul.

Gheorghe Petru Feieș, primarul orașului Sebiș, este, de miercuri, 17 ianuarie, oficial, incompatibil cu funcția pe care o ocupă, ceea ce înseamnă că lunga sa carieră de șef al administrației publice locale a orașului s-a încheiat.
Feieș a ocupat demnitatea de primar al Sebișului din anul 1989, cu o întrerupere între 2000 și 2004, candidând pe listele mai multor formațiuni politice (azi, majoritatea dispărute). La alegerile din 2016 a fost ales pe listele PNL Arad.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a documentat și a dat publicității în luna mai, 2014, faptul că „Gheorghe Petru Feies, primar al orașului Sebiș, județul Arad, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 22 aprilie 2013, întrucât a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale.”

Litigiul s-a constituit în Dosarul nr. 749/59/2014 și a fost judecat în primă fază de Curtea de Apel Timișoara, unde Feieș a pierdut.  Feieș a atacat sentința cu recurs, iar din septembrie, 2014, cauza a stat pe rolul Instanței de judecată a Înaltei Curți de Casație și Justiție desemnate să soluționeze cauza, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Miercuri, 17.01.2018, la 9:00 s-a dat sentința de către Înalta Curte

O redăm așa cum apare pe site-ul oficial al ÎCCJ:

Complet de judecată: Completul nr.6-NCPC

Numărul documentului de soluționare: 45/2018

Data documentului de soluționare: 17.01.2018

Tipul documentului de soluționare: Hotarâre

Soluție: Respingere recurs – Nefondat

Detalii soluţie: D E C I Z I A nr. 45.  Respinge recursul declarat de reclamantul Feieş Gheorghe Petru împotriva sentinţei civile nr. 234 din 25 septembrie 2014 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17 ianuarie 2018.

Articol asociat:

Inginerul constructor Daniel ȚOLE este alesul USR Arad pentru Primăria Sebiș

Categorie: Știri
Etichete: ANI, Florin Tripa, gheorghe feies, gheorghe petru feies, inalta curte de casatie si justitie, incompatibil, razvan onica, recurs
Distribuie:
Articolul anterior
Ultima lor greșeală: doi bărbați din Vladimirescu au încercat să treacă de „Vlaicu” cu 30.000 de țigări de contrabandă. Logic că au fost reținuți!…
Articolul următor
Beniamin Vărcuş: „Arădenii merită o parcare subterană exemplară, niciun aspect al proiectului nu trebuie lăsat la voia hazardului“

11 comentarii. Leave new

 • Să fie Blestemul copacilor seculari tăiaţi fără milă din parc ?

  Răspunde
 • Multumim pt ca ne-ati readus soarele in parc !

  Răspunde
 • avatar of virgil florea
  Virgil Florea
  20 ianuarie 2018 12:05

  Cine să fie individul din prima poză, cel ce ține un fel de băț în mână? Umblă singur printre oameni?

  Răspunde
 • O, da, tocmai Tripa sa vorbeasca de noaptea mintii … Ia sa spuna el fain, frumos, cum la Bocsig administrator al megalopolisului este Ciul cel incompatibil ca primar. Si, ca sa vezi, durata contractului e fix pana la urmatoarele alegeri.

  Răspunde
  • Gogule !!! Care-i legatura articolului cu situatia de la Bocsig? Feies nu vrea sa fie administrator, grija lui este sa-l dea pe vicele afara sa-si puna in al 12-lea ceas pruncul viceprimar la Sebis .

   Răspunde
 • El stia foarte bine ca o sa vina ziua asta, tocmai de aia a vandut o buna parte din Sebis (crama, campie, parc, etc), trebuia sa-si scoata o cifra si el 😉

  Răspunde
 • Feies ii mai rau ca Ceausesti de ras a facut Sebisul…acum isi baga copii sa ne dea lecti de viata.rusine

  Răspunde
 • Sa speram ca o sa cada ultimul bastion comunist …cu acoliti sai lingai si cu Blonda divina care face angajarile la spital Sebis,bineintales contra cost

  Răspunde
  • Blonda divina (directoarea spitalului sebis)
   Serac magnificul (administratorul spitalului )
   Lazarut geniul ( director economic al pieței de zarzavaturi )
   Bulbuc zis și tesla de prăjești (fochist ul spitalului prajesti )
   Materia cenușie a orașului -(sugacii lui feies )
   Plâng toti pe la terase ca au rămas orfani fără tatuca feies

   Răspunde
 • O să avem cu toții o mare surpriză atunci cand va aparea candidatul de la ALDE.Cred că Feieş îl cunoaşte foarte bine pe Pistru şi dacă nu mă-nşel ,Pistru a luat la Sebiş voturi mai multe ca toți,aşa că aşteptați-vă la o mare surpriză.Țițirigă ai greşit puțin bătrane!

  Răspunde
 • …cat teren urbarial a vandut jidanul de Feies,cat loc intravilan a dosit,cati bani a papat,…cati prosti a promovat,…!!!
  …ar trebui bagati la pârnaie,toata gasca,…cu toti complicii,…dar lume proasta anca a ramas,…si tace,ca au lături ce manca,porci ca si el,dar vine Craciunul si,vai de ei si neamu lor…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…