[ACTUALIZARE 3] Tinerii opriți la Buteni cu focuri de armă au fost arestați preventiv pentru contrabandă cu țigări

droguri buteni
Distribuie:
[ACTUALIZARE 4] (04.04.2023, ora 21.00): Cei doi tineri arestați la Buteni au contestat măsura arestului preventiv. Tribunalul Arad le-a respins contestația, menținând măsura dispusă de Judecătoria Gurahonț și obligându-i să plătească statului câte 200 lei cheltuieli judiciare în cadrul contestației.

Tip soluție: Respins
Soluția pe scurt: În baza art. 425 ind. 1 alin.7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală raportat la art.204 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestația declarată de inculpații: SIDA DOREL-TEODOR-IOAN şi MIHU?A ADRIAN-GIORGIAN, împotriva încheierii penale nr. 2 din Camera de Consiliu din data de 31 martie 2023, a Judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Gurahonț, dată în dosarul penal nr. 571/238/2023. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă fiecare inculpat să plătească statului câte 200 lei, cheltuieli judiciare în cadrul contestației. Definitivă. Pronunțată în Camera de Consiliu din data de 4 aprilie 2023.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  24/2023  04.04.2023

***

[ACTUALIZARE 3] (31.03.2023, ora 21.00): Cei doi tineri au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia au fost implicați și în deținerea țigaretelor de contrabandă din camionul abandonat în cursul lunii august 2021 în localitatea Hălmagiu

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, Diana Ilca, a declarat:

„În seara de 30.03.2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, au prins în flagrant în trafic pe DN 79 A, între localitățile Joia Mare și Buteni, într-un autoturism, doi tineri din localitatea Hălmagiu, persoane care au fost implicate și în deținerea țigaretelor de contrabandă din camionul abandonat în cursul lunii august 2021 în localitatea Hălmagiu, în timp ce transportau și dețineau cantitatea de 50 de mii fire de țigarete provenite din contrabandă. Cei doi au fost reținuți, iar în cursul acestei zile vor fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gurahonț cu propunere de arestare preventivă”.

Articol asociat:

[ACTUALIZARE 3] Magistrații din Gurahonț care au RE-ARESTAT „lotul de țigărari de munte” după o poveste demnă de Zilele ÎNDRĂGOSTIȚILOR și LECTURII merită un LIKE pentru curaj!

Cei doi tineri au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gurahonț admițând propunerea de arestare preventivă înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț. Soluția instanței nu este definitivă. 

Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ şi în consecinţă: În temeiul art.224 C. proc. pen., art.223 alin. 1 lit. d, alin. (2) din C. proc. pen. rap. la art. 202 alin. (1) şi (3) din C. proc. pen.; art. 203 alin.3 din C.proc. pen., arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, 01.04.2023 şi până la data de 30.04.2023 inclusiv, a inculpaţilor: SIDA DOREL-TEODOR-IOAN, (date personale); MIHUTA ADRIAN-GIORGIAN, (date personale); În baza art.275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 31 martie 2023, ora 18,50
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  2/2023  31.03.2023

arestati tigari buteni

***

[ACTUALIZARE 2] (ora 10.30): Pentru CINCI baxuri de țigări, oamenii aceluiași „Grui de la arme” au panicat toată Țara Moților și au distrus Touareg-ul Poliției!

PENTRU 5 BAXURI DE ȚIGĂRI AU DISTRUS MAȘINA POLIȚIEI!

La această oră se desfășoară percheziția domiciliară în casa din Hălmagiu a unuia dintre suspecții de… contrabandă cu țigări – suspensia derivând din faptul că „ce să caute ăia de la Arme la țigărari… numa` Grui știe!” – acesta fiind refrenul satului, la ora la care discutăm.
Și mai discutăm despre 5 (cinci) baxuri de țigări – la „schimb” cu un Touareg avariat…

Oficial, COMUNICAT IPJ Arad:

În seara de 30 martie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție, la domiciliile mai multor persoane din localitățile Hălmagiu și Vârfurile, bănuite de contrabandă cu țigarete.

În cadrul acestor activități, un tânăr, de 25 de ani, din Hălmagiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, între Joia Mare și Buteni, a intrat în coliziune cu o autospecială de poliție, aflată în misiune.

În urma evenimentului, a fost rănit ușor (la prima vedere) un tânăr de 22 de ani, pasager în autoturism, care a încercat să fugă de la locul evenimentului. Acesta a fost imobilizat, fiind executat un foc în plan vertical (de avertisment).

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că niciunul dintre șoferi nu consumase alcool.

În autoturism au fost descoperite 50.000 de țigarete (2.500 de pachete), netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Gurahonț, cu propunere de arestare preventivă.

În această dimineață, au fost puse în executare 7 mandate de percheziția domiciliară, în localitățile Hălmagiu și Vârfurile, la alte persoane bănuite de contrabandă cu țigarete.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile legale.

Biroul de presă al IPJ Arad

***
[ACTUALIZARE 1] Urmăriri și focuri de armă la Buteni. Varianta oficială a IPJ: o banală „coliziune între un autoturism și o autospecială de poliție”
IPJ Arad, oficial:
„În seara de 30 martie, în circumstanțe ce urmează a fi stabilite din cercetări, a avut loc un eveniment rutier, în care a fost implicată o autospecială de poliție. Din primele cercetări, un tânăr, de 25 de ani, din Hălmagiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, între Joia Mare și Buteni, a intrat în coliziune cu o autospecială de poliție.
În urma evenimentului, a fost rănit ușor (la prima vedere) un tânăr de 22 de ani, pasager în autoturism. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că niciunul dintre șoferi nu consumase alcool. Cercetările sunt continuate într-un dosar penal întocmit pentru vătămare corporală din culpă”.
Video Ioan Ichim

***
[TITLUL INIȚIAL] (30 martie, 2023, ora 22.15) [BREAKING NEWS] Urmăriri și focuri de armă la Buteni

O operațiune a polițiștilor de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase s-a derulat în această seară la ieșirea din Buteni spre Joia Mare.

Conform surselor noastre (civile), au fost opriți în trafic niște contrabandiști de țigări urmare a unui flagrant (deși primele surse și toți participanții opriți în trafic discuta despre droguri).
Pentru prinderea lor, polițiștii au tras și focuri de armă, după ce au intrat intenționat cu o mașină „sub acoperire” (editare ulterioară: un VW Touareg din dotarea Poliției) în BMW-ul condus de urmăriți, al cărui șofer a vrut să vireze 180 de grade, înspre Arad.
Trei tineri au fost prinși imediat, iar un altul a fugit în pădure.
Din informațiile culese de la martori oculari, dar neconfirmate de IPJ Arad, unul dintre tinerii aflați în BMW a tras asupra unui polițist.
Alte surse
Drumurile au fost blocate de polițiști.
Categorie: Știri
Etichete: Buteni, focuri de armă, Hălmagiu, IPJ Arad, Joia mare
Distribuie:
Articolul anterior
Doar în câteva ore, pe A1, polițiștii au reținut 18 permise și 36 de certificate de înmatriculare. Cele 219 sancțiuni aplicate sunt în valoare de 101.710 lei
Articolul următor
Întru reabilitarea lui 1 APRILIE – sau cum și de ce i-au bătut năstrușnicii sfinți Sisoe și Fesbuchie pe serioșii muritori Otto von Bismarck și Rahmaninov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…