[ACTUALIZARE 4] Femeia de 78 de ani care s-a aruncat de pe pasarelă împreună cu fiica ei a murit în spital

femeie salvata
Distribuie:
[ACTUALIZARE 4]

Femeia de 78 de ani, mama  Elisabetei, împreună cu care  în noaptea de duminică spre luni a încercat să se sinucidă aruncându-se de pe pasarela pietonală în dreptul Bazei „Voința”, a murit la spital în noaptea de duminică spre luni.

Dumnezeu să o odihnească în pace…


[ACTUALIZARE 3] (16 iulie, 2023) Femeile care au vrut să se sinucidă împreună au scăpat și din spital și sunt acasă. Oamenii de la „Port Arthur” le-au găsit și organizează un eveniment caritabil menit să le rezolve măcar o parte din problemele materiale

Cunoscutul activist civic arădean Marcello Ionescu (președintele Asociației caritabile „Gătim împreună pentru o lume mai bună” , care se împlică, cu precădere în ultimii ani, în aproape orice cauză umanitară) și Dan Dănuț  – Sima –, tatăl Denisei (cea care, vineri seara, le-a redat viața celor două doamne care au vrut să se sinucidă împreună) le-au căutat prin spitale pe nefericitele femei și le-au găsit.
Duminică seara, Marcello Ionescu a postat pe pagina sa de facebook următoare invitație, care se adresează în primul rând arădenilor… știu ce greu e să fii arădean.

„Poate nu știți cu toții că Daniela a fost protagonista actului de eroism prin care a salvat de la moarte 2 femei care s-au aruncat în Mureș pentru a-și pune capăt zilelor, mamă și fiică.

Dar cu siguranță nu știți nici faptul că ieri Daniela a luat decizia de a sprijini pe mai departe aceste suflete, «Marcello, dacă aceste femei au recurs la un asemenea gest extrem, cu siguranță au nevoie de sprijinul nostru», astfel încât azi, împreună cu tatăl său, Danut Dan , unul dintre fondatorii asociației «Gătim împreună pentru o lume mai bună», am fost pe la spitalele din Arad până am reușit să o găsim pe mamă, Elisabeta, 78 de ani.
Margareta, fata, 52 de ani, acasă.
În consecință, vinerea viitoare, vom organiza un eveniment caritabil la Port Arthur de la orele 17 unde vă așteptăm cu un ceaun de fasole cu ciolan afumat așa cum facem de obicei, sub deviza : Mănânci cât te lasă stomacul, donează cât te lasă inima!”

 

dan denisa

 [TITLUL INIȚIAL] (14 iulie, 2023 – ora 20.30) O mamă de 78 de ani și fiica ei de 52 s-au hotărât să o termine cu viața aruncându-se împreună în Mureș! 

„Două persoane de sex feminin s-au aruncat în apă de pe podul pietonal peste Mureș, afirmativ în scop suicidal,  una scoasă find din apă cu forța, fără acuze, cealaltă scoasă din apă, inconștientă (se inițiază manevrele de resuscitare de către oamenii din jur) se deplasează SMURD Arad și un echipaj SAJ B2 pentru victima conștientă – solicitare făcută de jandarmi” – a anunțat la ora 19.53, Serviciul de Ambulanță Județean Arad.

Victimele sunt mamă și fiică.

„Pompierii militari arădeni intervin în aceste momente cu o autospecială de intervenție care are în dotare o barcă și un echipaj SMURD Terapie Intensivă Mobilă, pentru salvarea a două persoane posibil înecate in râul Mureș, în apropierea clubului Voința” – a anunțat și ISU Arad, la ora 20.20.

Mama (78 de ani)  se află în stop cardiorespirator, fiica, de 52 de ani, este conștientă.


La ora 20.36, SAJ a anunțat că „pacienta resuscitată, momentan, prezintă semne vitale și este transportată la UPU.”

ISU Arad: ora 20.45:

La sosirea echipajelor de intervenție a fost identificată o persoană de sex feminin, în stare de inconștiență, în apropierea malului, fiind scoasă din apa de către cetățeni.
Echipajul medical a început manevrele de resuscitare, iar în urma acestora victima prezintă semne vitale.

Cea de-a doua persoană a fost identificată pe malul apei, fiind conștientă și cooperantă.

Cele două victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare.

Cazul a rămas în atenția organelor abilitate pentru cercetări și stabilirea circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.[ACTUALIZARE 1] – ora 22.00  -Cine este EROINA ZILEI – cea care le-a observat și le-a scos la mal

Dan Daniela Denisa  este EROINA ZILEI! Fata cunoscutului amfitrion de la Port Arthur se afla cu barca pe Mureș, le-a observat pe cele două femei în pericol de a se îneca și a reușit, singură, să le scoată din apă – conform postării făcute de un prieten de-al său, pe pagina sa de Facebook:[ACTUALIZARE 2] (15 iulie, ora 12.30) Povestea mamei și fiicei sale, care au vrut să se sinucidă împreună, în narațiunea jandarmilor arădeni

[COMUNICAT DE PRESĂ]

O femeie în vârstă de 78 de ani și fiica sa, de 52 de ani, salvate de jandarmi, polițiști și pompieri, după o tentativă de suicid

Vineri, 14 iulie a.c., ora 19:53 – un apel la 112 anunța, că o femeie, care se străduia să rămână deasupra apei, în Mureș, strigă după ajutor.
Dispecerul 112 a dirijat, deîndată, toate patrulele disponibile spre locul indicat, pentru că în aceste situații, fiecare clipă contează.

La fața locului a ajuns un echipaj de jandarmi, care a anunțat, tot prin 112, că este vorba de două femei, mamă și fiică, și a mai solicitat o ambulanță.

Primei femei, adusă la mal de un arădean, i-au fost efectuate manevre de prim ajutor de jandarmi.

Polițiștii au ajuns la fața locului, au asigurat zona și au dirijat salvatorii spre locația exactă, pentru a nu se pierde nici o secundă.

Echipajul ISU a constatat că femeia este conștientă și cooperantă, astfel că și-au concentrat atenția spre a doua victimă, pornind în cursa contra cronometru pentru a-i salva viața.

După câteva minute, și ce-a de-a doua femeie a prezentat semne vitale, astfel că amândouă au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital, pentru îngrijiri medicale.

Din primele informații, s-a stabilit că este vorba de două femei din Arad, de 78 și 52 de ani, care ar fi vrut să-și pună capăt zilelor.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne din Arad mulțumesc tuturor arădenilor care au sprijinit acest efort comun pentru salvarea vieților celor două femei.
Am arătat, din nou, că „Împreună suntem mai puternici!”

Inspectoratul Judetean de Jandarmi Arad

 

Categorie: Știri
Etichete: inspectoratul judetean de jandarmi arad, ISU Arad, JANDARMII ARADENI, Marcello Ionescu, pasarela mures, scop suicidar, si fiica, SJA Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Taylor Swift, prima femeie cu patru albume simultan în Top 10 în SUA
Articolul următor
Filmul „Gașca Animăluțelor” la Cinematograful de Vară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie