[ACTUALIZARE 4] Se confirmă mâna criminală în cazul incendiului de la ferma din Utviniș. Conform ISU Arad, cauza este „flacăra, prin folosirea cu intenție a sursei de aprindere în vederea generării incendiului”

incendiu utvinis stins2 1
Distribuie:

[ACTUALIZARE 4] 

ISU Arad a comunicat în această dimineață că a fost stabilită cauza incendiului care a mistuit șopronul fermei de la Utviniș. După cum  am afirmat încă din primele ore de la izbucnirea incendiului (vezi actualizările anterioare), este vorba de o mână criminală. Incendiul a putut fi lichidat după mai bine de 40 de ore de intervenție a pompierilor.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind flacăra, prin folosirea cu intenție a sursei de aprindere în vederea generării incendiului.” – au atranmis reprezentanții ISU Arad, sâmbătă, 27 ianuarie.


[ACTUALIZARE 3] (26 ianuarie 2024, ora 18.00): După o intervenție de stingere care a durat peste 40 de ore, incendiul de la ferma din Utviniș a fost lichidat

ISU Arad a anunțat vineri, 26 ianuarie, că „Incendiul a fost lichidat la ora 16:50. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.”

Intervenția de stingere a durat peste 40 de ore, iar focul a produs pagube importante, arzând principala sursă de hrană a animalelor din fermă. Din fericire, efectivul de animale nu a fost afectat de incendiu. Urmează a fi stabilită cauza care a generat incendiul, iar dacă se va confirma că a fost vorba de o mână criminală se va deschide, probabil, un dosar penal pentru distrugere.

incendiu utvinis stins2


[ACTUALIZARE 2] (25 ianuarie 2024): După aproape 20 de ore de intervenție, incendiul izbucnit la ferma de la Utviniș nu a putut fi lichidat

După aproape 20 de ore de intervenție, incendiul izbucnit la ferma de la Utviniș nu a putut fi lichidat. Și la această oră pompierii sunt la locul evenimentului și acționează pentru stingere.

La ora 17.40, ISU ARAD  a transmis o informare despre stadiul intervenției și anume:

„Pompierii militari arădeni intervin și la această oră pentru stingerea incendiului. La locul evenimentului, pompierii acționează cu o autospecială de stingere și două cisterne puse de dispoziție de către proprietarul șopronului.”


[ACTUALIZARE 1] (ora 08.45): Suspiciuni de mână criminală. Pompierii încă intervin să lichideze incendiul izbucnit la ferma lui Ferrari de la Utviniș

ISU Arad a anunțat în această dimineață că „ se acționează în continuare pentru stingere și identificarea focarelor ascunse” la șopronul în care erau depozitați baloți de paie, între localitățile Șofronea și Zimandcuz. Este vorba despre un șopron aparținând SC AGRICOLA UTVINIS SRL, o fermă de vaci deținută de cetățeanul italian FERRARI ROBERTO.

Conform informațiilor noastre, animalele fermei nu sunt în pericol, acestea fiind într-o altă locație, la distanță de silozul care arde. Mai mult, conform acelorași informații (încă neconfirmate oficial), focul se pare că a fost pus intenționat și există suspiciunea ca motivul incendierii să fie răzbunarea unor foști angajați ai fermei. Recent, doi dintre angajați au fost disponibilizați.

În jurul orei 07.00, după cum se poate observa în video de mai jos, focul încă ardea generalizat, în ciuda intervenției pompierilor din cursul nopții:

(Video – transmis pe adresa redacției de un cititor)


„La locul evenimentului au fost alocate de către proprietarul șopronului două cisterne cu capacitate de 10.000 respectiv 30.000 de litri.

Se acționează în continuare pentru stingere și identificarea focarelor ascunse.
Au ars aproximativ 600 de baloți, pe o suprafață de aproximativ 1000mp.

Pompierii militari arădeni au acționat și pentru îndepărtarea baloților aflați în proximitatea șopronului.” – au precizat reprezrntanții ISU în cursul dimineții de joi, 25 ianuarie.

( Video – ISU Arad)


[TITLUL INIȚIAL] (24 ianuarie 2024): INCENDIU GENERALIZAT la un șopron dintre Șofronea și Zimandcuz

Incendiu izbucnit la un șopron în care sunt depozitați baloți de paie, între localitățile Șofronea și Zimandcuz.


Anunțul a fost făcut la ora 22:10 de către ISU Arad, prin purtătorul de cuvânt.

„Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La locul evenimentului acționează și pompierii voluntari ai SVSU Șofronea și Zimandu Nou.

Incendiul se manifestă prin ardere generalizată la nivelul întregului șopron.
Se acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Intervenția este în dinamică.” 

Categorie: Știri
Etichete: incendiu, ISU Arad, SC AGRICOLA UTVINIS SRL, Șofronea, utvinis, Zimandcuz
Distribuie:
Articolul anterior
Casele din Centrul Vechi încep să se prăbușească. Apel la 112 pentru un acoperiș de pe strada Grigore Alexandrescu
Articolul următor
Cum s-a desfășurat Gala de Premiere a concursului „CARTEA ANULUI 2023”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie