[ACTUALIZARE 4] Sorin BLEJNAR a fost ELIBERAT CONDIȚIONAT din penitenciar, după ispășirea a jumătate din condamnarea de 5 ani pentru o luare de mită de 12,5 milioane de lei din vremea când era „REGINA”

sorin blejnar
Distribuie:

 

Tribunalul Ilfov a decis vineri eliberarea condiționată din penitenciar a lui Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF în guvernul Boc, potrivit minutei de ședință. Decizia este definitivă.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 respinseseră, în 27 august a.c., cererea de eliberare condiționată a lui Sorin Blejnar, însă magistrații de la Tribunalul Ilfov au admis contestația fostului șef al Fiscului.

În soluția pronunțată  în data de 15 octombrie, 2021 a Tribunalului Ilfov se arată: „Admite contestaţia formulată de contestatorul-petent Blejnar Sorin împotriva sentinţei penale nr. 2069 din data de 26.08.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 18056/4/2021. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Blejnar Sorin. Dispune liberarea condiţionată”.

În luna mai 2019, Curtea de Apel l-a condamnat pe Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare într-un dosar de corupție. În primă instanță, Blejnar fusese condamnat la 6 ani de închisoare. Blejnar fusese trimis în judecată în decembrie 2016 de DNA Ploiești pentru săvârșirea unei fapte de trafic de influență.

Mai precis, procurorii DNA l-au acuzat pe Blejnar că în 2011 ar fi primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri, administratorul firmei Romsys, pentru atribuirea unor contracte cu Fiscul. Ar fi vorba de un comision de 20% din valoarea contractului atribuit de ANAF.

Potrivit procurorilor, Blejnar a folosit cinci firme fantomă pentru a scoate din bancă banii primiți mită.

sorin blejnar

Foto: Sorin-Blejnar-INQUAM_Photos_Octav_Ganea @ https://www.g4media.ro

……………………………………………………………

[ACTUALIZARE 3] (7 mai, 2019) Sorin Blejnar, condamnat DEFINITIV la 5 ani de închisoare pentru „sifonarea prin firme-fantomă” a 12, 5 milioane lei, își începe azi pedeapsa la Penitenciarul Rahova

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv marţi, 7 mai, pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Arădeanul născut și cu domiciliul în comuna Săvârșin s-a predat marţi după-amiază la Poliţie, de unde a fost dus cu duba la Penitenciarul Rahova unde, după întocmirea documentelor, va sta o perioadă în carantină.

Iniţial, Blejnar a fost condamnat la 6 ani închisoare de Tribunalul Bucureşti, în octombrie 2018, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 5 ani închisoare.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia instanţei de fond privind confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la concurenţa acestei sume.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în decembrie 2016, fiind acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

„Banii respectivi urmau să îi fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip ‘fantomă’ controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, arăta DNA.

Potrivit procurorilor, din această sumă, lui Blejnar i-au revenit efectiv 12.513.894 lei.

În 15 aprilie, Blejnar a fost achitat definitiv în dosarul „Motorina”, în care a fost judecat pentru evaziune fiscală şi constituirea unui grup organizat.

Sursa: Agerpres

………………………………………………………………

[ACTUALIZARE 2] (19 octombrie, 2018) A doua CONDAMNARE de primă instanță pentru fostul șef al ANAF, Sorin Blejar: 6 ani de închisoare în dosarul „12 milioane pentru IT”

Fostul preşedinte al ANAF, arădeanul din Săvârșin Sorin Blejnar, a fost condamnat joi la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului București nu este definitivă. Judecătorii au dispus și confiscarea a peste 12 milioane de lei.

blejnar

Sorin Blejnar a fost găsit vinovat de trafic de influență după ce magistrații-judecători au admis probele procurorilor care documentau că, în calitate de președinte al ANAF, el ar fi cerut peste 12 milioane de lei de la un om de afaceri pentru a încheia contracte în domeniul IT cu instituția pe care o conducea. O parte din bani, aproximativ un milion de lei, ar fi ajuns la un subaltern.

Dosarul este unul care a pornit de la structura din Ploiești a DNA.

În martie 2018, Sorin Blejnar a fost achitat în primă instanță în dosarul „Motorina”. El este acuzat în acest dosar de sprijinire a unui grup infracțional și evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Într-un alt dosar, fostul președinte al Fiscului a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare.

……………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] (8 noiembrie, 2016) Sorin Blejnar – arestat preventiv

Tribunalul Prahova a decis, marți, 8 noiembrie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al ANAF Sorin Blejnar.

„A fost admisă propunerea şi s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile de la data punerii în executare a mandatului. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la comunicare. Inculpatul nu a fost prezent la pronunţare”, a declarat purtătorul de cuvânt Alina Anton pentru MEDIAFAX.

Anterior, fostul şef al ANAF a fost eliberat, marţi, ca urmare a expirării mandatului de reţinere, şi a părăsit clădirea Tribunalului Prahova.

Mandatul de reţinere emis pe numele lui Blejnar a expirat la ora 16.10, potrivit unor surse judiciare.

……………………………………………………..

TITLUL INIȚIAL (7 noiembrie, 2016): Fostul şef ANAF, arădeanul Sorin Blejnar a fost reţinut de procurorii DNA într-un nou dosar. Este acuzat că a luat 13 milioane de lei pentru a interveni în favoarea unei firme de IT

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reținut de procurori după ce a fost audiat timp de câteva ore la DNA Ploieşti într-un nou dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.
Arădeanul Sorin Blejnar a fost scos încătuşat din sediul DNA Ploieşti. El a declarat că este nevinovat şi că nu-l cunoaşte pe omul de afaceri care controlează firma în favoarea căreia este acuzat că a intervenit pentru încheierea de contracte. „Nici măcar nu-l cunosc. Aveam interdicție de părăsi România. Cine ascultă niște denunțuri ale unor oameni cu probleme, pot lua măsuri dacă au putere.”

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat luni dimineață la DNA Ploiești.

El a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar de corupție. Este vorba despre un contract de achiziții IT pe care ANAF l-a încheiat în 2011. Faptele anchetate sunt de trafic de influență. El ar fi primit 20% din contract, adică suma de 13 milioane de lei, pentru a interveni în favoarea unei firme.

În luna iunie, Sorin Blejnar a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Motorina”, în care este acuzat alături de soții Radu și Diana Nemeș de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat.

[COMUNICAT DNA]

Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 7 noiembrie 2016, a inculpatului

BLEJNAR SORIN, la data faptei de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) cu rang de secretar de stat, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influență,

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului anul 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.
Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca acești să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.

În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

În cauză, procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale.
Inculpatului Blejnar Sorin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 8 noiembrie 2016, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto: AGERPRESS

Categorie: Știri
Etichete: ANAF, dna, retinut, Sorn Blejnar, trafic de influenta
Distribuie:
Articolul anterior
Falcă și piticii săi au trecut granița vrăjelilor în Republica Moldova. Au făcut promisiuni de o să înghețe Prutul
Articolul următor
[TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ] Proiectul de hotărâre privind stabilirea IMPOZITELOR și TAXELOR LOCALE pentru anul 2022 [DOCUMENT SCRIBD]

1 comentariu. Leave new

  • Da prietenii lui de prin Arad sunt bine? Ca tinea spatele la multi…aia de pe la Tarnova si Pecica pot dormi linistiti?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie