[ACTUALIZARE] Depozitul Lidl din Arad, tot mai aproape de finalizare. În aceste zile se lucrează intens la amplasarea conductelor de gaz și alimentarea cu energie electrică care vor deservi toată zona de logistică

utilitati lidl pr
Distribuie:

[ACTUALIZARE] Depozitul Lidl din Arad, tot mai aproape de finalizare. În aceste zile se lucrează intens la amplasarea conductelor de gaz și alimentarea cu energie electrică care vor deservi toată zona de logistică

La începutul anului au fost finalizate și recepționate lucrările la Apă și canalizare  – stație de pompare, colectare apă pluvială, sensul giratoriu nou și drumurile de incintă – (vezi știrea inițială de mai jos) ale depozitului logistic LIDL din Arad, cel mai mare din România, cu o suprafață utilă de 90.000 de metri pătrați.

În aceste zile se lucrează intens la amplasarea conductelor de gaz și alimentarea cu energie electrică care vor deservi toată zona de logistică. Conform estimărilor constructorilor, acestea pot să fie finalizate și predate în aproximativ o lună.Astfel, se face pregătirea pentru demararea lucrării de construcție a centrului de logistică Lidl din Arad, situat în apropierea benzinăriei OMV și a parcării de tiruri Vest Parking și respectiv reprezentanța DAF, la km 7 pe drumul vechi spre Nădlac.

Această investiție, pe lângă crearea unor noi locuri de muncă, va transforma acea zonă într-o zonă de interes pentru alte companii care vor deservi acest proiect extins pe o suprafață de 26 ha.

Infrastructura și utilitățile fiind realizate, în zonă sunt așteptați și alți investitori din domenii diverse de activitate precum: parcare pentru camioanele de transport marfă, spălătorii de camioane, magazine cu piese de schimb, service, hale de logistică și depozitare.

Ca un detaliu important despre cât de extinsă va fi această investiție, conform informațiilor noastre, numai hala frigorifică va ocupa aproximativ 4,5 ha din cele 9,8  ha cât va avea prima hala din parcul logistic Lidl.

Odată cu această investiție, Aradul se dezvoltă atât spre Pecica odată cu acest vector Comercial Lidl, dar  zona respectivă așteaptă o alră investiție deoarece doar la câteva sute de metri Drumul Expres Arad – Orades va interescta DN 7.

Companii private arădene sunt implicate în realizarea acestui proiect

Două companii din Arad execută lucrările pentru amplasarea și finalizarea racordului de Gaz și energie, respectiv firmele Bazar Shop Construct Srl și Elecon. Dealtfel, aceleași companii au finalizat sensul giratoriu și drumurile de incintă, pe categoriile specifice firmelor. Execuția lucrărilor din această etapă este supravegheată de Delgaz (pentru gaz) și Enel (pentru energie electrică).


 


[TITLUL INIȚIAL] (05 martie 2024): Cel mai mare depozit logistic LIDL din România, cu o suprafață utilă de 90.000 de metri pătrați, are toate documentele aprobate și infrastructura pregătită | Investiția va genera peste 500 de locuri de muncă în Arad

Aradul atrage noi investiții ale oamenilor de afaceri potenți. Familia Cristian și Laura Gherasim din București aduc la Arad o afacere de peste 100 milioane de euro. Conform avizelor aprobate și autorizațiilor de construire eliberate de cărte Primăria Municipiului Arad, în Nordul orașului, imediat după ieșirea spre Pecica, pe partea dreaptă, gigantul comerțului cu amănuntul LIDL își va construi un depozit logistic cu o suprafață utilă de peste 90.000 de metri pătrați  și o înălțime de 20 metri.


lidl 2 1


Va fi, de departe, cel mai mare depozit de acest fel din România – prin comparație, cel de la Fundeni, județul Călărași, măsoară 56.000 de metri pătrați:

lidl fundeni


Obiectivul a cărui construire stă să-nceapă are marile avantaje că se află situat în proximitatea autostrăzii A1 și a viitorului drum expres Arad – Oradea. De asemenea, vecinătatea imediată beneficiază de o benzinărie, parcare de camioane, un hotel, iar lucrările la infrastructură, au fost executate de Societatea BAZAR SHOP CONSTRUCT S.R.L. Infrastructura de acces din DN 7 este finalizată și recepționată. Este vorba de un drum de incintă, cu virare la dreapta din DN 7 și un sens giratoriu generos, care arată foarte bine și este foarte util pentru dezvoltarea zonei.

f9ea0ea5 dbe3 411b bb69 582247c388ac

sensDe asemenea, au fost realizate și recepționate, aducțiunea de apă și evacuarea de ape menajere și pluviale.


Investiția reprezintă un succes atât utilitar-social, financiar pentru comunitate și administrație și, poate nu în ultimul rând, estetic (altfel, zona etalânnd, de zeci de ani, vizitatorilor, bălării și ferme de porci părăsite). Anual, Primăria Municipiului Arad va încasa peste un milion de euro doar din impozitul pe clădiri. Noul depozit logistic va genera cel puțin 500 de angajări, plus dezvoltarea pe orizontală, care va aduce alte sute de noi locuri de muncă.


Starea actuală a terenului – cu schița proiectului aprobat


Vom reveni cu actualizări, în funcție de etapele construcției.


 

Categorie: Știri
Etichete: cel mai mare depozit logistic lidl, depozit logistic Arad, LIDL, LIDL Romania, Societatea BAZAR SHOP CONSTRUCT S.R.L.
Distribuie:
Articolul anterior
Spectacol superb de ipocrizie în SUA la o zi după emiterea mandatelor de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallan
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Un bărbat a fost transportat la spital, o femeie a suferit atac de panică și șase porci au decedat în urma incendiului de la Sebiș

4 comentarii. Leave new

 • La Uva și la STRUGU erau cîte 15000 de locuri de munca și acum vă lăudați cu500 ,că să nu mai spun că am găsit articole cu50 de locuri.

  Răspunde
  • Nu putem reînvia UTA și Strungu… mai ales că 15.ooo de muncitori nu se pot găsi nici dacă ar fi adunați din 5 județe. Dacă se găsesc cei 500 stăm bine, că angajații de tip nou fac hernie și dacă-i pui să lucreze la laptop și la căldurică, darămite prin depozit…

   Răspunde
 • avatar of emanuel szabo
  Emanuel Szabo
  6 martie 2024 9:39

  La ieșirea spre Pecica este în vestul orașului nu în nordul orașului cum scrie în articol

  Răspunde
 • Gaz pt ce?
  Astia o dau cu emiterea de noxe la p00lime si adtia baga gaz …

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie