[ACTUALIZARE] „Herghelia de 70 de bidivii pensionați la Penitenciarul Arad” cu care am fost seduși de DNA Timișoara înseamnă, de fapt, „doi cai frumoși, maxim șasă”… dar BANII găsiți în casa medicului Poșiar IMPRESIONEAZĂ prin OBRĂZNICIE!

posiar penitenciarul arad 1
Distribuie:

 

DNA Timișoara a reușit trimiterea în JUDECATĂ a medicului care pensiona „pe bandă” angajați ai Penitenciarului Arad… însă SUMELE pe care s-a pus sechestru spun mai multe decât RECHIZITORIUL.

Afirmația din primul comunicat emis de DNA la reținerea cu propunere de arestare a  medicului Eugen Poșiar, șeful Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara, cum că de practicile sale au beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condițiilor legale sau au inițiat demersuri în acest sens un număr de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad cu vârste cuprinse între 40-48 ani” a rămas la nivelul de SUSPICIUNE, din moment ce în Rechizitoriul prezentat luni, 12 noiembrie a.c., în fața judecătorilor desemnați să soluționeze cauza pe fond, nu probează decât 2 infracțiuni a câte 3 fapte fiecare…
Hmm!… deci avem, de fapt, „doi cai frumoși, maxim șasă” – din ditamai herghelia de 70 cu care am fost seduși!
„Bine și-așa… decât nimic!” – vor conchide unii.
În schimb, sumele de bani pe care s-a pus sechestru impresionează: 156.950 de euro, 6.480 lei și două monede din metal prețios în valoare de 5.200 lei – alea două monede chiar irită („n-o fi avut omul cashul în euro pe el, și i-a dat monedele lu` bunu-so, numa să scape-n pensie din pușcăria aia” – cum comenta cineva)… adică, da, bă, frate, scor de pește, de traficant de coca… de hoț de seifuri, nu de medic au găsit „căutătorii de comori” de la DNA la ăsta-n casă!

[COMUNICATUL DNA]

În completarea comunicatului cu nr. 770/VIII/3 din data de 18 octombrie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată,

în stare de arest preventiv, a inculpatului
POȘIAR EUGEN SILVIU, la data faptelor medic primar, șeful Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara (angajat ca personal contractual civil), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită (2 fapte), 
– trafic de influență (2 fapte), 
– fals intelectual în formă continuată(2 fapte) 
și în stare de libertate a inculpatei ILIUȚĂ ELENA CORINA, la data faptelor asistentă medicală în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de fals intelectual în formă continuată.

posiar iliuta

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În contextul în care, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-a constatat o intensificare a preocupărilor legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu, în calitatea menționată mai sus, a primit de la două persoane care doreau să se pensioneze anticipat în modalitatea amintită, suma totală de 3.400 lei.
De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleași persoane 300 lei și o sumă neprecizată de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă pensionarea celor două persoane din motive medicale.
Pentru a crea aparența că persoanele respective sufereau de afecțiuni care permiteau această modalitate de încetare a raporturilor de serviciu, medicul Poșiar Eugen Silviu și asistenta Iliuță Elena Corina au făcut mențiuni nereale în dosarul medical al celor două persoane (internări fictive, presupuse proceduri medicale, etc.)

În cauză s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului în ceea ce privește sumele de bani ridicate de la inculpatul Poșiar Eugen Silviu, respectiv 156.950 de euro, 6.480 lei, precum și asupra a două monede din metal prețios în valoare de 5.200 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

…………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (19 octombrie, 2018) Lucrai la Penitenciarul Arad, vorbeai cu „nenea ăsta” și ieșeai la PENSIE la 40 de ani! Doctorul POȘIAR, șeful Secției „Medicină Internă” de la Spitalul Militar Timișoara a fost ARESTAT… iar cei 70 de „pensionari fake” trebuie să se întoarcă din Germania

[COMUNICAT]

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 octombrie 2018, a inculpatului POȘIAR EUGEN SILVIU, medic primar, șeful Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara (angajat ca personal contractual civil), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită (2 fapte),
– trafic de influență (2 fapte).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Începând cu luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală (pensia fiind aproximativ egală cu venitul salarial).

Concret, în schimbul unor sume de bani, persoanele doritoare să se pensioneze în această modalitate apelau la medicul Poșiar Eugen Silviu, care:

– în situația în care nu identifica afecțiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfășurarea activității profesionale a „solicitanților”, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecțiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecțiuni grave),

– acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile,

– întocmea actele necesare programării în fața comisiei de specialitate.

Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziție, membrii comisiei declarau persoanele respective „apt limitat”, aspect care le permitea acestora să iasă la pensie.

În modalitatea expusă, până în prezent, au beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condițiilor legale sau au inițiat demersuri în acest sens un număr de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad cu vârste cuprinse între 40-48 ani.

În același context, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu, în calitatea menționată mai sus, a primit de la două persoane sumele de 1.400 de euro și 2.000 lei.

De asemenea, medicul a mai pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă clasarea acestora din motive medicale.

Inculpatului Poșiar Eugen Silviu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 18 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu este prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În cauză procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Direcția Națională Anticorupție – BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE 

eugen posiar

Foto: expressdebanat.ro

Magistrații Tribunalului Timiș desemnați în cauză au decis arestarea medicului

Solutia pe scurt – așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată:

În baza art. 226 C.p.p., raportat la art. 223 alin.2 C.p.p. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DNA Timişoara. Dispune arestarea preventivă a inculpatului P.E.S. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.10.2018, până la data de 16.11.2018 inclusiv. În baza art.227 alin.2 C.p.p., respinge cererea inculpatului, formulată prin apărător, privind luarea unei alte măsuri preventive. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contesta?ie 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 18.10.2018, ora 17.20. 
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  180/2018  18.10.2018

Categorie: Știri
Etichete: Direcția Națională Anticorupție, ILIUȚĂ ELENA CORINA, medic primar, penitenciarul arad, Poșiar Eugen Silviu, șeful Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara
Distribuie:
Articolul anterior
ALDE Arad a sărbătorit „România, 1oo de ani într-o zi” sub deviza „Redăm România, românilor”
Articolul următor
[ACTUALIZARE 4] GUCCIFER n-a mai ajuns la Mândruloc. Marcel Lehel Lazăr a fost extrădat DIRECT din Penitenciarul Deva în cel din Virginia (USA), unde îl așteaptă 52 de luni de INFERN

9 comentarii. Leave new

 • DNA-ul nu are atributii in a contesta niste pensii deja decalarate valide de catre organisme superioare comisiei de la spitalul militar Timisoara deci mai lasati scandalul si incercati macar un minim de obiectivitate in relatatrea stirilor, nu trageti concluzii pripite si nu va antepronuntati in chestiuni in care cercetarea este doar la inceput.

  Răspunde
  • De unde ai dedus tu că ne antepronuntam si „tragem concluzii pripite”?… ca nici macar n-am tras vreuna! Expresiile din titlu nu s-au vrut altceva decât atrăgătoare… si, iata, te-au agatat si pe tine! Iti dai seama cam cati erau curiosi de subiect daca puneam unul in stilul tau: „DNA-ul nu are atributii in a contesta niste pensii deja decalarate valide de catre organisme superioare comisiei de la spitalul militar Timisoara”?…
   Poate doar cei 70 de pensionari…

   Răspunde
 • avatar of vrăjitorul din oz
  Vrăjitorul din Oz
  19 octombrie 2018 20:39

  Daca pensile au fost obținute ilegal prin dare de mită eu zic că au!

  Răspunde
 • Care 70? Cateva sute ,inclusiv ultimii 2 comandanti de la penitenciarul arad sefii de la popa sapca ,o gramada de la politia de frontiera etc!

  Răspunde
 • Ar trebui reevaluati toti clasatii apt limitat din toate ministerele.Ar fi niste surprize uriase.

  Răspunde
 • Bine ca s-a rezolvat totul.

  Răspunde
 • A scapat doar cu doua capete de acuzare.Fericire maxima pentru zecile de clasati apt limitat pe spaga.Pot incasa linistiti pensiile uriase si eventual se angajeaza apti la stat.

  Răspunde
 • inainte de a tot „manca fecale” pe aici,mai bine cititi,stimati jurnalisti Ordinul comun al MJ+ MAI+MAPN+SRI referitor la „aptul limitat” ! ar fi foarte educativ pentru dvs,inainte de a tot vomita ineptii on-line…

  Răspunde
 • pe asa zisii bolnavi ii gasiti zinic in birturile din Alfa. Daca ii baga la dezalcoollizare le facea un bine. Asa le-o dat pensii ca sa se ingroape in alcool.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie