[ACTUALIZARE] E în curs de desfășurare INSTRUCTAJUL personalului de specialitate care va deservi aparatura PCR-ului intrat în dotarea Spitalului din SEBIȘ

pcr sebis
Distribuie:

 

 

„A demarat instructajul personalului de specialitate care va deservi aparatura PCR pentru determinarea infectării pacienților cu COVID-19.” – a anunțat pe pagina sa de facebook fostul administrator public și noul primarul ales al Orașului Sebiș, Cristian  Feieș.

„În scurt timp Spitalul de Boli Cronice Sebiș va avea funcțional primul PCR de acest gen din județul Arad, exceptând municipiul Arad, aparatură achiziționată prin proiect pe fonduri_europene” – promite edilul orașului de pe Crișul Alb.

https://www.facebook.com/feies.cristian/posts/3884440844918446

……………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (17 octombrie, 2020) Spitalul din SEBIȘ are un APARAT PCR care face 96 de TESTE SIMULTAN și dă rezultatele în 3-4 ore

pcr sebis

Necesitatea unui aparat de testare tip PCR se impunea la Spitalul din Sebiș (așa cum se impune și la restul spitalelor din tot județul!) încă de la începutul Pandemiei de COVID-19  și chiar dacă nu discutăm despre sume enorme necesare unei asemenea dotări  (bani care, de asemenea, au existat și există în continuare în bugetul Consiliului Județean și al Ministerului Sănătății)… a fost greu cu birocrația.

Până la urmă, însă, a învins diplomația și a primat interesul comun: ce comunitate nu-și dorește să aibă un spital cât mai utilat – mai ales cu așa ceva și mai ales în vremuri ca acestea… indiferent de „pasiunile politic-administrative” și momentul „prefacerii” acestora?!

„Aparatul de testare tip PCR a ajuns, finalmente, la Spitalul de Boli Cronice din Sebiș. Are 2 componente: recoltare virus, diagnostic prin metoda RT-PCR și recoltare anticorpi (testare din probă de sânge)” – ni-l descrie directorul spitalului, Cristian Sîrb. „Capacitatea de lucru prin metoda RT-PCR este de 96 teste ce pot fi introduse simultan în aparat cu o perioadă de diagnostic de aprox 3-4 ore.”

„Investiția în valoare de 130.000 de euro a fost efectuată prin  fonduri europene accesate de către Primaria Orașului Sebiș  – bani decalați din cei 2.000.000 de euro, reprezentând fonduri accesate pentru Ambulatorul de Pneumologie” – conform primarului orașului (fostul administrator public până la alegerile din 27 septembrie), Cristian Feieș.

VEZI GALERIA FOTO ATAȘATĂ

…………………………………….

Articole asociate:

Spitalul de Boli Cronice din SEBIȘ, unitate care nu a înregistrat NICIUN CAZ GRAV, deci NICIUN MORT de COVID-19, are NEVOIE de MATERIALE DE PROTECȚIE și de TESTE pentru a se menține în această linie!

Două asistente de la Spitalul din SEBIȘ – confirmate (telefonic!) cu CORONAVIRUS. Directorul unității medicale: „În aceste condiții, eu până ce nu primesc REZULTATELE TESTELOR pacienților, NU mai fac INTERNĂRI!”

Categorie: Știri
Etichete: cristian feies, PCR, primarul ales al Orașului Sebiș, scritian sarb, Sebis, test pcr sebis
Distribuie:
Articolul anterior
Pistolarii AU ȚINTIT PODIUMUL la etapa inaugurală de aer comprimat, de la Arad
Articolul următor
Listele de candidați PSD pentru alegerile PARLAMENTARE au fost depuse la Biroul Electoral Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie