[ACTUALIZARE] În INCENDIUL din ZONA TAUȚ a ars o suprafață mai mare decât ÎN TOT ANUL TRECUT în județul Arad: peste 300 de HECTARE!

taut 2
Distribuie:
[ACTUALIZARE]

În Incendiul din zona Tauț, pornit de la arderea vegetației uscate, au ars mai multe hectare decât in toată perioada anului trecut, de la nivelul județului Arad!

(Inspectoratul pentru Situații de Urgentă Arad, a raportat pe anul trecut un număr de 226 de solicitări privind incendiile de vegetație uscată, in care au ars aproximatv 260 ha. )

Din cauza vântului puternic, a zonelor greu accesibile în care se manifestau focarele și a suprafețelor întinse, au ars mai bine de 300 de ha de lizieră, arboret și vegetație uscată, astfel:
– Zona forestieră Ocolul Silvic Beliu: aproximatv 12 ha
– Zona forestieră a Ocolului Silvic Zarand: aproximativ 120 ha
– Zona neîmpădurită Taut: aproximatv 170 ha

După aproximativ 20 de ore de luptă cu focul, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș ” al județului Arad împreuna cu sprijinul SVSU Tauț, Ocolul Silvic și militari, au reușit să oprească înaintarea flăcărilor și să lichideze incendiul.

STOP INCENDIILOR DE VEGETAŢIE USCATĂ! FIȚI RESPONSABILI!

În luna martie incendiile de vegetație uscată și fond forestier au afectat peste 600 ha, provocând incendierea unei biserici monument istoric , a 3 locuințe și mari pagube materiale.
Incendierea terenurilor este INTERZISĂ și se pedepsește conform legislației in vigoare prin neacordarea subvențiilor APIA si cu amenzi!

Din păcate. în acest moment subofițerii Detașamentului Ineu intervin din nou în zona Baraj Tauț pentru un alt incendiu de vegetație uscată:

taut

………………………………………………….

[BREAKING NEWS] (30 martie, 2022) INCENDIU de lizieră și arboret la TAUȚ pe o suprafață imensă, pornit TOT de la arderea inconștientă a vegetației uscate
[INFORMARE DE PRESĂ]

În acest moment forțe ale Detașamentului de Pompieri Ineu, 12 pompieri, 4 mijloace tehnice cu sprijinul SVSU Tauț cu 15 voluntari, Ocolul Silvic cu 5 lucrători și militarii care asigură paza poligonului Tauț (4 militari) intervin pentru stingerea unui incendiu de lizieră și arboret în zona localității Tauț.

Pentru identificarea focarelor și a suprafeței aproximative pe care se manifestă incendiul a fost solicitat sprijinul elicopterului SMURD care a executat un zbor de recunoaștere.

Au fost identificate mai multe focare pe o suprafață de aproximativ 3/3 km.

Incendiul s-a propagat de la alt incendiu de vegetație uscată.

Biroul de presă al ISU Arad

Categorie: Știri
Etichete: Beliu, incendii de vegetație, incendiu arad, incendiu la Tauț, ISU Arad, poligonul taut, vegetatie uscata, zarand
Distribuie:
Articolul anterior
Accesul pe stadionul „Gloria” va fi restricționat la sfârșitul acestei săptămâni
Articolul următor
Infinitele enigme ale lui Gheorghe SCHWARTZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…