[ACTUALIZARE] RECONS „nu a fost informat despre producerea unui accident de muncă de genul celui sesizat, în consecință nu dispune de informații relevante privind solicitarea”

schela recons 1 scaled
Distribuie:

[ACTUALIZARE] (ora 17:00)

După cum era de așteptat, RECONS ne-a transmis punctul de vedere și răspunsul la solicitarea de informații la aproximativ o oră de la publicare. Pe scurt,  „nu a fost informat despre producerea unui accident de muncă de genul celui sesizat, în consecință nu dispune de informații relevante privind solicitarea” de informații transmise de noi.

Chiar nu are rost să contrazicem această gogoașă.

Totuși angajatul este lăsat subit în concediu, probabil de odihnă. Cam în același mod în care, anul trecut, un alt angajat care și-a rupt piciorul în timp ce efectua lucrări la bazinele de la Ștrandul Neptun a stat mai bine de 6 luni într-un așa-zis concediu. Sau cum, la o altă lucrare prin oraș (demolarea toaletelor publice), un angajat a aruncat cu o cărămidă din demolare chiar spre capul unui supraveghetor al operațiunii, din fericire și atunci nepetrecându-se vreo tragedie.

În fine, ne bucurăm că angajatul RECONS nu a pățit nimic grav și îi urăm concediu plăcut.

raspuns544 recons 1
*******
[TITLUL INIȚIAL] (ora 15:17): Directorul RECONS, Nicolae Mehelean, iese din peisaj cu un ultim gest: mușamalizarea unui accident de muncă

Un angajat al RECONS, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, aflat în timpul orelor de program și în timp ce efectua lucrări de reparații la o fațadă din centrul orașului, în zona Bisericii Roșii, a căzut de pe o schelă, accidentându-se la ambele mâini. Evenimentul s-a petrecut joi, 15 iunie, dar acest incident a fost ascuns de directorul RECONS, Nicolae Mehelean nefiind raportat ca accident de muncă. Mai mult, directorul l-a convins și pe angajat să nu spună nimic despre împrejurările în care s-a produs accidentul și să stea liniștit acasă.

Luni, 19 iunie 2023, am solicitat oficial atât de la primărie cât și de la RECONS următoarele informații:
  1. Dacă a avut loc un accident de muncă, în cursul săptămânii trecute, joi 15 iunie, în urma căruia un angajat al RECONS a căzut de pe o schelă amplasată pe o fațadă în zona Bisericii Roșii fracturându-și ambele mâini.
  2. Dacă acest eveniment a fost raportat ca și accident de muncă. Dacă nu, de ce nu.
  3. Dacă angajatul care efectua lucrările pe acea schelă se afla în stare de ebrietate.
Răspuns oficial nu am primit până la această oră,

dar conform surselor noastre, reprezentanții RECONS au afirmat că „angajatul nu este de la RECONS, ci de la Tehnodomus”. Mergând pe fir, cei de la Tehnodomus au afirmat că „angajatul este al RECONS”. Adică nimeni nu-și asumă incidentul, iar angajatul putea păți orice, chiar să-și piardă viața fără ca nimeni să-și asume acest lucru.

Deși informația inițială era că angajatul și-a fracturat ambele mâini, aceasta a fost infirmată în cursul zilei de astăzi când, după ce am trimis întrebările pe acest subiect, angajatul a fost rechemat la program. Probabil pentru a ne demonstra că „nu s-a întâmplat nimic”. Totuși, acesta prezenta urme ale căzăturii (vânătăi) pe ambele brațe.

Din nefericire, nu este singurul caz de acest fel, de fiecare dată când au loc astfel de accidente de muncă în care sunt implicați angajați ai unor instituții de stat/ administrație/societăți comerciale din subordinea unor instituții publice, de fiecare dată sunt mușamalizate.

Afirmația din titlu conform căreia „directorul RECONS, Nicolae Mehelean, iese din peisaj”  necesită o clarificare:

Începând de joi, 22 iunie, RECONS va avea un nou director adjunct în persoana lui Laurențiu Puf, care gestiona Serviciul Parcări. Ceea ce înseamnă că „importanța” lui Mehelean este în scădere, iar aducerea lui Laurențiu Puf la conducere în postura de adjunct (care-i va prelua toate atribuțiile directorului general) va avea ca finalitate, în următoarea perioadă,  înlăturarea definitivă a lui Mehelean care oricum a căzut în dizgrația actualei administrații.

Vom reveni cu actualizare în măsura în care ni se va transmite un răspuns oficial cu privire la accidentul de muncă.

 

 

 

Categorie: Știri
Etichete: accident de munca, Laurențiu Puf, musamalizare, nicolae mehelean, recons
Distribuie:
Articolul anterior
Taximetriștii protestează împotriva Uber și Bolt [FOTO-VIDEO]
Articolul următor
A început reînnoirea abonamentelor pentru sezonul 2023/2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…