[ACTUALIZARE] Roata a fost repusă în funcțiune. Bibarț vrea să-l credem pe cuvânt că „a fost o situație de natură birocratică”

roata panoramica arad2 scaled
Distribuie:

[ACTUALIZARE] Roata a fost repusă în funcțiune. Bibarț vrea să-l credem pe cuvânt că „a fost o situație de natură birocratică” și iar s-a victimizat că Grinch a vrut să-i strice imaginea de Crăciun

După apariția articolului și afirmația că „roata panoramică e un pericol” am fost urecheați de diverși funcționari cum că nu ar fi chiar așa. Au încercat să ne explice că operatorul are autorizațiile, ceva de genul TUV valabil în Germania și ceva autorizație valabilă în Slovacia unde e firma mamă, „că legislația din România nu e pusă în concordanță cu cea din țările menționate, că unii funcționari ai OPC Arad și ISCIR fac exces de zel și-l sabotează pe Bibarț cu Târgul de Crăciun și blabla… și că de două zile se încearcă să se rezolve situația iar în această seară roata va fi funcțională”. Ce n-am înțeles este de ce se ocupă oamenii primarului de clarificarea situației cu autorizațiile dacă primăria doar are un parteneriat, a pus doar locația la dispoziție și toate obligațiile cad în sarcina operatorului? Asta să salveze imaginea neasumatului nostru primar?

Primăria Arad a revenit cu un comunicat, însoțit doar de imagini de la Târg, cu promisiunea că vor atașa și documentele ISCIR 

comunicat1 primarie roata

„Roata panoramică funcționează în siguranță! Neplăcerile birocratice între firma care a adus roata panoramică la Târgul de Crăciun din Arad şi organele de control s-au finalizat cu succes, toate actele fiind actualizate. Siguranța vizitatorilor la târg care s-au dat în roată nu a fost niciodată pusă în pericol. A fost o problemă de natură birocratică remediată într-un timp scurt.

Roată panoramică avea inspecția făcută, ultima dată în 21 iulie a.c., dar din păcate, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alte ocazii, unor funcționari publici le este mai simplu să facă exces de zel şi să spună <NU> decât să găsească soluții pentru rezolvarea problemei. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru remedierea rapidă a situației neplăcute, chiar acum în pragul sărbătorilor de iarnă.”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.


În câteva secunde, promisiunea că se vor atașa și documentele ISCIR a fost ștearsă, rămânând doar comunicatul… Așadar, trebui să-i credem pe cuvântul lor de oameni în continuă campanie electorală…

comunicat2 primarie roata


roata panoramica functionala


[TITLUL INIȚIAL] (ora 16.08): STATIC NEWS: roata panoramică s-a oprit. Nu are autorizație ISCIR și reprezintă UN PERICOL

Roata panoramică amplasată în spatele Teatrului de Stat „Ioan Slavici” întru admirarea acoperișurilor pușcate de pe clădirile din centrul Aradului a fost scoasă din funcțiune după ce, în urma unor verificări, s-a constatat faptul că nu există autotizație ISCIR pentru a le garanta celor care doresc să admire Aradul de sus că sunt în siguranță.


Pe 1 decembrie, 16 adulți și 29 de copii au rămas blocați în roata panoramică la Târgul de Crăciun din Constanța... acesta fiind și motivul pentru care reprezentanții  ISCIR, împreună cu polițiștii, au luat la verificat aceste mastodonturi prezente la Târgurile de Crăciun din toată țara. Evident, nici la Arad nu se putea altfel decât pe principiul „merge și așa”, fără autorizație.

Dacă tot ne lăudam cu „premieră în Arad, avem roată panoramică”,

tot în premieră n-avem panoramă și, mai mult, din fericire și poate doar dintr-un mare noroc, nu avem victime. Totuși, cine ar fi trebuit să se asigure că „Roata” nu reprezintă un pericol pentru arădeni? Cu atât mai mult cu cât majoritatea celor care au folosit-o au fost copii și adolescenți, la un preț deloc de neglijat.Primăria se spală pe mâini, operatorul economic e de vină

Am solicitat un punct de vedere al Primăriei Arad și le-am solicitat să ne pună la dispoziție documentația depusă de operatorul economic care o gestionează. În mod halucinant, concluzia e ceva de genul „dacă e gratis, puteți păți orice”.

Primăria Arad: „Noi nu avem aceste documente. Între organizatorul târgului și agentul economic există doar un protocol de colaborare în care noi i-am pus la dispoziție locația. El este responsabil cu obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare funcționării. Roata nu este închiriată de noi. Deci singurul care deține documentul solicitat este operatorul economic.”

Firma care a adus roata panoramică se numește Internațional Circus Parc din Oradea. Sediul central al acesteia este în Slovacia, dar și-a deschis punct de lucru și în România. Este aceeași firmă care a adus roți panoramice și în orașele Oradea, Cluj și Satu Mare. Cu această firmă a fost încheiat un contract de parteneriat ce nu implică niciun cost financiar din partea noastră.”

De parcă ne încălzește cu ceva faptul că primăria ne-a pus în pericol gratis…


No comment… sau cum?

Păi primăria Arad dacă organizează ceva „#Pentru Arădeni” nu are și obligația de a se asigura că arădenii nu sunt puși în pericol? Cum îi pui la dispoziție locația pentru ceva ce nu te asiguri că funcționează legal și deține autorizație? Dacă-și amplasa vreo tonetă de tras cu tirul și foloseau arme de foc și muniție adevărate?


În concluzie, dragi arădeni,

păziți-vă singuri de rele și, mai ales când folosiți asemenea „instalații”, verificați înainte dacă au afișată autorizația conform legii, întrebați la casa de bilete dacă nu e afișată. Cum ar fi acum, ca toți cei care au fost de bună-credință și au dat banii pe bilete, să solicite banii înapoi de la operatorul economic pentru că au fost înșelați iar viața lor a fost pusă în pericol?


 

Categorie: Știri
Etichete: lipsă autorizație ISCIR, roată panoramică, Târgul de Crăciun Arad
Distribuie:
Articolul anterior
COD GALBEN și PORTOCALIU de intensificări ale vântului în județ. Cetățenii sunt atenționați să stea în casă
Articolul următor
A venit Moș Crăciun și la Bocsig: peste 60 de familii au primit, din donații, pachete cu alimente

8 comentarii. Leave new

 • Articol propagandă de partid (roșu!). Nu vă mai scremeți atâta, legal lucrurile sunt clare. E ca și cum ați pretinde ca, dacă un tip care are caleașcă încheie o colaborare cu primăria, atunci primăria e obligată să verifice dacă roțile sunt unse, dacă a primit calul ovăz, și să se asigure că nu scapă ceva de sub coada calului, ca să deranjeze olfactiv pasagerii! Sunteți penibili!

  Răspunde
  • iar ai apărut? Sper să mai aibă Bibi gaură de câte limbi îi dai…Nu era mai simplu să dezamorseze subiectul și să ne pună la dispoziție autorizația sau explicații care să ne asigure că nu reprezintă un pericol? Dar da, primăria are obligația să verifice și dacă sania lu Moș Crăciun are tălpile în regulă, dacă permite să circule pe domeniul public și pentru arădeni. De obligații morale ați auzit, voi ăștia? Lasă-ne cu „culorile”, ne interesează siguranța tuturor. Te-ai gândit că poate Falcă-i sabotează „ornamentele”, că cu PSD a făcut blat de mult… Vreau să văd ce ne mai zici când Bibi tău va fi susținut de PSD… Voi sunteți penibili și periculoși. Nu te mai obosi să răspunzi, ia-l pe Bibișor acasă și fă-ți-l statuie la tine-n ogradă.

   Răspunde
   • Ai ceva împotrivă să apar unde vreau și când vreau? Sau voi aveți nostalgia comunismului încă? Și nu văd de ce-l amesteci pe Bibi în toată treaba asta, că nici nu-mi dă el de mâncare, nici nu decide el dacă și ce am voie să comentez. Plus că până la el mai sunt destui responsabili. Sau, și în cazul ăsta vi se trage tot de la „sindromul tătucului”. Ce să spun, „ne interesează siguranța tuturor”. Ha! Va interesează doar subiecte de presă, și-atât! Până n-au venit să controleze n-ați scris nimic cum că ar fi pericol! Serios, voi credeți că toți sunt proști și nu știu cum e cu presa? Chiar mă faci să râd! :))

    Răspunde
    • dumneata știi că nu te ia nimeni în serios nu? :))))))

     Răspunde
    • Tu l-ai amestecat…că tu ai politizat subiectul cu „roșu”… Ai dreptate, trebuia să le cerem autorizațiile din seara când au pus-o în funcțiune, dar până azi n-am trecut pe-acolo și n-am văzut atenționarea cu „scoasă din funcțiune”.

     Răspunde
  • un iq mic poate provoca avc …. numa’ încet că spre deosebire de voi, noi nu vrem să avem oameni pe conștiință 😉

   Răspunde
 • avatar of unul care stie
  Unul care stie
  22 decembrie 2023 17:37

  Asta este gasul ala de la CMCA!!!!!

  Răspunde
 • avatar of mitrofan dorel
  Mitrofan Dorel
  23 decembrie 2023 12:03

  Orice montaj pe un nou loc de funcţionare, în legislatia ISCIR se numeste montaj si implica verificarea tehnica oficiala numai de catre CNCIR, singurul împuternicit al statului roman. Documente de conformitate TUV sau altele asemena nu tin loc de autorizarea de functionare. Aceste Rapoarte de inspectie emise de CNCIR sunt obligatorii de afisat, in mod vizibil, de obicei langa orarul de functionare de pe casa de bilete.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie