[ACTUALIZARE] Suntem pe COD PORTOCALIU de INUNDAȚII și COD GALBEN de ploi, lapoviță, ninsoare și vânt. E plin de ACCIDENTE și BLOCAJE în trafic [FOTO]

F0F11439 1360 4FA1 8124 601CEACC351D
Distribuie:

 

ORA 8.00. Un accident petrecut între Cicir și Sâmbăteni ține Drumul Național 7 blocat de peste o jumătate de oră. Se pare că sunt victime încarcerate – 4 salvări și două Autospeciale SMURD au intervenit la fața locului. Pe toate drumurile din județ se circulă greu, precipitațiile mixte fac din orice deplasare un coșmar.
Acum ninge, dar îndată ce vremea se va mai încălzi puțin, ninsoarea se va transforma în ploaie, conform meteorologilor.
În galeria foto  – câteva imagini primite de la cititorii care… s-au încumetat.

ORA 10.00. DN 7 a fost deblocat după o oră și jumătate de la haosul creat de accidentul de dintre Sâmbăteni și Cicir și întărit de ninsoare. În continuare se circulă cu greutate. Instituția Prefectului a mai emis la ora 9.00 un comunicat în care informează că „Până marți,  20 martie a.c., ora 21.00 este în vigoare  o informare meteorologică de precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece pentru toată țara.”

***

[COMUNICAT DE PRESĂ] – INSTITUȚIA PREFECTULUI (18 martie, 2018)

În condițiile schimbării vremii, a accentuării precipitațiilor și a răcirii accentuate în aproape toate zonele țării, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace în sprijinul comunităților.

Menționăm că astăzi, între orele 08.00 – 23.00, este în vigoare o atenționare de Cod galben pentru ploi, lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului, răcire accentuată în aproape toate zonele țării.

De asemenea, până luni, 19.03.2018 la ora 12:00 este în vigoare avertizarea de Cod portocaliu pentru cursuri de râuri din județele: Arad, Alba, Bistriţa Năsăud, Bihor, Brașov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Sibiu și Satu Mare.

La nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne se monitorizează permanent situația din teren pentru a se putea decide în cel mai scurt timp alocarea de resurse și mijloace tehnice suplimentare în zonele unde se înregistrează situații de urgență.

Potrivit centralizării realizate în această dimineață, în urma ploilor de săptămâna trecută se mai înregistrează încă efecte în 53 de localități din 20 județe ale țării.

O situație distinctă a apărut în judeţul Dâmboviţa, unde s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmbovița, în punctul Lunca, pe o lățime de cca. 300 m. aceasta a afectat un număr de 11 gospodării.

În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Văleni Dâmboviţa, din cele 11 case afectate au fost evacuate 3 familii, ale căror locuințe nu mai prezentau siguranță, acestea mutându-se la rudele din localitate.

Alunecarea de teren este monitorizată de către CLSU Văleni Dâmbovița, urmând ca mâine în zona afectată să sosească și specialiști care să decidă măsurile potrivite de atenuare a efectelor de alunecare.

Recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra prognozei meteo, să respecte indicațiile transmise la radio sau televizor de autorităţi și dacă circulă în zonele unde sunt anunțate precipitații sub formă de ninsoare să aibă autoturismele echipate corespunzător.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

METEO MAR 2018

[TITLUL INIȚIAL] [NEWS ALERT] (17 martie, 2018) Prefectura Arad se pregătește de Codul PORTOCALIU de INUNDAȚII. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad – convocat în ședință EXTRAORDINARĂ

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, convocat în ședință extraordinară

În cursul dimineții de astăzi, 17 martie 2018, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a fost convocat în ședință extraordinară, la sediul Instituției Prefectului – Județul Arad, pentru a se stabili măsurile ce se vor lua în cazul fenomenelor hidro-meteorologice periculoase. În momentul actual NU sunt atinse cotele de atenție pe râurile Mureș și Crișul Alb, în continuare urmând să se monitorizeze situația hidrologică pe cursurile de apă ale celor două râuri. Toate primăriile județului au fost informate despre situația hidro-meteorologică din perioada următoare, prin grija Centrului Operațional al ISU Arad, iar din ordinul Prefectului Județului Arad, doamna Florentina Horgea, s-a instituit serviciul de permanență la toate primăriile județului, pe perioada avertizărilor meteorologice, respectiv hidrologice.

Ca măsuri preventive, ISU Arad a activat Grupa Operativă a inspectoratului începând din data de 18.03.2018, cu ora 06:00, pe toată perioada codului portocaliu hidrologic. De asememea, au fost prealertate turele de serviciu din subunitățile ISU, pentru a acționa în timpul cel mai scurt la nevoie și au fost verificate toate materialele, accesoriile și motopompele pentru a interveni operativ. Din ordinul Prefectului Județului Arad, pe perioada codului portocaliu hidrologic se vor raporta cotele pe cursurile de apă din două în două ore către Centrul Operațional al ISU Arad, prin grija Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad, iar primăriile vor monitoriza situația din Unitățile Administrativ Teritoriale urmând să raporteze din patru în patru ore dacă apar probleme sau nu.

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Arad

Categorie: Știri
Etichete: Arad, cod portocaliu, institutia prefectului, MAI, meteo, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Rușine curvei politice care a făcut din „Gopo de la Podgoria” de care ne plăcea, „Happy Meal”-ul unui faraon tunat de care nu ne place! Reportaj de la o conferință de presă aparent banală [1]
Articolul următor
Liga a IV-a, etapa a 17-a. REZULTATE și MARCATORI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe