[ACTUALIZARE] Suporter Club UTA: Mulțumim, domnule Bara!

bara nicolae
Distribuie:

[COMUNICAT]

Mulțumim, domnule Bara!

Marea familie utistă este mai săracă, odată cu trecerea în lumea celor drepți a lui Nicolae Bara, omul care din anul 2006 și-a legat pentru totdeauna destinul de cel al clubului nostru iubit. Faptul că UTA și-a păstrat identitatea și palmaresul, deși a trecut și trece în continuare prin momente foarte dificile, i se datorează în mare măsură.

Nicolae Bara a fost primul care a securizat cel mai important brand al Aradului și, totodată, ultimul investitor privat autentic pe care l-a avut UTA.
A sosit în Arad și la UTA cu inima deschisă și și-a propus să ducă clubul la un nivel ridicat de profesionalism. Pentru că avea gânduri serioase la UTA și dorea să trecem la o formă modernă de organizare, a înființat un S.A., care a asigurat continuitatea clubului după dificilul moment din 2010, când UTA părea că a ajuns din nou la capăt de drum.
Cu asociația noastră, înființată la scurt timp după sosirea domniei sale la UTA, a avut mereu un dialog sincer și onest, iar relația a fost una de încredere reciprocă.
Într-o perioadă în care UTA era ignorată, atât de administrația locală, cât și de sponsori arădeni, Nicolae Bara a făcut infuzii enorme de capital în club, susținând o mare parte din cheltuieli în cele două sezoane consecutive disputate în prima divizie. Lipsa de respect cu care a fost tratat de către conducerea orașului de la acea perioadă i-a grăbit plecarea de la UTA, dar și într-un astfel de moment a dat dovadă de eleganță și altruism. Nu a avut nicio pretenție financiară, renunțând la toate creditările pe care le-a făcut clubului și, așa cum declara mai târziu, într-un interviu din 2014: “Am vrut să predau atât firma pe care funcţiona clubul, cât şi sigla şi dreptul de folosinţă al numelui UTA către Primăria Arad. Am fost refuzat categoric de primar, aşa că am decis să o las celor mai corecţi oameni de lângă echipă, acelora din Suporter Club UTA”.
Eleganța și bunul simț care l-au caracterizat mereu, au fost însoțite și de discreție, modestie și de un suflet mare.
A ajutat familiile unor utiști care au trecut prin clipe grele, dar a ținut ca aceste lucruri să nu fie făcute publice și, până astăzi, noi ne-am ținut de cuvânt. Considerăm însă că, într-un astfel de moment, dar și într-un context în care moștenirea sa este întinată de conducătorii UTA-ei de azi, e important pentru viitorul comunității alb-roșii să conștientizăm că acest club a fost reprezentat în ultimele decenii și de oameni care s-au ridicat la anvergura numelui UTA.
Reprezentanți ai asociației noastre s-au revăzut cu Nicolae Bara în diferite ocazii după plecarea sa, atât în țară, cât și la Viena și am fost surprinși să constatăm că era mereu la curent cu ce se întâmplă la UTA, senzația noastră fiind, de fiecare data, că și-ar dori ca într-o zi să se întoarcă. În ultimele luni am crezut într-o posibilă implicare la UTA, dar din păcate ușile i-au fost închise, așa cum le-au fost închise și altor investitori de bună credință.
Dar pentru că UTA nu se confundă cu cei care o conduc vremelnic, putem afirma cu convingere că Nicolae Bara, prin ceea ce a făcut pentru UTA, va rămâne mereu în mijlocul comunității utiste,
iar numele său va fi mereu asociat cu cel mai important simbol al Aradului: triunghiul alb-roșu, inscripționat cu literele de aur „UTA”. Noi promitem solemn că îi vom cinsti mereu memoria, iar cel mai potrivit mod de a o face va fi să protejăm moștenirea pe care ne-a lăsat-o: marca UTA.
Suporter Club UTA transmite pe această cale condoleanțe familiei, precum și tuturor prietenilor și apropiaților domnului Nicolae Bara.
Dummnezeu să-l odihnească!

BANNER afișat de suporteri la intrarea principală în Stadionul „Francisc Neuman”:

bara1

……………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (20 martie, 2012) UTIST până la moarte! Nicolae BARA ne-a părăsit bolnav și trist

nicolae bara

Omul de afaceri și fostul deputat Nicolae Bara (n. 4 octombrie 1954, București), cunoscut și iubit de arădeni  pentru implicarea sa la UTA în perioada 2006-2008 ca acționar majoritar și conducător al clubului, a decedat luni după-amiază, la Viena.
Anunțul a fost făcut de prietenul său, Constantin Traian Igaș, pe contul său de Facebook: „Drumurile și acțiunile noastre au fost mereu purtate de gândul cel bun, de azi înainte rămâne doar amintirea vremurilor prin care am trecut împreună. Drum lin spre eternitate, prieten bun!”.

Proprietar al grupului „Frigotehnica” (echipamente și instalații frigotehnice), Bara a deținut în Arad ziarul Sport Total, care a funcționat  vreme de doi ani de zile (2005-2007) și postul de radio Sport Total FM.

Înainte de a se retrage din afaceri și viața publică din motive de sănătate, Nicolae Bara a cedat drepturile de marcă și palmaresul „Bătrânei Doamne” Suporter Club UTA.

Înainte de a pleca de la UTA, Nicolae Bara a lăsat drepturile federative ale grupării arădene (siglă, nume, culori) asociației Suporter Club UTA (SCU), care are ca scop promovarea și protejarea simbolurilor formației fanion din Arad.

Venea periodic în țară, oprindu-se de fiecare dată la prietenul său, fostul ministru Constantin Igaș, la Pecica.

La finele anului trecut,  Nicolae Bara a trimis pe adresa clubului arădean o scrisoare de intenție prin care anunța că își dorește să revină să ajute echipa de fotbal care i s-a lipit de suflet definitiv – însă Alexandru Meszar  nu l-a acceptat în club, tratând oferta  în aceeași  manieră cu cea expusă de Grupul „Next gen”  (Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Rudi Vizental și Marius Grada).

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au îndrăgit.

Categorie: In memoriam
Etichete: constantin traian igas, Nicolae BARA, Sport Total, Sport Total FM, Suporter Club UTA (SCU), UTA Arad, UTIST până la moarte
Distribuie:
Articolul anterior
Biblioteca Județeană găzduiește lansarea romanului-document „Rubla, locul fără urmă” al scriitoarei Mariana Gorczyca
Articolul următor
Despre OPINII cu dragoste, ură, scârbă, de-amorul artei sau așa… d`ampulea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…