[ACTUALIZARE] Trupul neînsuflețit al tânărului înecat în balta de la Neudorf a fost scos de scafandri de la o adâncime de 4 metri

scafandri isu arad
Distribuie:

„Trupul neînsuflețit al tânărului fost găsit. A fost scos de scafandri din apă, de la o adâncime de aproximativ 4 m.” – a anuțat azi, în jurul orei 13.30, ISU Arad.
Cercetările au fost preluate de organele abilitate – respectiv IPJ Arad, care, ca în toate situațiile asemănătoare, a deschis o anchetă IN REM pentru moarte suspectă, pentru a afla circumstanțele exacte în care s-a produs decesul.

Recomandările Inspectoratului Județean pentru Situații de urgență:

În sezonul cald creşte numărul persoanelor care aleg să-şi petreacă timpul liber în apropierea cursurilor de apă, lacurilor şi canalelor de aceea este important ca cetățenii să conștientizeze riscul pe care şi-l asumă dacă se scaldă în locuri neamenajate unde există avertismentul „Scăldatul interzis”.

Pentru a evita evenimentele nedorite, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” al județului Arad, recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli simple:
  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
  • evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
  • nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
  • să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane

……………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (6 iunie, ora 6.00) Un bărbat de 34 de ani este căutat cu scafandri în balta de la Neudorf, după ce duminică seara a intrat să se scalde și n-a mai fost văzut

De aseară, corpul unui bărbat de 34 de ani este căutat în apele bălții de la Neudorf (comuna Zăbrani), după ce, urmare a unei petreceri – sau partide de pescuit – prelungite, a intrat să se scande și nu a mai fost văzut.

„În această seară, in jurul orei 20:30, pompierii au fost sesizați să intervină pentru căutarea unei persoane, în vârstă de aproximativ 34 de ani, care a intrat în balta din zona localității Neudorf și nu a mai ieșit la suprafață.” – a anunțat ISU Arad la ora 21.15.

Din primele informații, se pare ca tânărul se afla la scăldat sau la pescuit împreună cu mai mulți prieteni

„La fața locului s-au deplasat: un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Arad cu o barcă, un echipaj de scafandri și un echipaj SAJ.

De asemenea, a fost solicitat și sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș care a trimis un scafandru la caz.”

Căutările au continuat cât s-a putut de târziu aseară și au fot reluate în această dimineață.  Conform ofițerilor de presă ai ISU, „Bărbatul dispărut în apele bălții din Neudorf nu a fost găsit” până la această oră.

Foto: arhivă

Categorie: Știri
Etichete: balta Neudorf, comuna Zăbrani, ISU Arad, scafandri isu arad
Distribuie:
Articolul anterior
Un incendiu cauzat de un SCURTCIRCUIT a distrus o casă din Sânleani
Articolul următor
Firmele interesate pot depune cererile de finanțare pentru schemele de ajutor IMM Prod și Garant Construct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie