Administrația recunoaște (cu un sfert de gură) că a emis un ACT PROST și amână cu trei luni intrarea în vigoare a noilor reguli privind APARATELE de AER CONDIȚIONAT de pe fațadele clădirilor centrale

primaria arad
Distribuie:

 

În sfârșit s-au prins că trebuie o altă Hotărâre ca să fie amânată intrarea în vigoare a noilor reguli pentru demontarea aparatelor de aer condiționat de pe fațade

După câteva zile în care s-a plasat singură în „penibil”, administrația și-a dat seama că doar o declarație de intenție a primarului Călin Bibarț nu este suficientă pentru a amâna intrarea în vigoare a hotărârii consiliului local prin care cei care dețin imobile în zona construită protejată a municipiului și au amplasate pe fațade aparate de aer condiționat sunt obligați să le demonteze. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței din 22 februarie se află și proiectul de hotărâre prin care modifică hotărârea inițială și amână, cu trei luni, intrarea în vigoare a noilor reguli.

Proiectul a fost iniţiat, susţin reprezentanţii Primăriei în expunerea de motive, „având în vedere că s-au întâmpinat dificultăți în  procedura de identificare şi apoi de  sancționare a celor care deţin aparate de aer condiţionat în zona construită protejată a municipiului.”

Printre alte modificări care sunt aduse hotărârii iniţiale, a fost redefinită şi limita ansamblului urban care va fi „de la culeea nord a podului Traian spre V, pe malul N al râului Mureș până la str. Putnei, str. Remus, str. Alexici Nicola (inclusiv Piața Sârbească), str. Kogalniceanu M., str. Ceaikovski P. I., cu prelungirea ei peste str. Varful cu Dor, și str. Transilvaniei spre NE, Str Eminescu Mihai, str. Episcopiei, str. Caragiale I. L., Str. Sibii Dorel, str. Cotruș Aron, atr. Balint Simion, str. Coșbuc G. spre NV, traversarea spre N la marginea incintei Spitalului Municipal, str. Ghiba Birta Elena spre E, Bd. Doinaș Augustin, str. Mureșanu Andrei, spre N de-a lungul Bd. Revoluției până la Piața Drapelului, spre E str. Brătianu I.C. până la malul de N al Mureșului, bucla Mureșului în amonte până la podul Cetății spre V pe str. Popa Eugen până în dreptul Str. 9  Mai, spre SV Splaiul Toth Sandor până la podul Traian. La N Calea Timișorii până la intersecția cu str. Ștefan cel Mare și str. Ady Endre.”

În proiect se arată că „se interzice amplasarea instalațiilor de aer climatizat situate pe fațadele imobilelor din municipiul Arad zona ansamblului urban Arad.”

Dar sunt şi excepţii

Prin excepție însă, instalațiile pot fi amplasate spre curțile interioare ale clădirilor, spre curți de lumină, porți uscate, poduri, pe acoperișurile terasă, intradosul balcoanelor, astfel  încât aceste aparate să nu fie vizibile. La clădirile care nu ocupă întreg frontul stradal și sunt lipite la calcan pe o singură parte sau independente, pot fi amplasate pe fațadele dinspre proprietatea vecină la o distanță de minim patru metri de la coltul fațadei către stradă. În cazul clădirilor de categoria a III-a care nu au balcoane și posibilități de amplasare a aparatelor conform prevederilor proiectului de hotărâre, acestea se pot amplasa unitar, grupat, cu autorizarea unor elemente de mascare pe fațade, în concordanță cu arhitectura fațadei.

Un alt articol al actualului proiect de hotărâre, amână intrarea în vigoare a noilor reguli cu trei luni.  „Se acordă un termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a  prezentei hotărâri pentru  demontarea de către proprietarii sau administratorii clădirilor situate în zona la care se face referire în prezenta hotărâre, a instalațiilor de climatizare aflate pe fațadele acestora”, se mai arată în document.

Încălcarea obligațiilor stabilite va aduce amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 lei după 3 luni de la data adoptării acestei hotărâri.

Proiectul de Hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali, în ședința de marți, 22 februarie:

proiect amanare ac1

proiect amanare ac2

proiect amanare ac3

Articole asociate:

https://criticarad.ro/actualizare-stimati-aradeni-fraieri-sa-fiti-sa-le-respectati-legile-prefectura-nu-le-respecta/

Bocănel s-a trezit că nu poate gestiona două „măsuri ale primăriei” în același timp…

 

Categorie: Știri
Etichete: aparate aer conditionat, clădiri istorice, demontare aparate aer conditionat, fațade, Prefectura Arad, primaria arad, zona protejata
Distribuie:
Articolul anterior
Până și Neluțu Cristina „se ia” de Vlad Voiculescu
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] Avem Prefectură frumoasă: aparatele de aer condiționat au fost demontate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie