[ACTUALIZARE]
PRECIZARE
„Pentru a nu se lăsa loc de interpretări, în spiritul unei maxime transparenţe, precizez faptul că membrii Consiliului Director al Asociaţiei nu sunt retribuiţi, ci doar aparatul tehnic şi directorul executiv. Aşa cum am subliniat în comunicatul anterior, Asociaţia ADI SIGD Arad nu se află sub incidenţa Legii nr. 153/2017 invocate, ca urmare salariile nu sunt publice, respectând dreptul la confidenţialitate.
Având în vedere solicitarea făcută de către USR Arad voi face o informare către Consiliul Director al Asociației care poate să facă ulterior o informare de presă.
În ceea ce mă priveşte, având şi calitatea de consilier judeţean, declaraţia mea de avere şi interese se poate găsi pe site-ul Consiliului Judeţean Arad, unde sunt trecute toate veniturile, inclusv cel de salariat al Asociaţiei. Pot să adaug că la nivelul anului 2017 am avut un salariu mediu net de 3.828 lei lunar”.
Adrian Ţolea, Director executiv ADI SIGD Arad
………………………………………………………………..
[TITLUL INIȚIAL] Așa cum bănuiai: ADI SIGD refuză să-și facă publice salariile. „ADI SIGD Arad nu este plătită din fonduri publice” (ci europene!) și „este o asociaţie non-profit”… să știi și tu!
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Referitor la comunicatul USR Arad, din data de 16.05.2016, trimis presei, cu privire la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad, prin care se solicită publicarea salariilor angajaților ADI SIGD Arad, vă rugăm să publicaţi următoarele:
„ADI SIGD Arad nu se încadrează în prevederile Legii nr. 153/2017 care reglementează salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Bugetul asociației, organigrama şi statul de funcții se aprobă la începutul fiecărui an în cadrul ședinței Adunării Generale a Asociaților. ADI SIGD Arad este o asociaţie non-profit, care funcționează în baza O.G. nr. 26/2000 privind Asociaţiile și fundațiile.
Proiectul Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad a însemnat absorţia a 30 milioane de euro din fondurile europene destinate României, iar judeţul Arad are şansa ca, la sfârşitul anului, să fie între primele zece judeţe la nivel naţional care au un astfel de sistem integrat funcţional. Toate licitaţiile, pe care Asociaţia a fost mandatată să le realizeze, sunt încheiate având patru contracte semnate şi Zona 1 operaţională. La începutul lunii iunie se vor semna şi contractele aferente celorlalte patru zone. Este foarte important ca acest proiect să fie finalizat pentru a nu se pierde finanţarea europeană obţinută cu multă muncă şi sacrificii, proiectul fiind în prezent cel mai mare şi mai important, la nivel judeţean, atât din punct de vedere al valorii, cât şi al impactului social”.
3 comentarii. Leave new
Adica o institutie care gestioneaza o achizitie publica pe fonduri europene si gestioneaza relatia cu un operator care presteaza un serviciu de interes public este netransparenta? Fondurile din care sunteti platiti au sursa in bugetele locale adica in banii bublici ! Mars LA DNA!
RUSINICAAAAAAA…
și eu îți mulțumesc Șteluța!a plus mathematics tutorial