Adrian Toma – un fel de „Falcă al parcărilor”, dar mai tupeist!

toma falca parcare 1
Distribuie:

Nu cred că există șofer arădean care să nu fie terorizat doar la gândul că, dacă nu parchează perfect regulamentar, se va trezi cu amenda de la Poliția Locală pe parbriz sau în poștă. Am mai scris despre amenzile primite de locatarii din anumite cartiere din municipiu, unii fiind amendați în zona blocurilor unde locuiesc, pentru tot felul de motive. În special pentru parcare pe trotuar, pe spațiul verde imaginar, pe bordură etc ( vezi ultimul din această categorie în articolul Parcările din „Fortuna” – ghinionul tuturor… prin rotație!).

De regulă nu arat cu degetul șoferii pe facebook cum se obișnuiește mai nou, nici nu stau cu telefonul pregătit să vânez abaterile din trafic. Doar că, ieri, nu m-am putut abține cu atât mai mult cu cât mașina este a unui șofer celebru: nimeni altul decât Adrian Toma, directorul DGPLA, adică fix tata regulamentului și al amenzilor aplicate șoferilor.

Ieri, pe când era la sediul provizoriu al SRI să dea raportul (sau să fie tras de urechi de foștii colegi, asta nu știm exact), poate s-a grăbit și a uitat cum se parchează. N-am avut inspirația să apelez dispeceratul Poliției Locale să reclam abaterea, dar am apucat să fac o singură poză: 

masina toma 1 scaled

– asta pentru că mi-am amintit de ultimul proces-verbal de amendă (pe care l-am primit în luna mai, pentru o parcare pe spațiu verde pe care aș fi comis-o în luna ianuarie, în fața blocului)  care conținea următoarea mențiune: „deținem probe foto de la fața locului”.

Așadar, „deținem proba foto de la fața locului”, o facem publică astfel încât s-o dețină și agenții constatatori pe care-i rugăm să aplice sancțiunile care se impun și-n acest caz. 

Ca să nu mai caute temeiul legal, sancțiunea poate fi aplicată pentru încălcarea a cel puțin două prevederi legale: art. 142 lit. n din OUG 195/20002 și, o prevedere preferată de polițiștii locali, Legea 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

Să nu se-nțeleagă că-l urmărim pe domnul Toma,

de obicei îl evităm în trafic fiind cunoscut pentru abilitățile sale de șofer, cel puțin după două evenimente binecunoscute în care a fost implicat: cel în care a lovit mistrețul la Moneasa și cel în care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni pe Calea Victoriei. ( Articol asociat: Accidentele de circulație ale ultracirculatului domn Toma, „cheful ratat” de pe 12 iunie cu prilejul „depășirii cu succes a stărilor de urgență” și „FREE PUFI!” Trei glume ILEGALE și IMORALE din PROGRAMUL POLIȚIEI LOCALE Arad).

Chiar îl preferăm pieton sau pe trotinetă, îi stă bine mai ales când fuge:

toma trotineta 1

 

Dacă tot am făcut o comparație în titlu cu alt șofer celebru, cunoscut pentru faptul că îl încurcă atât de tare semnele de circulație din oraș încât le distruge și fuge de la fața locului, mai dăm un exemplu. E ușor de ghicit personajul cu un click pe [ACTUALIZARE] Tamponarea-fantomă de pe Romanilor s-a REZOLVAT superb: FALCĂ s-a amendat contravențional pe el însuși… atât IN REM cât și pe persoană fizică!).

Și îl dăm exemplu tot cu o parcare, în centrul Aradului, nu chiar atât de recentă ca a domnului Toma, ci cândva din luna mai, când a blocat o poartă de l-au înjurat bine cei care se grăbeau să iasă dintr-o curte:

Poate o să se scoată că „nu ei erau cu mașina, ci nevestele, că-i parcare de blondă”… dar noi nu avem nimic nici cu blondele, nici cu nevestele, că nu ele ocupă funcțiile publice.

 

Categorie: Pamflete
Etichete: Adrian Toma, amenda contravențională, Gheorghe Falca, parcare pe spațiul verde, politia locala arad
Distribuie:
Articolul anterior
„Jocuri magice” – duminică, 25 iunie, pe scena Trupei Marionete
Articolul următor
Peste 3.000 de elevi din Arad au dat proba de Matematică a Examenului de Evaluare Naționale la sfârșitul clasei a VIII-a. VEZI SUBIECTELE și BAREMUL DE NOTARE

1 comentariu. Leave new

 • Sigur, iată un banc cu Bibi drujbistul, Botoxatu și Trotinel:

  Bibi drujbistul, Botoxatu și Trotinel erau trei prieteni buni și stăpânii incontestabili ai drujbelor, botoxului și semnelor de circulație. Într-o zi, cei trei hotărăsc să își deschidă propriile lor afaceri într-un oraș mic.

  Bibi drujbistul deschide un atelier de tăiat arbori și își face o reputație ca fiind cel mai priceput drujbist din zonă. Oamenii veneau de la distanțe mari pentru a-i vedea abilitățile impresionante de tăiere a arborilor.

  Între timp, Botoxatu deschide un salon de înfrumusețare și devine cunoscut pentru talentul său în aplicarea botoxului. Oamenii se îmbulzesc să obțină injecții de botox de la el, pentru a-și netezi ridurile și a arăta mai tinere.

  În același timp, Trotinel se angajează ca polițist și devine responsabil de amplasarea și întreținerea semnelor de circulație din oraș. El era mereu prezent în trafic, asigurându-se că semnele erau bine poziționate și vizibile pentru toți șoferii.

  Într-o zi, cei trei prieteni se întâlnesc într-un local pentru a sărbători succesele lor. Botoxatu se uită la Bibi și Trotinel și spune:

  Botoxatu: „Ei bine, eu am făcut oamenii să arate mai tineri și mai frumoși cu botoxul meu, iar tu, Bibi, ai transformat peisajul cu drujbele tale puternice. Dar, Trotinel, parcă tu ești cel mai important dintre noi toți, păstrând siguranța în trafic cu semnele tale de circulație!”

  Trotinel își ajustează uniforma și răspunde cu un zâmbet mândru:

  Trotinel: „Da, Botoxatu și Bibi, sunteți foarte talentați în domeniile voastre, dar nu uitați că semnele mele de circulație mențin lucrurile în mișcare și în siguranță în orașul nostru!”

  Bibi intervine, făcându-i pe toți să râdă:

  Bibi: „Adevărat, așa e, Trotinel! Dacă nu ar fi semnele tale de circulație, nici eu nu aș avea la cine să vând drujbele mele! Hai să ridicăm paharul pentru colaborarea noastră de succes!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…