Al 49-lea caz de CORONAVIRUS confirmat în România este o femeie carantinată la Arad

coronavirus1
Distribuie:

 

A 49-a persoană infectată cu COVID 19 – CORONAVIRUS este o femeie în vîrstă de 45 de ani, carantinată la un centru din Arad și a fost confirmată ca atare în urmă cu câteva minute. Femeia a venit din Italia, la fel ca și ceilalți diagnosticați (6 la număr, până acum) în contestatele CENTRE DE CARANTINĂ din Arad.

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate joi, bilanţul îmbolnăvirilor ajungând la 49 persoane, conform datelor Institului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Grupul de Comunicare Strategică a confirmat până acum 48 de cazuri. Au fost deschise 21 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru comunicarea de informaţii false.

Datele INSP indică existenţa a 49 de cazuri de coronavirus, 21 fiind în Capitală, în timp ce Grupul de Comunicare strategică a confirmat până la această oră 48 de cazuri de infectare cu coronavirus.

„Femeia, în vârstă de 45 de ani, este domiciliată în județul Cluj, a venit din Italia pe data de 11.03.2020 și se află în carantină într-un centru din Arad. Va fi transportată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara” – a revenit cu detalii Lucian Cozma, ofițerul de presă al Prefecturii Arad.

                                     

[BULETIN DE PRESĂ]

12 Martie 2020, ora 16.00

 

Până astăzi, 12 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați.

Persoanele confirmate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Cluj, Iași, București, Constanța, Timiș și Dolj.

Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București (20), acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

De la ultima comunicare publică a Grupului de Comunicare Strategică, în România nu au mai fost înregistrate alte cazuri de cetățeni diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.556 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.646 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.921 teste. Dintre acestea, 1.873 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

Totodată, direcțiile de sănătate publică au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare de 300.000 lei la nivel național, pentru persoanele care nu au respectat măsura auto-izolării la domiciliu.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Grupul de Comunicare Strategică


Articole asociate:

Încă CINCI CAZURI de infectare cu COVID 19 confirmate de medici la un centru de CARANTINĂ din Arad!

Categorie: Știri
Etichete: coronavirus, critic arad, pacienti coronavirus arad, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
OPT MEMBRI PSD- dintre care doi consilieri județeni – au fost excluși din partid în urma deciziei unanime a Biroului  Politic Judeţean
Articolul următor
Decizie definitivă din partea F.R.F.: TOATE meciurile vor fi suspendate până cel puțin pe 31 martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie