Altă rundă de controale la stațiile de carburanți din județ: 85 de sancțiuni contravenționale, din care 60 de avertismente și 25 de amenzi, în valoare totală de 237.100 lei. S-a interzis activitatea în cazul a trei locații pentru lipsa autorizației de mediu

statie carburant uta
Distribuie:

Bilanț al acțiunilor de control din perioada 06.09-12.09.2023 asupra operatorilor economici pe tema condițiilor de depozitare/transport/comercializare a carburanților și produselor derivate

În perioada 06.09-12.09.2023, au fost efectuate 162 acțiuni de control asupra unor operatori economici și 7 acțiuni de control asupra unor mijloace de transport, de către reprezentanți ai instituțiilor publice stabilite prin Ordinul Prefectului Județului Arad nr. 533/30.08.2023 privind verificarea instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, de pe raza Județului Arad. Precizăm că acțiunile de control sunt efectuate individual de către reprezentanții instituțiilor, conform planurilor de control specifice, astfel că numărul total de acțiuni nu corespunde cu numărul operatorilor economici /mijloacelor de transport care au fost controlați/controlate.

Ca urmare a acțiunilor de control efectuate în perioada specificată, au fost constatate 110 de deficiențe /disfuncționalități/nereguli, fiind dispuse 61 de măsuri pentru remedierea acestora.

În cazul a doi operatori economici, Comisariatul Județean Arad al Gărzii de Mediu a dispus interzicerea activității la trei puncte de lucru situate în localitățile: Bârzava, Arad și Chișineu-Criș (ultimele două aparțin aceluiași operator) pentru lipsa autorizației de mediu.

Au fost aplicate în total 85 de sancțiuni contravenționale, din care 60 de avertismente și 25 de amenzi, în valoare totală de 237.100 lei.  Nu au fost constatate infracțiuni.

 

Biroul de presă al Prefecturii Arad


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: acțiuni de control, garda de mediu, stații de carburanți
Distribuie:
Articolul anterior
În loc să respecte regulile în trafic, șoferii arădeni preferă sancțiunile
Articolul următor
Înălțarea Sfintei Cruci. Semnificație, tradiții, obiceiuri și superstiții la români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie