Alte 7 permise reținute, 12 certificate de înmatriculare retrase, un dosar penal și 219 sancțiuni contravenționale – în ultimele 24 de ore

politia rutiera
Distribuie:

La cum arată informările poliției rutiere transmise zilnic, șoferii arădeni sunt indisciplinați în trafic și iresponsabili și, se pare, nici acțiunile din trafic constante nu-i fac mai responsabili, frica de amenzi nici atât. Dacă am avea o legislație rutieră mai dură, cu sancțiuni mai dure, într-un an ar putea fi reținute aproape toate permisele șoferilor din județ. Poate chiar s-ar impune unele decizii drastice: posibilitatea obținerii permisului la 21 ani, evaluări anuale ale șoferilor, anularea permisului în cazul unor abateri grave (infracțiuni rutiere) sau pe caz de vârstă sau boală. Și, poate, din informările astea se pot calcula și justifica sumele de bani ale polițiștilor examinatori de la permise.


Citește și: [ACTUALIZARE 2] Cei 5 polițiști de la „Permise” trimiși în judecată în dosarul de șpagă nu au putut justifica proveniența unor sume de bani cuprinse între 300.000 lei și 206.515 euro. Care era metoda folosită pentru a intra în posesia banilor


Acțiune preventivă, în județ

Polițiștii din municipiu au desfășurat la data de 21 februarie a.c., o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică și impunerii respectării legislației rutiere.

În cadrul activității au fost legitimate 57 de persoane și verificate 55 de autovehicule, fiind aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.235 de lei.

Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ


Infracțiune rutieră

La data de 21 februarie a.c., polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au depistat un bărbat de 34 de ani, din Șepreuș, în timp ce conducea un autoturism în localitate. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cel în cauză este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 175 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 76.500 de lei, din care 69 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 78 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

Au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: Arad Traffic, politia rutiera, sanctiuni contraventionale, soferi, trafic
Distribuie:
Articolul anterior
Emilia Clarke primește onoarea regală pentru munca de caritate
Articolul următor
UN ARDELEAN LA KINGSWAY HOUSE (XXVII) | INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ vs. ARTIFICIALITATEA INTELIGENTĂ (7)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie