„Alumni U.V.V.G. Arad” prezintă absolvenți ai universității: Aneta & Ramzi Hraga

familia-hraga
Distribuie:
Aneta & Ramzi Hraga – Love story pe holurile facultății

Aneta și Ramzi Hraga, împreună cu fetița lor, sunt o familie fericită care trăiește în Bodensee,
„unde alții își fac concediul”. Amândoi sunt medici: Aneta este rezidentă pe medicină de interne, iar Ramzi a ales radiologia.

Au absolvit amândoi Facultatea de Medicină din Arad, Aneta în 2017 și Ramzi în 2018, secția franceză.

În 2016 au aplicat pentru o bursă ERASMUS+, și au ajuns în Germania, în practică
la o clinică de dializă. De acolo până la decizia de a face cea mai mare schimbare din viața lor a fost doar o chestiune de timp.

Love story-ul lor a început pe holurile din campus, unde s-au cunoscut:

„Povestea noastră a început prin anul 2015. Relația a evoluat destul de rapid, după câteva luni ne și mutaserăm împreună. Am știut amândoi ce vrem, având un drum comun. Deși avem caractere total diferite, reușeam ne completăm reciproc. Ne-am căsătorit civil a doua zi după ceremonia de absolvire a lui Ramzi. După câteva luni am luat drumul Germaniei, unde suntem și în acest moment, în trei.”

La nunta lor, în iulie 2019, și-au adunat cei mai buni prieteni, cei mai apropiați profesori și cei mai dragi colegi, unde au pus punct definitiv vieții de student și s-au îmbarcat pentru călătoria vieții lor.

familia hraga

Cele mai frumoase amintiri din studenție?

Aneta: „Deși poate suna ciudat, cele mai frumoase amintiri le am de prin sesiuni, când ne adunam împreună cu grupa și făceam nopți albe învățând, sau când așteptam pe hol să-mi vina rândul la examen. Și, evident, sentimentul de bucurie atunci când ieșeam cu examenul luat.”

Ramzi: „Pentru mine a fost diferența de cultură. Faptul că am fost departe de casă m-a ajutat să devin independent. A fost o provocare sa învăț o nouă limbă”.

(Ramzi este din Maroc, și a învățat limba română aproape la perfecție, în studenție. După absolvire și mutarea în Germania a trebuit să învețe și germana, pentru a putea profesa.)

Cel mai fain/sever/interesant prof, de la care ați rămas cu ceva până în zilele noastre?

Aneta: „Sincer am avut mai mulți profesori pe care i-am apreciat pe perioada studenției și de la care am învățat foarte mult despre cum să evoluăm și să înțelegem pacientul, să fim niște clinicieni buni. Cele mai interesante și interactive cursuri au fost cele ale lui dl. Dr. Baschir Sorin și dl. Dr. Megieșan Adrian. Stagiile la care mergeam cu drag erau ale drei. Dr. Popețiu Romana, dnei. Dr. Dumitra Simona si drei. Dr. Gligor Ramona.”

Ramzi: „Și eu am avut mai mulți profesori de la care am învățat foarte mult. Aceștia au fost dl. Dr. Toth Csongor, dna. Dr. Pilat Luminița și dna. Dr. Ciurea Rujița (care ne trata ca pe copiii ei).”

Mesajul pe care l-au transmis studenților este plin de înțelepciune:

„Nu este ușor drumul ce l-ați ales, dar atâta timp cât iubiți ceea ce faceți, merită tot efortul.”

Aneta și Ramzi Hraga sunt ALUMNI U.V.V.G. cu care ne mândrim din mai multe motive.

Ei sunt vocea noastră oriunde vor ajunge în viață, pentru că și-au început călătoria în familia U.V.V.G.. Sunt exemplul viu că diferențele de cultură, limbă și educație, nu pot sta în calea iubirii. Ei, și mulți alți studenți, ne demonstrează că ceea ce contează, în viață, este umanitatea, profesionalismul și acceptarea diferențelor dintre oameni.

Pentru exemplul pe care ni l-ați dat, Aneta și Ramzi, vă mulțumim!

Casa și familia U.V.V.G. va avea întotdeauna inimile deschise atât pentru voi, cât și pentru toți studenții și absolvenții noștri!

***

Asociația „Alumni U.V.V.G. Arad” își propune să prezinte cât mai mulți dintre absolvenții universității, parcursul profesional și poveștile din perioada studenției.

 

Categorie: Știri
Etichete: Alumni U.V.V.G. Arad, Aneta Hraga, Ramzi Hraga
Distribuie:
Articolul anterior
S-a dat startul recrutării candidaților pentru admiterea în Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi [VEZI DETALII]
Articolul următor
Tribunalul și Judecătoria Arad și-au prezentat NOUA CONDUCERE odată cu raportul de activitate. „Creșterea calității actului de Justiție” este dezideratul declarat al fiecărui magistrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie