„Amintiri din Teatrul Vechi”. Lansarea volumului semnat de Ovidiu Balint

afis-lansare-o.-balint-biblioteca
Distribuie:

Joi, 29 septembrie 2022, începând cu orele 15:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează lansarea primului volum al lucrării semnate de jurnalistul și scriitorul arădean Ovidiu Balint, „Amintiri din Teatrul Vechi”.

„Am scris zeci de texte despre Teatrul Vechi din Arad. I-am cinstit memoria, i-am
lăudat imaginea, așa ruinată cum e, mi-am vândut amintirile despre el, am scris despre
amintirile din el și voi mai scrie despre ele.

Matei Vișniec, Victor Rebengiuc, Florin Piersic jr., Valeria Seciu, Victor Scoradeț, Theodora Herghelegiu, Nicu Mihoc și… mi-e greu să enumăr sute de alți artiști de teatru, de film, muzicieni, coregrafi, scenografi, jurnaliști, cronicari, directori de festivaluri, manageri de teatre din zeci de țări, de pe cinci continente care au spus despre Teatrul Vechi din Arad că este o bijuterie!”, scrie cu emoție Ovidiu Balint, într-o sinceră și manierată viziune asupra volumului, în „Pledoarie pentru Teatrul Vechi”.

Evenimentul cultural, ce va avea loc în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad,

va beneficia de prezentarea volumului realizată de prozatorul Gheorghe Schwartz și regizorul Radu Dinulescu, moderatori fiind dr. Doru Sinaci și prof. Ioana Nistor.

Fragmente relevante din tainele volumului „Amintiri din Teatrul Vechi” vor fi relevate publicului de către Florin Covalciuc și Ioan Peter, actori ai Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

afis lansare o. balint biblioteca

Teatrul Vechi din Arad, construit în stil baroc și ridicat în anii 1816-1817, la inițiativa comerciantului de origine vieneză Iacob Hirschl,

este socotit drept cel mai vechi edificiu teatral permanent din țară, alături de Teatrul „Mihai Eminescu” din Oravița. Reper al istoriei culturale arădene, Teatrul Vechi își relevă prin acest volum, ce a văzut lumina tiparului la editura Concordia (Arad, 2022) – trecutul, amintirile, simbolurile, emoțiile și experiențele, la nivel personal și societal, într-o carte ce se dorește a fi parte integrantă din biblioteca fiecărui arădean.

 

Categorie: Cultură
Etichete: Biblioteca Județeana „Alexandru D. Xenopol” Arad, lansare de carte, Ovidiu Balint, Teatrul Vechi din Arad, „Amintiri din Teatrul Vechi”
Distribuie:
Articolul anterior
Ministrul Sorin Cîmpeanu – FRAUDĂ INTELECTUALĂ PRIN PLAGIERE MASIVĂ
Articolul următor
O grădiniță nouă a fost inaugurată la Măderat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…