APEL pentru salvarea a 65 de ani de TRADIȚIE EXTRAȘCOLARĂ din partea unui profesor de la Palatul Copiilor către senatorul de Arad Mihai Fifor

palatul copiilor arad
Distribuie:

 

În revista Palatului Copiilor din Arad MENESTREL.RO a apărut apelul profesoarei de jurnalism, Manuela Codrean, către senatorul de Arad, Mihai Fifor – ultima și, probabil, singura personalitate politică sau administrativă la care nu s-a mai apelat până acum, în cel mai mediatizat dintre evenimentele ultimelor zile.
Înțelegem să-i dăm curs, publicându-l așa cum l-a redactat autoarea. (N.red.)

„Domnule Fifor, cine va ajuta Palatul Copiilor Arad?

Peste 65 de ani de tradiție extrașcolară, pe Bulevardul Revoluției 69 din Arad, sunt pe punctul de a deveni, în grabă, istorie. Se încearcă relocarea Palatului Copiilor Arad deoarece Ministerul Educației nu mai vrea să plătească chirie. O chirie modică de 1 euro pe metrul pătrat, în zonă ultracentrală. Atât se plătește pentru cei peste 2000 de copii înscriși anual. Tăiem fondurile copiilor pentru ca atunci când vor deveni adulți, să fugă cât mai repede din țara lor și să nu se mai uite înapoi. Ce păcat!

Anul trecut școlar, poate puțină lume știe, dna inspector general, Anca Stoenescu, s-a luptat alături de dl. Ienășescu, liderul de sindicat, de dna Camelia Moler și de profesori, ca Palatul Copiilor Arad să rămână în actuala locație, în ciuda presiunilor de la minister care nu mai voia să plătească chiria. A scris presa, s-au făcut nenumărate  intervenții și au apărut banii. Am convingerea că și anul acesta dna inspector general a făcut demersuri pentru plata chiriei, dar se luptă cu morile de vânt.

Fostul Ministru al Educației, dna  Ecaterina Andronescu,  a vizitat anul trecut noul sediu al Palatului Copiilor, aflat în construcție și dumneaei ne-a asigurat ( prin mass-media) că va urgenta lucrările și că vom rămâne în actuala locație cât va fi nevoie.

Nu ar trebui ca guvernul să sprijine oamenii care se luptă pentru instituțiile de învățământ și să-i tragă la răspundere pe cei care taie fondurile? Dacă nu se alocă bani pentru beneficiarii direcți ai educației,  unde se repartizează sumele?

Luând act de situația noastră actuală,  Galleria Mall a venit cu o ofertă de spațiu care să ne cuprindă pe toți, gratuit, fără chirie pentru o perioadă.  Suntem recunoscători că vor să ne ajute, dar, nu știu ce rezolvăm dacă ne mutăm de la privat la privat. Cel puțin unde suntem acum, se desfășoară doar activități educative. Zona în care se află Galleria, departe de centru, accesul liber al oricărei persoane în mall deoarece sunt și alte instituții relocate acolo, faptul că spațiul respectiv este închis,în mare parte fără lumină naturală, sunt aspecte care nu recomandă desfășurarea activităților educative cu elevii.

Nu ne putem muta în timpul anului școlar școlar din actuala locație. Ce facem cu  cei peste 1600 de elevi care s-au înscris deja?  Ce facem cu toate materialele, pianul, cuptorul de ceramică, intrumente, arhivă, banci, scaune, mobilier calculatoare, etc?  Încă nu am găsit o instituție de învățământ care să ne poată găzdui pe toți, dar nici nu putem, în grabă. Sperăm ca pactul pentru bunăstarea românilor, semnat recent, nu rămâne doar pe hârtie ci vine în sprijinul copiilor, al societății de mâine. Există sau nu voință politică pentru sprijinirea Palatului Copiilor Arad?”

Manuela Codrean
prof. coord. Cercul de Jurnalistică

 Articolul reprezintă opinia personală a semnatarului.

***

Articole asociate:

În pragul EVACUĂRII, PALATUL COPIILOR s-a transformat în „front de lupte politice”, iar VICTIME în acest „război pe o pensie specială pe lună” cad COPIII DOTAȚI ai Aradului!

 

Categorie: Știri
Etichete: Anca Stoenescu, Manuela Codrean, Mihai Fifor, Palatul Copiilor, Palatului Copiilor Arad, prof. coord. Cercul de Jurnalistică
Distribuie:
Articolul anterior
Cupa de toamnă AJF Arad la Pescuit Sportiv
Articolul următor
Micălaca – locul de unde ți se fură portofelul din mașină cu PIN cu tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie