„Arad. Istorii mici și mijlocii. ZBORUL” – episodul-pilot al unui PROIECT propus publicului larg de niște oameni de cultură întreprinzători, care-și iubesc orașul… mai ales prin poveștile sale prea puțin cunoscute 

arad zborul
Distribuie:
Arad. Istorii mici și mijlocii este (deocamdată doar) o pagină de facebook care are ca punct de plecare hotărârea unui grup, activ și cunoscut arădenilor, de a pune într-o lumină pe cât posibil de clară, evenimente istorice, mai mult sau mai puțin de anvergură națională, europeană sau mondială din istoria acestui oraș / județ care fie nu sunt cunoscute deloc de către tinerele generații, fie foarte puțin, vag sau mediocru.

„Istoria Aradului, ca și a fiecărei comunități, nu înseamnă doar datele din manuale sau de pe site-ul primăriei ci înseamnă și multe povești. Unele mici, unele mijlocii, dar (cel puțin) la fel de interesante ca și cele mari.” – citim în secținea „despre” a paginii.

arad istorii
Primul documentar – un film de 18 minute și jumătate, a apărut ieri, 1 martie – este disponibil pe YouTube și este dedicat PRIMULUI ZBOR al pionierului aviației Aurel Vlaicu, din iunie, 1912. Este episodul-pilot al unei serii de filme – sperăm de aceeași calitate cu cel terminat (probabil intenționat) de „Mărțișor”.
arad zborul

Ascent Group este producătorul / finanțatorul proiectului și ni-l explică astfel: „În urmă cu ceva vreme regizorul Titus Muntean a venit la noi cu o idee. Cea de a realiza o serie de documentare despre Arad, în care să ilustreze povești interesante (și de regulă puțin știute) din istoria Aradului.
Ne-a captivat imediat ideea și ne-am alăturat acestui proiect, pentru că pentru noi, la Ascent Group, e foarte important să dăm ceva înapoi comunității în care ne-am format.

Acum ne bucurăm să vă arătăm primul episod din seria: „Arad. Istorii mici și mijlocii”. Vă garantăm că veți descoperi o foarte frumoasă poveste despre Arad, pe care e puțin probabil să o cunoașteți deja.

Sperăm ca în viitor și alte companii din Arad să se alăture acestei inițiative, în așa fel încât în lunile următoare să se nască multe alte noi povești. Care imortalizate într-un astfel de mini-documentar vor rămâne posterității, ca un dar pe care-l putem face la rândul nostru orașului.”

Adela Cristea: „Vă gândeați să vedeți ceva frumos în seara asta? Vin eu cu o propunere și promit că nu veți regreta .
(…) Mai mult, știm că cel mai frumos film documentar despre Arad făcut vreodată, „Arad, dragostea mea” e tot opera lui Titus Muntean, așa că am fost convinși de la bun început că va ieși un proiect foarte frumos.

Vă garantez că veți descoperi o foarte frumoasă poveste despre Arad, pe care e puțin probabil să o cunoașteți deja.

Iar eu sper ca în viitor și alte companii din Arad să se alăture acestei inițiative, în așa fel încât în lunile următoare Titus să poată scoate la lumină multe alte noi povești despre orașul nostru. Povești care, imortalizate într-un astfel de mini-documentar, vor rămâne posterității, ca un dar făcut la rândul nostru Aradului.

Mulțumim mult Titus! Mulțumim mult Ovidiu Ghiniță, Cătălin Galben, Mihai Molnar că ați dat voce personajelor din poveste! A fost cea de-a 2 surpriză plăcută pentru noi, să vedem câți oameni faini (și toți cunoscuți) s-au alăturat acestui proiect.

Vă invit pe toți să urmăriți și pagina acestui proiect: https://www.facebook.com/Arad-Istorii-mici-și-mijlocii- Și așteptăm deja cu nerăbdare episodul următor!”

 

Categorie: Cultură
Etichete: Adela Cristea, Arad. Istorii mici și mijlocii, Ascent Group, Cătălin Galben, Mihai Molnar, Ovidiu Ghiniță, Titus Muntean
Distribuie:
Articolul anterior
Junioara Alesia Sferlea a urcat pe podiumul Cupei României la tenis de masă
Articolul următor
Exponatul lunii martie la Complexul Muzeal Arad este o ținută de doliu de la înmormântarea lui Kossuth Lajos (1894)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

calin urdas1 1

Poftim „cultură” de culturist: Călin Urdaș, „antrenor personal & instructor fitness” a vrut să se sinucidă aruncându-se de la etajul 8 din cauza sentimentală (supra)numită „Ana Banana”. Nu i-a ieșit… dar mesajul său pentru interlopi e TARE!

  Vag-cunoscutul Călin Urdaș s-a făcut, până sâmbătă, remarcat la noi în oraș prin câteva poz(n)e, 18.541 de minciuni, vân(z)ător de anabolizante, pârnăiaș cu 7 luni executate pentru conducere fără…