Arădeanul din Horia IHOS Vasile Florin și încă doi hunedoreni au fost arestați pentru trafic de droguri după ce DIICOT și-a terminat operațiunile de filaj și interceptare asupra activității lor din ultimele trei luni

whatsapp image 2024 03 02 at 16.07.12
Distribuie:
DIICOT Hunedoara – COMUNICAT DE PRESĂ

​La data de 01.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2023 – februarie 2024, aceștia au comercializat direct sau au intermediat vânzarea de droguri de risc (canabis) și de mare risc (ecstasy) către consumatori de pe raza județelor Hunedoara și Arad.

În cursul zilei de 29.02.2024, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant după ce au comercializat 500 de comprimate XTC (ecstasy) cu suma de 25 lei pentru o tabletă.


În urma controlului efectuat asupra acestora, dar și în interiorul autoturismului în care se aflau au fost găsite și ridicate cantități de canabis, cocaină, alte 20 de comprimate ecstasy, un grinder și sume de bani în lei.

Materialul probator administrat în cauză a reliefat că aceștia au cumpărat drogul de mare risc, în scopul revânzării, de la cel de al treilea inculpat în cauză, iar  în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința acestuia, pe raza județului Cluj, au fost identificate și ridicate 14 borcane și recipiente din sticlă conținând canabis, ciuperci halucinogene și substanțe cristaline (3-CMC), comprimate MDMA, mai multe pungi, de diferite dimensiuni (parte vidate) conținând alte cantități de canabis,  cocaină, comprimate, substanțe tip cristal, folii din material plastic folosite pentru vidat, grindere, aparat de vidat la cald și dispozitiv metalic de presare, obiecte purtătoare de urme de materie vegetală și substanță, sumele de 13.700 lei și 2.800 euro, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

whatsapp image 2024 03 02 at 16.07.25 1

În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca și  jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.


Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.

Biroul de presă al DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ


Conform Porlalului Instanțelor de Judecată, Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare pentru cei trei

„În baza art. 226 Cod procedură penală admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Hunedoara, şi în consecinţă: În baza art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. (2) Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a următorilor inculpaţi: 1. RUS DANIEL-MARIUS – pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc şi de mare risc, prev. de art. 2 alin.1, 2 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal (3 acte materiale); 2. IHOS VASILE FLORIN, pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc şi de mare risc, prev. de art. 2 alin.1, 2 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal (două acte materiale); 3. GURZĂU SERGIU IULIAN, pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc şi de mare risc, prev. de art. 2 alin.1, 2 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art.35 alin.(1) Cod penal (2 acte materiale) – pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01 martie 2024 şi până la data de 30 martie 2024, inclusiv. Respinge cererile privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu formulate de inculpaţii Rus Daniel Marius, Ihos Vasile Florin şi Gurzău Sergiu Iulian. Stabileşte în sarcina Ministerului Justiţiei şi în favoarea Baroului Hunedoara plata onorariilor cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu să asigure asistenţa juridică a inculpaţilor Ihos Vasile Florin şi Gurzău Sergiu Iulian, în cuantum de 440 lei pentru fiecare. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare cu procurorul. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 01 martie 2024, ora 17:23.”


 

Categorie: Știri
Etichete: ciuperci halucinogene, comprimate MDMA, comprimate XTC (ecstasy), droguri de risc (canabis), GURZĂU SERGIU IULIAN, IHOS VASILE FLORIN, RUS DANIEL-MARIUS, substanțe cristaline (3-CMC)
Distribuie:
Articolul anterior
 55 de tone de deșeuri europene, oprite la graniță. Autoritățile din Arad și Bihor interzic transporturile ilegale
Articolul următor
Activitățile din Săptămâna Protecției Civile s-au încheiat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 04 15 at 10.36.39 1

Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional. Au fost sancționate contravențional 115 persoane, 5 permise de…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…