55 de tone de deșeuri europene, oprite la graniță. Autoritățile din Arad și Bihor interzic transporturile ilegale

granita
Distribuie:

O controversă privind gestionarea deșeurilor a izbucnit la granița României, unde autoritățile din Arad și Bihor au oprit un convoi care transporta 55 de tone de deșeuri provenind din diferite țări europene.


Șapte TIR-uri încărcate cu mobilă și articole de uz casnic second-hand, au fost blocate în urma constatării că transporturile erau ilegale.

Automarfarele, conduse de șase români și un olandez, au fost supuse unor riguroase verificări la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II. Documentele de însoțire a mărfii indicau că transportă mobilă, cauciucuri second-hand, articole de menaj, jucării și diverse bunuri de la diferite societăți comerciale din Belgia, Olanda, Franța, Suedia și Germania către firme din România.

Cu toate acestea, existau suspiciuni privind legalitatea transporturilor, iar polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului. Verificările ulterioare au dezvăluit că automarfarele erau, de fapt, încărcate cu 54.770 kilograme de deșeuri, fără documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.


Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care monitorizează timpii de aşteptare de la graniţe, la Vărşand se aşteaptă aproximativ patru ore pentru formalităţile de ieşire din ţară. Aici sunt deschise trei artere pentru traficul greu.

La Nădlac II, unde coloana de camioane formată pe autostradă este de cinci kilometri, se aşteaptă cel puţin 150 de minute şi sunt disponibile patru artere de ieşire pentru traficul greu. La Nădlac I, este deschisă o arteră şi se aşteaptă aproximativ două ore.

„De la 1 martie, Ungaria a reintrodus restricţiile de tonaj pe timp de weekend. Astfel, până la 1 noiembrie, autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu unele excepţii, nu pot intra pe teritoriul Ungariei de sâmbătă ora 23,00 până duminică ora 23,00, ora României”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Andrei Dincă, pentru Agerpres.

Poliţia de Frontieră Arad le recomandă şoferilor care se îndreaptă spre Ungaria să consulte aplicaţia „Trafic online” pentru a găsi punctele mai puţin aglomerate.

Autoritățile române au reafirmat angajamentul lor de a proteja mediul și de a preveni practicile ilegale care ar putea afecta calitatea acestuia.


 

Categorie: Știri
Etichete: Borș II, deseuri europene, garda de mediu, granita, Nădlac II, tir
Distribuie:
Articolul anterior
Ziua Mondială de luptă împotriva obezității 
Articolul următor
Arădeanul din Horia IHOS Vasile Florin și încă doi hunedoreni au fost arestați pentru trafic de droguri după ce DIICOT și-a terminat operațiunile de filaj și interceptare asupra activității lor din ultimele trei luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…