Arădencele Andra și Carina Crainic sunt medaliate cu bronz alături de echipa României la Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică

andra carina crainic
Distribuie:

Arădencele Andra și Carina Crainic sunt medaliate cu bronz alături de echipa României la Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică (juniori) care se desfășoară la BT Arena din Cluj-Napoca.

Amalia Lică, Lisa Garac, Alexandru Arianna, Andra Crainic, Carina Crainic, Andreea Năstasă, Alexandra Pătrașcu, Eva Vencu și Irene Pătrașcu sunt performerele tricolore.

clasament cmgr1

 

Surorile Andra și Carina Crainic sunt legitimate la CSM Arad (antrenoare Daniela Chiriac și Tatiana Novikova, care sunt și coordonatoarele ansamblului de senioare al României) și își adaugă și ele în palmares un bronz mondial.

cm gr surorile crainic csm arad
România a încheiat concursul pe echipe cu 179.100 puncte,

după Bulgaria (181.00 p.) și Israel (180.350 p.), dar la mare distanță de locurile 4 și 5, Ucraina (173,400) și Italia (17.050). Lotul național de ansamblu junioare este coordonat de Alexandra Piscupescu (principal) și Ștefania Prioteasa (secund). Ultima zi, cea de astăzi, se anunță una și mai de succes pentru România. Amalia Lică s-a calificat cu cea mai bună notă în finalele la cerc și măciuci și cu a doua notă la panglică, astfel că are șanse mari să devină triplă medaliată pentru România în finalele individuale și de ce nu măcar o dată campioană mondială de junioare! Cealaltă sportivă tricoloră de la individual, Lisa Garac s-a calificat și ea în finala de la minge, cu a patra notă.

clasament cmgr scaled
Urmează alte cinci finale! Amalia Lică poate deveni triplă medaliată

În plus, ansamblul României s-a calificat în finală la corzi. România s-a clasat pe locul 7 în proba de ansamblu, Arianna Alexandru, Andra Crainic, Carina Crainic, Andreea Nastasă, Alexandra Pătraşcu, Eva Vencu totalizând 56,850 puncte. Bulgaria a obţinut aurul, cu 62,050 puncte, argintul a revenit Israelului, cu 61,900 puncte, iar bronzul a fost câştigat de Azerbaidjan, cu 59,400 puncte. Ansamblul României s-a calificat în finala de la cinci corzi cu a cincea notă (28,450 puncte), în timp ce la cinci mingi a încheiat pe nouă (28,400) şi va fi prima rezervă în finală.

Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică se desfășoară pentru prima dată în România. „I am Magic” este motto-ul competiției care ridică standardele de organizare. Prin Irina Deleanu, președinte al Federației de specialitate, România a anunțat că își va depune candidatura pentru a găzdui Campionatele Mondiale de Seniori din 2025.

Finalele au loc duminică, 9 iulie, cu începere la ora 13.00 și se pot urmări live pe TVR!
9 iulie Programul zilei
13:00 – 13:37 – Prezentarea finaliștilor și finala aparatului RGI Hoop
13:45 – 14:22 – Prezentarea finaliștilor și finala aparatului de bal RGI
14:30 – 14:45 – Festivitatea de premiere Finala RGI Hoop, festivitatea de premiere Finala balului RGI
14:45 – 15:30 – Prezentarea finaliștilor și finala RGG 5 frânghii
15:35 – 15:45 – Festivitatea de premiere RGG 5 frânghii Finala
15:50 – 16:27 – Prezentarea Finaliștilor și Finala Aparaturilor Cluburilor RGI
16:35 – 17:12 – Prezentarea finaliștilor și finala aparatului RGI Ribbon
17:20 – 17:35 – Festivitatea de premiere Finala Cluburilor RGI, Festivitatea de premiere RGI Ribbon Finala
17:35 – 18:20 – Prezentarea finaliștilor și finala RGG 5 bile
18:25 – 18:35 – Festivitatea de premiere RGG 5 mingi finala
18:40 – 18:50 – Festivitatea de premiere specială (RGG cel mai bun sincronizat, RGI/RGG Fair Play, RGI/ RGG Fan’s Favorite)

Sursa: CSMArad.ro

(credit foto: Federația Română de Gimnastică Ritmică, facebook)

 

 

Categorie: Sport
Etichete: Andra Crainic, antrenoare Daniela Chiriac și Tatiana Novikova, Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică juniori, Carina Crainic, csm arad, gimnastica ritmica
Distribuie:
Articolul anterior
S-a încheiat prima noapte de distracție la Arad Open Air Festival
Articolul următor
Instituția „Eroul Necunoscut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie