Asociația „Gai cartierul nostru” vrea să SALVEZE clădirea fostei „Generală 10”, care încă poartă numele BARONULUI! [VIDEO]

generala10 gai pr
Distribuie:

 

Asociația „Gai cartierul nostru” și-a propus să transforme Școala veche din cartierul Gai într-un centru educațional, cultural și social. Nu numai că și-a propus la nivel de intenție ci chiar acționează la modul concret. Primul pas a fost făcut prin depunerea unei solicitări însoțite de un Memoriu detaliat la primăria municipiului. Clădirea respectivă, de pe strada Faurilor colț cu Măgurele din Gai, a fost abandonată în urma comasării Școlii Generale nr. 10 cu Școala Generală 21, iar de atunci a continuat să se degradeze, devenind un real pericol.

„Un proiect de suflet pe care TREBUIE să îl ducem la îndeplinire! Sper să avem sprijin din partea autorităților și eu promit că mă ocup de strângerea de fonduri în cel mai scurt timp.” – a postat Președintele Asociației „Gai Cartierul Nostru”, Flavius Dumitraș, pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce ne privește,  nu numai că îl credem dar și îl vom susține în acest demers pentru că avem convingerea că numai așa se pot schimba lucrurile și numai prin conștientizare și implicare civică la modul pragmatic și concret ne putem salva de la orice tip de dezastru comunitatea.

Sperăm ca autoritățile locale (care în 11 ani(!) n-au fost capabile măcar să igienizeze fostele săli de clasă) să nu pună piedici acestui proiect, să răspundă favorabil acestei solicitări și să acorde suportul în ceea ce privește eliberarea de avize și autorizații necesare, pentru că acesta poate fi un exemplu de parteneriat între administrație și cetățeni care să fie urmat și de alți locuitori din celelalte cartiere ale municipiului.

Istoria clădirii

Clădirea se află în proprietatea municipalității și aici a fost școală încă din anul 1895, dar a ajuns o ruină după ce a fost abandonată în anul 2010.

Este vorba despre una din clădirile Școlii Gimnaziale nr. 10 „Frații Neuman” din cartierul Gai, unde au învățat pe vremuri doar elevii din clasele primare și se preda inițial în limba sârbă. Apoi, în 1913, învățătorii au predat atât în sârbă, cât și în limbile română și maghiară, iar din 1944 instituția de învățământ a primit statutul de școală generală.

Până în anul 2010, aici învățau sute de elevi din clasele I-VIII și se preda în limbile maghiară și română.

Așa arată în prezent clădirea abandonată de autorități:

generala10 gai2

generala10 gai4

generala10 gai

    Așa își propune Asociația „Gai cartierul nostru” să arate:
generala10 gai1
generala10 gai3

generala10 gai5

[COMUNICAT DE PRESĂ]

„Miercuri, 24 februarie,  am depus un memoriu și o cerere către Primăria Arad, referitor la școala veche din Gai. Ne propunem să o readucem la viață și să o transformăm în ceea ce merită cu adevărat, un centru educațional, cultural și social.

Nu o putem lăsa  să ajungă o ruină și de aceea acest proiect are cea mai mare importanță pentru asociație și totodată pentru comunitatea noastră.

În această clădire vrem să facem 3 săli de cursuri, o sală de conferințe, sediul asociației, o cancelarie pentru profesorii care vor face voluntariat în cadrul programelor educaționale și o bucătărie. În exteriorul clădirii vom amenaja un mini teren pentru sport, aparate de fitness, perete pentru cățărare, un spațiu destinat copiilor mai mici și spații de recreere pentru părinți.

Vom organiza cursuri de educație rutieră, informatică, educație ecologică, educație financiară s.a.m.d.

Activitățile se vor face pe bază de voluntariat și dorim să includem în program atât foști profesori (în prezent pensionari) care au disponibilitatea de a ne sprijini cât și profesori sau educatori care încă profesează.

De asemenea, activitățile sportive și culturale vor face parte din prioritățile noastre.

Vrei să faci parte din acest proiect măreț? Ne poți sprijini în mai multe feluri:

1.Persoanele juridice (firmele) pot direcționa până la 20% din impozitul pe profit

2.Persoanele fizice ne pot direcționa până la 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior

3.Donații

Dacă dorești mai multe detalii ne poți scrie un mesaj pe adresa de email: [email protected] sau ne poți contacta la numărul de telefon 0737672999.

Pentru donații pot fi folosite următoarele conturi:

Cont lei: RO20BRDE020SV88143540200

Nume: Asociația Gai-Cartierul Nostru

sau

Cont euro: RO56BRDE020SV88150580200

Nume: Asociația Gai-Cartierul Nostru”

 

Categorie: Știri
Etichete: asociatia„Gai cartierul nostru”, cartier gai arad, Flavius Dumitraș, primaria arad, școala veche din Gai
Distribuie:
Articolul anterior
CIONCA ȘI AI SĂI încearcă să ne convingă că MAMUTIZAREA Spitalului Județean „face bine”… și iac-așa se mai sifonează câteva zeci de milioane de euro într-o clădire plină de INFECȚII!
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] RETIM promite „favoruri” în speranța că asociațiile de proprietari nu se vor adresa instanțelor judecătorești pentru a-și recupera sumele datorate de operator pentru neprestarea acestui serviciu în ultimii trei ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie