Asociația Turism Alternativ invită arădenii să afle poveștile Filarmonicii

cover event
Distribuie:

Asociația Turism Alternativ, alături de Filarmonica Arad, îi invită pe arădeni duminică, 23 iulie, să afle poveștile aflate „În spatele ușilor închise”.

Pentru al patrulea an la rând, Asociația Turism Alternativ organizează tururi de oraș pentru arădeni, în cadrul proiectului „Turist la tine acasă”. După doi ani de tururi tematice, anul trecut voluntarii de la Turism Alternativ au ales să înceapă să spună povești aflate „În spatele ușilor închise”. Instituții precum Primăria Municipiului Arad, Teatrul Clasic, Tribunalul Arad, Aeroportul sau Arena Francisc Neuman și-au deschis anul trecut porțile în fața sutelor de arădeni curioși să afle povești pe care nu le-ar putea asculta în alte circumstanțe.

Seria de evenimente revine anul acesta pe 23 iulie, când Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, reia tururile „Turist la tine acasă / În spatele ușilor închise”. Iar primele uși ce se vor deschide vor fi cele ale Filarmonicii Arad. „Începând cu ora 18 vom avea ocazia să vizităm părți ale clădirii pe care în mod normal nu le-am putea vedea și să ascultăm povești interesante despre istoria Palatului Cultural, a Filarmonicii, dar și să aflăm cum funcționează o instituție de acest gen”, spun cei de la Asociația Turism Alternativ.

Palatul Cultural a fost ridicat între anii 1911 și 1913, după planurile arhitectului arădean Ludovic Szantay. Edificiul care îmbină o multitudine de stiluri a adăpostit inițial trei instituții culturale ale orașului: Orchestra filarmonică, Muzeul orașului și Biblioteca orașului. Astăzi, clădirea adăpostește Filarmonica Arad și Complexul Muzeal Arad. Turul de duminică va pune accentul pe prima dintre cele două instituții.

Ne-am bucurat de o deschidere extraordinară din partea celor de la Filarmonica Arad și suntem convinși că arădenii sunt curioși să afle atât poveștile unui monument istoric atât de important și impozant cum e Palatul Cultural, cât și povești din culisele instituției de cultură pe care o adăpostește”, adaugă reprezentanții Asociației Turism Alternativ.

Categorie: Lifestyle, Comunicate de presă
Etichete: Asociația Turism Alternativ, Filarmonica Arad, tur, turist acasa
Distribuie:
Articolul anterior
ACCIDENT în municipiu: o femeie a fost acroșată în timp ce trecea ilegal strada
Articolul următor
DGASPC Arad contestă în instanță sancțiunile primite în urma controalelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie