Atac ELEGANT și RECE la adresa imposturii Ramonei Lile – pe cale să FURE INGINEREȘTE al treilea mandat de RECTOR al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. „Cea mai mică grijă pare a fi studentul!” – concluzionează, trist, jurnalista-profesor Brândușa Armanca

lile armanca 1
Distribuie:

 

Prof.univ. Dr. Brândușa Armanca atacă… elegant și rece instituția de învățământ la care a activat în ultima perioadă a carierei sale didactice.

În vârstă de 65 de ani, Brândușa Armanca s-a pensionat la împlinirea vârstei exacte din funcția de profesor universitar pe care a ocupat-o în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității „Aurel Vlaicu”  din Arad – chiar grăbindu-se să își facă acest „cadou de ziua ei”… părăsind trist o universitate tristă, din care n-a plecat nimeni fericit: nici profesori, nici studenți, nici administratori.
De ce?… Jurnalista răspunde la această întrebare, într-o scurtă adresă pe care o adresează Decanatului UAV, respectiv decanei de la Facultatea de Stiinte Umaniste si Sociale, Alina Ionescu, ca declinare la invițatia de a i se oferi o diplomă la Gala Excelenței UAV din 26 noiembrie a.c.
Corespondența a ajuns la ziariștii de la o publicație centrală – culmea (pentru cunoscători): de stânga! – și este de natură să-i intereseze pe arădeni poate mai mult decât pe „restul”, Brândușa Armanca, director al Centrului Cultural Român din Budapesta, jurnalist-corespondent la Radio „Europa Liberă”… pe deasupra și timișoreancă, nu poate fi în niciun fel suspectată de mici subiectivități provinciale, „ciudă pe cineva” sau„frustrarea pentru neocuparea vreunei demnități”…

Iată cum își explică declinarea invitației jurnalista-profesor:

Doamnă Decan

Mă văd nevoită să declin invitația de a primi la Gala Excelenței din 26 noiembrie 2019 o Diplomă de apreciere a activității mele ca profesor de jurnalism. În primul rând pentru că e un gest formal, impus de Contractul Colectiv de Muncă pe universitate, așadar un gest repetitiv, fără consistență. În al doilea rând fiindcă, într-o universitate condusă de un rector sancționat pentru un plagiat și suspect de altele 11, aprecierea competenței reprezintă cel mult o ironie. Doamna rector Lile a reușit în câțiva ani să instaleze impostura la rang de „excelență” și să doboare în prăpastie potențialul unei instituții academice tinere.

Absența oricărei reacții etice, tăcerea corpului profesoral în fața imposturii, a plagiatului, a cifrelor și CV-urilor aranjate, reprezintă un simptom al feudalizării universității: o universitate târâtă în afaceri politice noroioase în acord cu culoarea politică purpurie a doamnei rector, o universitate care i-a dat condamnatului Adrian Năstase titlul de Doctor Honoris Causa și care afișează în Aula banere uriașe cu figura candidatei Dăncilă în plină campanie electorală. Cea mai mică grijă pare a fi studentul care, demobilizat, se mulțumește adesea să primească ușor o diplomă. În acest context mă consider, totuși, norocoasă: satisfacțiile le-am primit din relația consistentă cu studenții mei, cu care am avut un dialog de nivel academic și o comunicare umană emoționantă.

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad se află în fața unor alegeri (devansate!) pentru funcția de rector, de data aceasta cu un singur candidat: Ramona Lile, care vrea al treilea mandat, interzis de o lege dejucată prin tertipuri. Nimeni nu mai îndrăznește să o concureze, de teama unor represalii executate mereu cu mâna altora. Până la noul mandat, doamna Rector își continuă, pe banii universității, itinerariile exotice prin țări ca Mexic, Venezuela, Brazilia, Vietnam, Indonezia și altele, cu beneficii necunoscute și cheltuieli mari care vor trebui explicate cândva.

Acestea sunt doar câteva dintre argumentele care mă determină să nu accept gesticulația festivistă menită să dea impresia de succes și performanță. Aș gira un mare fake news, adică tocmai ce îi învăț pe studenții de la Jurnalism să combată!

Prof.univ.Dr. Brîndușa Armanca

22 noiembrie 2019

Categorie: Știri
Etichete: brandusa armanca, Gala Excelenței UAV din 26 noiembrie, ramona lile plagiat, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Klaus Iohannis a câștigat lupta pentru PREȘEDINȚIA României
Articolul următor
Laszlo Balint și-a adus unul dintre elevii preferați la echipa pe care DEMONSTREAZĂ că o iubește: Soufiane Jebari a semnat cu UTA!

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie