Atenționare privind închiderea tuturor traseelor turistice montane din arealul Munților Zarand, Codru-Moma și Muntele Găina, trasee localizate pe teritoriul județului Arad și la limita cu județele învecinate (Bihor, Hunedoara și Alba) din cauza PESTEI PORCINE

traseu salvaspeo
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

 

Având în vedere situația epidemiologică de pe raza județului Arad în ceea ce privește pesta porcină africană, în conformitate cu Hotărârea nr. 1 din 26.02.2021 privind măsurile adoptate în cadrul ședinței Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad din data de 26.02.2021, Consiliul Județean Arad a emite o atenționare privind închiderea tuturor traseelor turistice montane din arealul Munților Zarand, Codru- Moma și Muntele Găina, trasee localizate pe teritoriul județul Arad și la limita cu județele învecinate (Bihor, Hunedoara și Alba).

Conform Hotărârii nr. 1 din 26.02.2021 a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad se interzic drumețiile, raliurile, competițiile sportive, activitățile turistice și de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri și alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale județului Arad (drumuri forestiere, trasee marcate și nemarcate etc.), cu excepția vehiculelor care desfășoară activități autorizate în zonă.

Fac excepție competițiile și activitățile care se desfășoară pe drumurile de interes național, județean și local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri.

Această decizie este în primul rând una preventivă și rămâne în vigoare până la data revocării Hotărârii Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad.

De aplicarea întocmai a măsurilor și acțiunilor stabilite de către Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad răspund Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Poliția Locală Arad, Garda Forestieră Oradea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, precum și primarii unităților administrativ-teritoriale din județul Arad sau înlocuitorii acestora.

Vă mulțumim pentru înțelegere și abordarea responsabilă.

 

Categorie: Știri
Etichete: Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad, Codru- Moma și Muntele Găina, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, trasee turistice montane din arealul Munților Zarand
Distribuie:
Articolul anterior
Unul dintre traficanții de țigări prinși la Pecica pe 6 februarie s-a răzbunat pe „tovarășul” său din Pleșcuța tăindu-i gâtul cu o BARDĂ DE MĂCELĂRIE. A fost trimis în judecată pentru tentativă de OMOR
Articolul următor
Mihai Fifor: Pentru coaliția aflată la guvernare, bugetul statului este o vacă de muls în interes propriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie