Unul dintre traficanții de țigări prinși la Pecica pe 6 februarie s-a răzbunat pe „tovarășul” său din Pleșcuța tăindu-i gâtul cu o BARDĂ DE MĂCELĂRIE. A fost trimis în judecată pentru tentativă de OMOR

parchetul de pe langa tribunalul / judecatoria arad
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 25.02.2021 trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat în vârstă de 36 ani, cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art.32 Cod penal rap la art.art.188 Cod penal.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că:

În după-amiaza zilei de 06.02.2021, inculpatul a consumat cantităţi mari de alcool împreună cu persoana vătămată. În jurul orei 21.30, inculpatul şi persoana vătămată au fost transportaţi cu autoturismul, la domiciliile lor situate pe raza com. Pleşcuţa, jud. Arad, de către  un martor. În timpul deplasării spre casă între inculpat şi persoana vătămată a început o ceartă, iar când au ajuns la locuinţelor lor (situate la mică distanţă una de alta), cei doi au intrat în curţile proprii.  Inculpatul s-a întors în scurt timp cu o bardă de măcelărie şi s-a îndreptat spre locuinţa persoanei vătămate, dar s-a întâlnit cu aceasta în stradă şi i-a aplicat o lovitură, cu barda, în partea stângă a gâtului, provocându-i o plagă tăiată de cca. 12 cm, intens hemoragică,  dispusă între zona de inserţie superioară a pavilionului urechii stângi şi ramul mandibular stâng.

Leziunea suferită de persoana vătămată i-a pus în pericol viaţa şi necesită 45-55 zile de îngrijiri medicale,

dacă nu survin complicaţii, după cum rezultă din raportul de Expertiză Medico-Legală întocmit în cauză de SJML Arad.

Facem precizarea că trimiterea în judecată are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni, fără a înlătura principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit un dosar de urmărire penală, urmare faptului că inculpatul, în perioada 24.10.2020-06.02.2021, a deţinut şi comercializat ţigarete de contrabandă de diferite mărci, către ceilalţi 14 coinculpaţi, pe raza oraşului Pecica, comunei Felnac, comunei Periam şi mun.Arad, jud. Arad.

În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale  faţă de inculpat cu privire la săvârşirea infracţiunii prev. de art. 270 alin.3 din Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, cu modificările şi completările ulterioare.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorilor cu privire la inculpat, dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

***

Petrică Radu Iulian se numește inculpatul, iar aceasta este pagina de pe Portalul Instanțelor de Judecată care rezumă cazul respectiv:

tentativa omor

Articol asociat:

[ACTUALIZARE] Alt „COSMIN”!… Cine a câștigat și cine a pierdut din „PRĂDUIALA de la PECICA” soldată cu descinderi „ca-n filmele cu polițiști serioși”?

 

 

Categorie: Știri
Etichete: Petrică Radu Iulian, tentativa la omor, trafic tigari
Distribuie:
Articolul anterior
Camera de Comerț organizează curs autorizat de CONTABILITATE
Articolul următor
Atenționare privind închiderea tuturor traseelor turistice montane din arealul Munților Zarand, Codru-Moma și Muntele Găina, trasee localizate pe teritoriul județului Arad și la limita cu județele învecinate (Bihor, Hunedoara și Alba) din cauza PESTEI PORCINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie