Bazinul Delfinul – închis din cauza POLITICII PROASTE făcute de „liderii de doi bani ai momentului”, incapabili să DEPUNĂ un PROIECT din banii C.N.I.

bazin delfinul
Distribuie:

 

Știrea că s-a pus lacătul pe Corpul A al Bazinului Olimpic „Delfinul” pe o perioadă nedeterminată (în principal din cauza degradării acoperișului în asemenea hal încât poate pune în pericol viața sportivilor) a reaprins iar spiritele.

Bazinul are 38 de ani şi necesită reparaţii care depăşesc puterile financiare ale DJST Arad. Am primit o informare scrisă din partea administratorului bazinului şi nu vrem să ne asumăm nici un risc, viaţa şi integritatea oamenilor fiind cea mai importantă. Corpul A are o structură metalică a acoperişului formată din ferme spaţiale cu bile, unde sunt amplasate grinzi de lemn. Acestea, în contact cu aburul rezultat din apa bazinului, se tot desprind, fiind un pericol pentru practicanţii înotului. Instalaţia de ventilaţie nu funcţionează de ani de zile. Am informat Ministerul şi Prefectura, am trimis toate documentele şi aşteptăm decizia Bucureştiului”, spune Dan Cuedan, director al DJST Arad.

Directorul adjunct al CSŞ Gloria şi şeful catedrei de nataţie al clubului, Sebastian Lucaci, a transmis un mesaj dur pe Facebook, prin care dezaprobă total decizia de închidere a bazinului şi faptul că sportivii nu mai au unde să se antreneze, mai ales că şi bazinul din „Subcetate”, recent inaugurat, nu este dat în folosinţă.

„ Ani de-a randul am tot atras atentia autoritatilor asupra starii de degradare a Bazinului Olimpic Delfinul din Arad.
Fostul Primar a spus ca nu e in „gradina” lui si ca nu are ce face.
Am scris si in atentia a doi ministrii de la Tineret si Sport.
Am scris si in atentia Directiei Judetene de Tineret si Sport.

La un moment dat un ziarist a facut misto de mine si s-a facut ca face o investigatie in baza celor spuse de mine si i-a intervievat fix pe cei acuzati de nepasare si l-a final m-a acuzat ca as fi PSD-ist.
Azi, odata cu inchiderea acestui bazin, se demonstreaza ca tot ce am spus in ultimii sase ani a fost adevarat.
Bazinul Olimpic Delfinul din Arad a fost ingropat de neglijenta autoritatilor locale si centrale.

Pentru a nu se folosi cineva in mod politic de cele scrise mai sus, fac precizarea ca cei interpelati de mine au fost atat de la PNL (primar si directori DJTS, Ministrul Tineretului si Sportului), de la PSD (Ministrul Tineretului si Sportului).

Azi, copiilor nostri le-a fost interzis un vis, acela de a urma traditia natatiei aradene si de a devenii sportivi de mare performanta.

Azi, copiilor nostri li s-a luat dreptul de a fi sanatosi.

Azi, adultilor ce doreau sa faca miscare si sa traiasca mai sanatos intr-o lume tot mai bolnava, li s-a interzis acest lucru.

Sa nu ma intelegeti gresit. Decizia de azi e corecta.
Incorect a fost modul cum a fost gestionat acest bazin de-a lungul anilor. Iar cei vinovati ar trebui sa plateasca pentru asta, nu sa candideze sau sa ocupe finctii in administratia locala, centrala sau europeana.

P..S. 1 – Sa nu uitati ca am atras atentia si asupra deturnarii terenului de fotbal din Subcetate.
P.S. 2 – Nu ma incanta ca am avut dreptate. As fi preferat sa cad eu de prost, in loc sa se inchida bazinul.” – a postat Florin Deznan pe pagina sa de Facebook.

Ratând ocazia în scandalul din 2018, USR s-a lipit și el acum de subiect cu următorul COMUNICAT DE PRESĂ:

„ Cerem ministerului soluții pentru bazinul Delfinul

Deputatul USR PLUS Dan Sfărăilă a adresat o interpelare ministrului tineretului și sportului, prin care cere o soluție cât mai urgentă pentru redeschiderea bazinului de înot Delfinul.

Dan Sfărăilă, deputat USR PLUS Arad: „Astăzi, 23.11.2020, DJST Arad a dispus sistarea pe termen nedeterminat a activității la bazinul de înot Delfinul din municipiul Arad. Se pare că motivul invocat este apariția unor avarii la tavanul bazinului, de unde s-au desprins bucăți de lemn, existând riscul ca acestea să cadă și să-i rănească pe cei aflați în interior.

Pentru a remedia această problemă, până la efectuarea unor reparații de amploare, s-a identificat soluția amplasării unor plase de protecție, care au și fost montate, parțial. Din păcate, lucrarea nu a fost terminată, iar acum s-a dispus închiderea bazinului.

Printre utilizatorii bazinului Delfinul sunt trei cluburi sportive, la care activează în jur de 500 de sportivi, majoritatea copii și juniori. Aceștia nu mai au acum posibilitatea de a se antrena, cel de-al doilea bazin din municipiul Arad fiind și el închis, pentru reparații, de aproximativ jumătate de an.

Având în vedere cele de mai sus, am solicitat domnului ministru să-mi comunice când estimează că se va redeschide bazinul de înot Delfinul și care sunt măsurile pe care ministerul, în calitate de administrator, le va lua pentru remedierea problemelor respectivei baze sportive?”

Ce nu știe domnul Dan Sfărăilă, este faptul că, nici după doi ani(!) nu s-a făcut nimic concret pentru reabilitarea bazinului deși Compania Națională de Investiții a avut inclus pe lista de proiecte și acest obiectiv de investiții și existau bani. Domnul Dan Sfărăilă ar trebui să întrebe de ce, nici după 2 ani!, nu s-au demarat lucrările de reparații, cine trebuia să depună proiectul la CNI și nu l-a depus, de ce nu l-a depus, de ce nu s-a profitat de faptul că a fost închis în pandemie și nu s-a intervenit la acoperiș pentru că o perioadă mai propice de a face reparații capitale nu există și alte asemenea banale întrebări concrete, nu gargară și adrese inutile.

Dovada că CNI avea inclus pe lista de proiecte și obiectivul de investiții Bazinul Delfinul:

cni

Unde au fost „vocile” când, în 27 august 2020, „ Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a fost prezent la Arad. Cu această ocazie a vizitat atât bazele sportive aparținând municipalității cât și pe cele ale ministerului pe care îl conduce. Prima oprire a fost la Sala Sporturilor Victoria și bazinul de înot Delfinul, a urmat Complexul de Tenis din Subcetate și Patinoarul Municipal, apoi Bazinul de polo și Stadionul Gloria, iar ultima oprire a fost la Stadionul Municipal “Francis Neuman” – extras din comunicatul de presă al primăriei Arad de la acea dată.

Vizita lui Ionuț Stroe la „Delfinul Arad” a durat cât să-și facă o poză pentru portofoliu nu suficient cât să observe problemele la acoperiș:

vizita stroe 6

 

Sau cum a rezolvat Sergiu Bîlcea problema înafară de faptul că insista pentru modernizarea Bazinului Delfinul şi a Sălii Polivalente!” făcând exclusiv gargară?

În 2018 s-au cam „lipit” de subiect toți „importanții” de la partidele semnificative și pentru asta nu sunt ziariștii de vină. Că nu ei își făceau poze cu Sergiu Bîlcea după ce țineau conferințe de presă la Inspectoratul Școlar în biroul Ancăi Stoenescu… și nu ei au politizat subiectul… cel mult au sesizat politizarea aiurea a subiectului: SUBIECTUL S-A POLITIZAT SINGUR! Această precizare era necesară pentru clarificarea afirmației din postarea lui Florin Deznan cu privire la „ La un moment dat un ziarist a facut misto de mine si s-a facut ca face o investigatie in baza celor spuse de mine si i-a intervievat fix pe cei acuzati de nepasare si l-a final m-a acuzat ca as fi PSD-ist.”

Aceasta fiind „investigația la mișto” pe care ne acuză că i-am servit-o!:

Articol asociat:

Pregătit pentru modernizare, BAZINUL de ÎNOT „Delfinul” este NOUA ȚINTĂ a unor mârșăvii POLITICE… și asta „doar” pentru că arădenii se urăsc între ei! [GALERIE FOTO / ACTE / VIDEO]

Categorie: Politice
Etichete: bazinul delfinul arad, dan cuedan, Florin Deznan, înot, Sebastian Lucaci, USR
Distribuie:
Articolul anterior
Marius Ioniță – Maestrul absolut care naviga fără frică în apele tulburi ale Justiției
Articolul următor
Bronz naţional pe tatami, la final de sezon competiţional

2 comentarii. Leave new

  • Intreb si eu sa ma aflu in treaba… inloc sa ne adresam CNI si sa ne legam vointei aleatorii a balaurului guvernamental ce sta saptamana asta pe comoara, de ce nu facem si noi ca Oradea carea si-au facut aquapark si spital pediatric si multe altele din fonduri nerambursabile? Oare pentru ca decide o entitate impartiala cati bani aloca…?

    Răspunde
  • asa va trebuie ca lati votat pe Gunoiul de FALCA 15 ani la rand
    de 15 ani a facut avere el cu Jegu de Seculici ! au furat tot din Arad !!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie