„Biblioteca de literatură arădeană de azi” – un proiect NAȚIONAL care chiar merită salutat

biblioteca
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” lansează un nou proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național sub titulatura „Biblioteca de literatură arădeană de azi”.

Proiectul este dedicat scriitorilor și cititorilor și are ca scop punerea în valoare a autorilor de literatură contemporană din Arad, prin promovarea acestora în mediul online. În atingerea acestui scop, proiectul va genera:

– o baza de date accesibilă online cu autorii arădeni contemporani și nu numai;
– o platformă de auto-publicare online (și aplicație web de ebook-uri) asociată unui atelier de auto-publicare și de folosire a platforme;
– o serie de evenimente, întâlniri autor-public, cu scopul de promovare a autorilor și a produselor realizate în cadrul proiectului;

Proiectul se va derula timp de aproape șapte luni, în perioada aprilie – octombrie 2018, toate produsele, serviciile și evenimentele realizate în cadrul acestuia urmând să fie gratuite și cu acces liber.

Toate amănuntele legate de derularea proiectului se vor regăsi în pagina oficială de pe site-ul bibliotecii la http://bibliotecaarad.ro/literatura-aradeana, pe pagina de Facebook dedicată, precum și prin intermediul comunicatelor de presă care vor marca fiecare etapă în parte.

Cu această ocazie lansăm un apel către toți cei care sunt parte a scenei literare arădene (autori, editori, critici sau publicul avizat) de a susține și a se implica în prima etapă a acestui proiect: crearea bazei de date cu autorii arădeni contemporani.

Baza de date va fi accesibilă pe platforma de Bibliotecă digitală a instituției de la adresa http://digitizare.bibliotecaarad.ro/lod/s/literatura și are un caracter dinamic, flexibil și deschis, putând fi modificată și completată în mod constant de echipa de implementare a proiectului pe baza bibliografiilor existente dar și a feedback-ului din exterior. Pentru acesta, platforma are un formular de colectare a informațiilor unde cei care doresc să se implice pot aduce completări în baza de date la: http://digitizare.bibliotecaarad.ro/lod/s/literatura/page/colectare. De asemenea, datele adunate vor fi coroborate, pe cât posibil, cu informații adunate direct de la autori. Mai multe detalii pot fi regăsite pe pagina oficială a precizat Marius Stoica, coordonatorul proiectului.

***

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Categorie: Știri
Distribuie:
Articolul anterior
Alexandru Meszar susține că UTA a respectat regulamentul. „Riscam pierderea licenței dacă permiteam accesul suporterilor lui Poli pe stadion!”
Articolul următor
E oficial: Cristian Todea a plecat de la UTA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

pompieri 1

Incendiu la o casă din Grăniceri

Un incendiu a izbucnit marți, în jurul amiezii, la o casă din localitatea Grăniceri. Incendiul se manifestă prin ardere generalizată cu degajări mari de fum la nivelul a trei încăperi…