[BREAKING NEWS] A murit Regele Mihai I al României

regele mihai monocrom
Distribuie:

 

Regele Mihai I s-a stins din viaţă la vârsta de 96 de ani, la locuinţa sa din Aubonne (Elveţia). În urmă cu un an, fostul suveran a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, leucemie cronică şi tot atunci a anunţat că se retrage din viaţa publică.

Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat duminică, 5 noiembrie, de urgenţă în Elveţia, după ce starea Regelui Mihai s-a agravat.

Printr-un Comunicat, Casa Regală anunţa: „Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei (…) În această săptămână, Familia Regală va  avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestăţii Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui şi pentru a primi sfatul lor în circumstanţele actuale.”

Iată comunicatul de presă care anunță trista veste pe site-ul Casei Regale:

 

regele mihai i a incetat din viata

Principesa Margareta este moștenitoarea tronului regal al României, în calitatea sa de primă fiică a Majestăților Lor Regele Mihai I și Regina Ana ai Romaniei. În 30 decembrie 2007, a fost desemnată Moștenitor la Șefia Casei Regale a României și Custode al Coroanei României. La 10 mai 2011, Regele Mihai I anunţa ruperea legăturilor dinastice dintre Casa Regală a României şi Casa de Hohenzollern-Sigmaringen. Motivaţia oficială a fost respectarea deciziei din 1921 a Regelui Ferdinand I ca „Familia Regală a României şi toţi membrii săi să poarte numele de (a) României”. Este momentul din care Casa Regală este cunoscută numai sub numele de Casa Regală a României.

Succesiunea la tron în Casa Regală a fost o problemă cu care s-au confruntat toți cei patru monarhi ai României.

Categorie: Știri
Etichete: a murit, casa regala, Regele Mihai
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] DREPT LA REPLICĂ referitor la materialul „ Deputatul Sergiu Vlad: „Primăria, mână largă de Ziua Națională a României”
Articolul următor
La moartea regelui

1 comentariu. Leave new

  • Regele Mihai al României a fost pentru noi un exemplu de onestitate , decență și bun simț. A fost iubit de popor iar bunicii noștrii vorbeau cu respect și căldură despre rege și casa regală.Cred că a fost respectat de toată Europa , iar cei care l-au cunoscut îndeaproape l-au admirat pentru faptul că a știut să fie un om care a dat dovadă de un înalt caracter .Simplitatea și bunul simț au fost două calități care l-au însoțit mereu și l-au făcut îndrăgit de oameni.Este o mare pierdere pentru Romînia și mai ales pentru Români faptul că Regele s-a stins din viață , pentru că Majestatea sa reprezenta pentru popor simbolul omului de caracter și cu suflet mare. Cred că a fost un om de la care am fi avut ce învăța ca națiune.Dumnezeu să îl odihnească și să îi dăruiască împărăția cerurilor !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…