Campania de vaccinare în varianta mioritică: din 26 de centre din județ, avem de fapt 5, dar programări mai fac 3!

centru vaccinare
Distribuie:

 

Deși mulți edili și-au luat în serios rolul și au amenajat conform cerințelor centre de vaccinare în localitățile lor, campania de vaccinare este paralizată. Pe de o parte, platforma de vaccinare este blocată ( probabil că e suprasolicitată de cei care încearcă să se programeze). În cursul zilei de luni, la primele ore, cadre medicale din centre de vaccinare erau nemulțumite de faptul că platforma era căzută, nu puteau încărca datele persoanei vaccinate și nu se puteau elibera adeverința de vaccinare. Problema a fost remediată de STS în aproximativ o oră. Pe de altă parte, și decizia luată la nivelul central al INSP de a nu deschide toate centrele de vaccinare ci doar câteva, restul fiind doar pe hârtie, din cauza numărului mic de doze de vaccin disponibile la nivel național, nu face decât să creeze și mai mult haos. Regula aplicabilă la nivelul tuturor centrelor de vaccinare este de un singur flux (un scaun), numărul maxim de vaccinați pe zi este de 60.

În municipiul Arad sunt doar două centre de vaccinare, cel de la spitalul din Grădiște și cel de la spitalul privat Genesys din Micălaca, dar programările sunt făcute pentru luna ianuarie și februarie!

Pe raza județului Arad, singurele centre pentru care se mai poate opta sunt la Lipova, Sebiș și Chișineu Criș.

La centrul de vaccinare din Pecica, luna ianuarie este ocupată, fiind deja aproximativ 720 de persoane înscrise doar pe platformă.

La Pâncota, deschiderea Centrului de vaccinare a fost amânată! – anunțul a fost făcut pe facebook de primarul orașului Pâncota, Dan Pocrișer.

„Centrul de vaccinare, a fost pregătit în clădirea Centrului de zi pentru copii – str. Luncii nr.2/A.
Inițial, ni s-a solicitat ca spațiul să fie pregătit pentru data de 15 ianuarie. După o întâlnire cu medicii zonei arondate, s-a stabilit și personalul medical care ar fi urmat să activeze aici. Zilele trecute am fost anunțați că deschiderea centrului s-a amânat fără a se comunica o dată ulterioară, din surse neoficiale, probabil pentru mijlocul lunii februarie.
Cu respect!”.
***

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: Degeaba se chinuie primarul Dan Pocrișer, din Pâncota, să asigure tot ce e nevoie pentru vaccinarea cetățenilor… Guvernul Incompetenței Naționale nu vrea sa își facă datoria

Se confirmă avertismentul PSD din campanie că un Guvern incapabil să gestioneze pandemia nu poate fi
capabil nici în gestionarea vaccinării.

„ Acest Guvern struțo-cămilă de dreapta poartă întreaga responsabilitate a haosului vaccinării iar seniorii noștri rămân zilnic expuși riscurilor pentru că Executivul a ales să își bată joc inclusiv de primării. Pe lângă multe alte nebunii, cum este platforma informatică cu deficiențe grave de funcționare și haosul generalizat în comunicare, un oraș important din județul Arad precum Pâncota a rămas fără centru de vaccinare, în ciuda eforturilor organizatorice ale primarului Dan Pocrișer. Edilul pregătise punctul de vaccinare în clădirea Centrului de zi pentru copii când deodată este anunțat că deschiderea centrului s-a amânat fără a se comunica o dată ulterioară. Dumnezeu cu mila! Jumătatea lui februarie? Și atunci mai îndrăznesc să vorbească despre eficiență, protecție față de categoriile vulnerabile? În Arad din 28 centre preconizate funcționează la nivel județean doar 5, din care, în momentul în care scriu aceste rânduri, singurele opțiuni pentru programarea pe platformă rămân Lipova, Sebiș și Chișineu Criș. Bătaie de joc pe toate fronturile!”, afirmă deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

***

Foto principală – Google

 

Categorie: Știri
Etichete: campanie de vaccinare, Dan Pocrişer, deputatul PSD Arad Mihai Fifor
Distribuie:
Articolul anterior
Celebra BUDĂ DIN CENTRU a fost, în sfârșit, demolată! Bibarț: „În primăvară, o să începem lucrările la o nouă toaletă publică!”
Articolul următor
UTA vrea puncte de la „Voluntari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie