Casa Națională de Asigurări de Sănătate este în prag de colaps! Decontările către farmacii a medicamentelor compensate nu s-au mai făcut din luna septembrie

Casa de asigurari sanatateArad
Distribuie:

 

ÎNCET DAR SIGUR BLOCAJUL FINANCIAR VA BĂGA ÎN COLAPS ȘI ACTIVITATEA FARMACEUTICĂ NAȚIONALĂ ȘI IMPLICIT CEA JUDEȚEANĂ!

 

Lipsa din farmacii a unor medicamente vitale este deja arhicunoscută. Poți să intri în orice farmacie din oraș și să întrebi de Euthyrox, poți întreba de Siofor și poate doar printr-o minune le găsești. E bucurie dacă ți se preia o rețetă și ești pus pe o listă de așteptare care, în funcție de noroc, poate dura de la o zi la o săptămână. Asta în timp ce ochii tuturor sunt direcționați spre SARSCOV-2, unii mor de diabet pentru un banal medicament care costă până în 10 lei dar care parcă a intrat în pământ la farmaciile din România, dar există din belșug în farmaciile din țara vecină, la Mako sau Bătania.

La umbra lui COVID, care înghite bani la greu, lucruri care nu sunt băgate în seamă pot genera un colaps financiar al farmaciilor și genera mari probleme pacienților. Asta sub ochii unor domni colorați politic – nici nu mai trebuie să spunem că sunt galbeni, că știe toată lumea – de prin Grupurile Județene de Comunicare care se ocupă aproape exclusiv de Covid.

În tot acest timp, Casele Județene de Sănătate acumulează restanțe la decontarea către farmacii a rețetelor compensate. Nu face excepție nici Casa de Asigurări de Sănătate de la Arad care are facturi neplătite către farmacii aferente lunii septembrie 2020. Asta nu poate fi decât un semn că, în curând, nu se vor mai elibera nici rețetele compensate în condițiile în care Casa nu va deconta și plăti farmaciile pentru medicamentele compensate total sau parțial.

Consecințele acestui lucru nu sunt greu de intuit și nu trebuie să insistăm cu explicații tehnice despre funcționarea sistemului pentru că acestea sunt resimțite de cei mai afectați, adică de toți bolnavii cronic sau acut care pentru a avea dreptul la o rețetă compensată au contribuit lună de lună din veniturile realizate cu 10,5% pentru un sistem de sănătate care micționează elegant pe ei și în final pe noi toți fără a-i păsa de nimeni și de nimic.

Până atunci noi cotizăm și votăm, pentru că doar pentru asta le suntem necesari.

 

Categorie: Știri
Etichete: casa nationala de sanatate, COVID19, criza medicamente, decontari, diabet, euthyrox, farmacii, gheorghe domsa, medicamente, siofor
Distribuie:
Articolul anterior
Serghei, dacă pleci în Parlament, nu-ți uita magnetul! Cum „Care magnet?!”
Articolul următor
FCC Baschet Arad începe al doilea turneu pe terenul favoritei, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe