Cea de a IX-a promoţie de sudori profesionişti a terminat cu brio cursurile Școalii Arădene de Sudură

scoala sudura promotia ix dec 2017 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român]

Seriozitatea, profesionalismul, dar şi locul cinci obţinut pe plan internaţional la Tallin – Estonia, în cadrul concursul „European Enterprise Promotion Awards 2017”, secţiunea „ Antreprenoriat responsabil si global”, organizat de Uniunea Europeană,  precum şi cei aproximativ 70 de sudori care promovează anual cursurile  la una dintre cele mai moderne Şcoli de Sudură, cea din Arad, care funcţionează sub egida Filialei Arad a Confederaţie Patronatului Roman, atrage din ce în ce mai mulţi cursanţi, fie tineri care îşi doresc o meserie, fie oameni maturi, care îşi doresc o nouă calificare, bine plătită, atât în ţară cât şi peste hotare. Mai mult, cei care îşi doresc un loc de muncă îl găsesc încă înainte de terminarea cursurilor.

Au fost înscrişi 12 cursanţi,  majoritatea tineri sub 30 de ani, tineri care îşi doresc o meserie bine platită , atât în ţară, cât şi în afara.

Alături de conducerea Şcolii de Sudură şi a profesorilor care au fost mentorii tinerilor, în acest an a participat la examenul de absolvire şi preşedintele Asociaţiei Economice Germano- Române domnul Waldemar Steimer, care i-a încurajat pe tinerii absolvenţi să rămână în ţară şi să aleagă firme care ştiu să le aprecieze munca, oferindu-le un premiu de încurajare la început de drum.

Iată ce au declarat cei prezenţi:

Waldemar Steimer:

Mă bucur foarte mult că există persoane care dezvoltă o pregătire profesională, iar domnul Crişan este un simbol pentru Şcoala de sudori în zona noastră, şi nu numai, cred că şi pentru România. M-aş bucura ca sistemul dual să fie dezvoltat şi în România ca şi în occident, în ţări precum Germania, Austria, Elveţia, care nu face diferenţă între locul în care cursanţii s-au pregătit, găsindu-şi la absolvire un loc de muncă în domeniul în care a făcut pregătirea. M-aş bucura ca pe viitor Guvernul să promoveze un sistem profesional de pregătire a forţei de muncă, deoarece în prezent există o mare lipsă pe piaţa muncii, a mâinii de lucru calificate. Este bine ştiut faptul că în ultimii 25 – 27 de ani marea majoritate a tinerilor s-au îndreptat spre facultăţi cu care în acest moment nu mai prea au ce să facă. Meseriile sunt la ora actuală foarte bine plătite şi cred că împreună, dacă ne vom lupta să promovom atât învăţământul dual cât şi şcolile de meserii vom reusi relansarea economiei şi aducerea ei acolo unde a fost.”

Profesorul Francisc Tusz a felicitat absolvenţii şi pe final a făcut declarat: „Sunteţi încă tineri şi m-aş bucura ca cei care aveţi liceul terminat să vă înscrieţi la facultate, la Ingineria sudării, deoarece aveţi punctul de pornire, puteţi lucra ca şi sudori, iar la terminarea facultăţii nu o să fiţi dorar ingineri cu diplomă ci buni specialişti”.

Mă bucură că încă o generaţie de tineri sudori au absolvit cursurile şcolii noastre, care cu toate că este o şcoala tânara, împlineşte în iulie patru ani, a scos pe piaţa muncii elevi bine pregătiţi. Mă bucur să constat că tot mai multe persoane îşi întorc ochii spre meserii bine plătite şi căutate pe piaţa muncii. Sper ca pe viitor şcolile de meserii să fie tot mai căutate şi tinerii să înţeleagă că este mai corect să ai o meserie foarte bine plătită, pe care să o practici, decât să fi şomer cu studii superioare. Mă bucur că am alături de mine o echipă de profesionişti, şi adevăraţi dacăli, şi aici vreau să îi amintesc pe prof. univ. dr. Tusz Francisc, ing. Lala Petru, ing. C. Popa, dar şi pe Chiţescu Gabriel cel care le-a insuflat cursanţilor dragostea pentru meserie din punct de vedere practic. Nu aş fi reuşit nimic fără ajutorul lor, şi pentru aceasta încă odată le mulţumesc”, a concluzionat Ioan Marin Crişan, preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederaţie Patronatul Român şi directorul Şcolii de Sudură din Arad.

Categorie: Știri
Etichete: Asociaţia Economică Germano- Română, Filialei Judeţene Arad a Confederaţie Patronatul Român, Ioan Marin Crisan, promotai a IX-a, scoala de sudura arad, sudori, Waldemar Steimer
Distribuie:
Articolul anterior
Târg de produse culinare, la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului [FOTO]
Articolul următor
Ieri a fost semnat protocolul de colaborare între oficialitățile locale și județene și asociatiile militarilor în rezervă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie