Ieri a fost semnat protocolul de colaborare între oficialitățile locale și județene și asociatiile militarilor în rezervă

protocol cadre militare rezerva oficialitati dec 2017 6
Distribuie:

 

Semnarea protocolului de colaborare oficializează organizarea și derularea de activități comune circumscrise Centenarului Marii Uniri.

[COMUNICAT DE PRESĂ- Primăria Municipiului Arad]

Marţi, 12 decembrie 2017, la Palatul Administrativ, a avut loc semnarea protocolului de colaborare pe 2018 între Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean, Centrul Municipal de Cultură, Centrul Cultural Judeţean şi Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”, filiala judeţeană “Ziridava” Arad, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, filiala judeţeană “Zărandul” Arad şi Asociaţia Naţională “Cultul Eroilor – Regina Maria”, filiala judeţeană “Avram Iancu”. Cu această ocazie au fost expuse planurile comune pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

La semnarea protcolului au participat alături de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, viceprimarul municipului, Călin Bibarţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sergiu Bâlcea, din partea filialei judeţene “Ziridava” Arad a participat generalul maior. (rez.) Heredea Vasile-Ionel-preşedintele Filialei,  președintele Asociației Veteranilor de Război, colonelul (rez) Ioan Gliga și colonelul (rez) Dumitrescu, vicepreședintele Cultului Eroilor.

Centenarul Marii Uniri este un moment important în viaţa comunităţii noastre, iar faptul că asociaţiile de veterani sunt parte din acest moment ne face să ne simţim mândri. Prin acest protocol nu parafăm numai o relaţie instituţională , ci parafăm o relaţie de respect. Armata reprezintă pilonul de siguranţă a României. Anul acesta trebuie să redescoperim tot ce înseamnă valorile României”, a declarant vicepreşedintele CJA, Sergiu Bâlcea.

La rândul său viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ a vorbit despre buna colaborare, de până acum, cu reprezentanții Armatei și cu organizațiile rezerviștilor și veteranilor şi este convins că acest parteneriat va deveni şi mai strâns odată cu încheierea acestui protocol care aduce un plus de valoare evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Preşedintele Filialei Judeţene “Ziridava”, generalul maior. (rez.) Vasile Heredea a mulţumit autorităţilor locale pentru implicarea în activităţile asociaţiei, în special pentru ajutorul acordat la editarea revistei semestriale “Stindard” şi le-a asigurat de tot sprijinul în organizarea evenimentelor dedicate Centenarului.

În acest context, colonelul (rez) Ioan Gliga a venit cu propunerea acordării de medalii jubiliare celor cinci veterani de război care au împlinit sau chiar au depăşit venerabilă vârstă de 100 de ani.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a afirmat că au fost pregătite un număr de peste 1500 de distincții. O parte dintre ele vor fi acordate veteranilor de război și văduvelor de război.

După semnarea protocolului de colaborare, primarului Aradului, viceprimarului Aradului și vicepreședintelui Consiliului Județean, le-au fost înmânate diplome de onoare din partea Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”, filiala judeţeană “Ziridava” Arad, în semn de apreciere pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului.

Categorie: Știri
Etichete: asociatiile cadrelor militare in rezerva Arad, centenarul marii uniri, CJ Arad, col r Ioan Gliga, Gheorghe Falca, gl.mr r Heredea Vasile, primaria arad, protocol de colaborare, Sergiu Balcea
Distribuie:
Articolul anterior
Cea de a IX-a promoţie de sudori profesionişti a terminat cu brio cursurile Școalii Arădene de Sudură
Articolul următor
[ANUNȚ] Preschimbarea documentelor de concesiune și achitarea taxelor de închiriere a locurilor de veci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie