CJA a primit aproape 2 milioane de lei pentru refacerea pagubelor din județ cauzate de furtuni

iustin cionca
Distribuie:

Președintele Consiliului Județean, dl Iustin Cionca, informează că Guvernul României a alocat aproape două milioane de lei, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru orașul Ineu și comunele Sintea Mare, Șicula și Șilindia, în vederea înlăturării efectelor calamităților naturale produse de fenomenele meteo periculoase.

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, mulțumesc Guvernului României pentru sprijinul financiar acordat localităților din județul nostru în vederea refacerii obiectivelor avariate de fenomenele meteo periculoase din ultima perioadă”, a declarat Iustin Cionca.

Orașul Ineu a primit 780 000 lei pentru refacerea de străzi și a 30 de podețe la Dealul Viilor, precum și refacerea a opt blocuri ANL, a mobilierului urban din localitate (filigorii, prelată scenă, 300 umbrele decorative, cinci coșuri de gunoi, cinci băncuțe) și a Spitalului Orășenesc (terase acces spital).

Comuna Sintea Mică a primit 196 000 lei pentru refacerea căminelor culturale din Sintea Mare și Țipari, a vestiarului de la terenul de fotbal și a copertinei de la scenă.

Comuna Șicula a primit 110 000 lei pentru refacerea sediului primăriei, a școlilor cu clasele I-VIII din localitățile Gurba și Șicula, a căminului cultural și a clădirii fostă SMA din localitate.

Comunei Șilindia i-au fost alocați 880 000 lei pentru refacerea Școlii cu clasele I-IV din Luguzău, a Grădiniței PN din localitatea Satu Mic, a Școlii cu clasele I-IV din Iercoșeni, a clădirii fostului dispensar, a căminului cultural și pentru refacerea drumului comunal DC28 din localitatea Iercoșeni.

Consiliul Județean Arad


 

Categorie: Comunicate de presă, Administrație
Etichete: Consiliul Judetean Arad, Fondul de intervenții, FURTUNI, guvern
Distribuie:
Articolul anterior
Miss Arad 2023, la Vechiul Cazinou din Arad. Evenimentul este la a XVIII-a ediție
Articolul următor
IAN din Sălăjan și BUZNA din Gai au făcut un spectacol de înjurături în spatele scenei de la AOA Ghioroc mai tare decât cel de pe scenă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…