CJA face o știre din faptul că „a dat publicității imagini frumoase cu noul spital de Oncologie din Arad”

oncologie arad9
Distribuie:

La acest nivel s-a ajuns: CJA face o știre din faptul că „a dat publicității imagini frumoase cu noul spital de Oncologie din Arad”. Într-adevăr e ceva care o să-i ajute pe bolnavii de cancer… pentru că, nu-i așa, suferința lor va fi curmată dacă vor urmări galeria foto…


[COMUNICAT DE PRESĂ]

Consiliul Județean Arad a dat astăzi publicității imagini frumoase cu noul spital de Oncologie din Arad, o lucrare a Consiliului Județean!

Este o lucrare de modernizare de la subsol la acoperiș, prin care Consiliul Județean Arad a transformat o clădire în paragină într-un spital frumos.

„Ne dorim aici și o linie de radioterapie, căutăm finanțarea din fonduri europene! Obiectivul nostru este ca arădenii care au nevoie de tratament să îl poate primi cât mai aproape de casă, nu în alte județe! Dar, din păcate, la stat nu se poate lucra cu aceeași viteză ca la privat. Uneori trec mulți ani de la începerea la finalizarea unui proiect, din cauza obstacolelor birocratice. Cu toate acestea, nu ne descurajăm, continuăm să muncim pentru proiectele bune ale Aradului și să aducem finanțări pentru ele, să construim cât mai mult cu o contribuție cât mai mică din partea Aradului. Până acum am reușit. Și vom reuși și în continuare!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.


oncologie arad

Biroul de presă al CJA


Despre proiect

Lucrările au început în 2020 şi aveau ca termen inițial de finalizare sfârşitul anului 2021. Au urmat promisiuni că lucrările vor fi finalizate în primăvara lui 2022… Abia în 2023, la începutul lunii octombrie, s-a făcut recepţia tehnică a Spitalului de Oncologie care va funcţiona pe strada Vicenţiu Babeş, din municipiu, în clădirea în care a funcţionat Serviciul regim permise şi înmatriculări. Probabil, acesta va fi funcțional abia din 2024.

Spitalul de Oncologie are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi şi va avea 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 16 milioane de lei cu TVA, din care 13 milioane reprezintă finanţarea prin PNDL, iar restul sunt bani din bugetul Consiliului Judeţean.


 

Categorie: Politice
Etichete: boli oncologice, bolnavi de cancer, Consiliul Judetean Arad, Iustin Cionca, noul spital de Oncologie din Arad, preşedintele Consiliului Judeţean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
LIGA 4 ARAD | O etapă cu schimbare de lider
Articolul următor
Semico Gourmet Pastry – patiseria din Arad care își duce numele și peste hotare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie