Semico Gourmet Pastry – patiseria din Arad care își duce numele și peste hotare

semico gourmet pastry
Distribuie:
Semico Gourmet Pastry este o patiserie din Arad care nu vinde doar preparate din aluat fraged ci și amintiri și gustul rețetelor făcute local de familie.

Această patiserie este deținută de Cristina Vîrtaci, care a aspirat mereu la mai mult, și astfel prin muncă, îmbunătățirea constantă a rețetelor și metodelor de preparare, a reușit să ducă produsele tradițional românești la cele mai de top evenimente atât din țară cât și din străinătate.

semico gourmet pastry

Am vorbit despre Semico Gourmet Pastry chiar cu femeia din spatele afacerii, Cristina Vîrtaci.


Cum a început afacerea?

Cristina Vîrtaci: A început acum 20 de ani ca o franciză de patiserie. Lumea a devenit reticentă la produsele congelate așa că a trebuit să venim pe piață cu produse din rețete bune.


Care a fost cel mai mare obstacol în dezvoltare?

Cristina Vîrtaci: Cel mai mare obstacol a fost cu siguranță pandemia. Oamenii nu aveau acces la magazinul fizic așa că a trebuit să ne gândim la distribuție. În momentul în care a venit pandemia vânzările directe au scăzut drastic, atunci m-am văzut obligată să găsesc o soluție.

Oricum de mult îmi doream să distribuim prin magazine doar că pandemia m-a impulsionat. Am prins curaj și am început să bat pe la ușa magazinelor cu câteva produse la început. Asta a fost acum 3 ani, până ne-am format un portofoliu de clienți și mai mari și mai mici.


Aveți planuri de distribuție și în supermarketuri?

Cristina Vîrtaci: Acum avem discuții cu alți clienți mai mari unde ne-am dori să intrăm gen Selgros, Profi, Kaufland, am trimis propuneri în direcția asta.


Câte produse cuprinde gama voastră?

Cristina Vîrtaci: Ne-am dezvoltat gama de produse, avem în jur de 30 de produse în momentul de față. Ele sunt toate concepute după rețetele noastre vechi, cele cu care noi am crescut, cele cu care noi am copilărit. Sunt concepute din aluaturi fragede, nu e aluat dospit sau foietaj, ci aluaturi fragede.

semico gourmet pastry


De ce aluatul fraged?

Cristina Vîrtaci: Aluatul rezistă în timp, deci în felul acesta putem oferi un termen de valabilitate mulțumitoare, destul de mare pentru clienții care le prezintă în magazinele lor. Nu folosim aditivi, conservanți și nimic de genul doar cele care s-au folosit și mai de demult.


Produse dulci

Cristina Vîrtaci: Anul acesta am dezvoltat puțin și partea de dulciuri marca Semico Gourmet Pastry, tip ciocolată și produse pe partea de ciocolată de la cunoscutul nostru baton de ciocolată, la desertul șuhaida care e cunoscut doar prin zona asta. Șuhaida este un produs foarte apreciat în special în perioada de vară când vin cei din diaspora și sunt foarte încântați să găsească la noi produsele din copilărie.


Activitatea Semico Gourmet Pastry din ultima perioadă?

Cristina Vîrtaci: Am încercat și anul acesta să participăm la câteva evenimente, târguri, festivaluri. Ultimul festival fiind Milano Fashion unde ne-am prezentat produsele. Am participat și la București primind invitație la deschiderea revistei CelebriTime.

semico gourmet pastry


Care sunt planurile de viitor?

Cristina Vîrtaci: Căutăm în continuare clienți, căutăm să fim recunoscuți. Pe partea de online nu stăm foarte bine dar ne-am propus și asta să ne ocupăm și să ne dezvoltăm. Avem un contract cu Emag care deocamdată nu funcționează dar mai avem o platformă care ne-a listat deja pe România și urmează să ne listeze și pe Ungaria și Bulgaria . Urmează pe listă deschiderea unui nou magazin, spațiul acesta este deja prea micuț pentru ceea ce facem și acum vrem să ne extindem.


V-ați fi așteptat ca Semico Gourmet Pastry să se extindă așa mult?

Cristina Vîrtaci: Da, cum să nu, eu vreau chiar mai mult de atât iar planurile sunt mai mari decât ceea ce facem. Cred că întotdeauna trebuie să ai în plan o perspectivă. Adică dacă te mulțumești doar cu prezentul lucrurile o să înceapă să intre într-o stagnare nesănătoasă.


Patiseria arădeană Semico Gourmet Pastry duce preparatele românești locale atât prin țară cât și în străinătate. Începând de la o patiserie mică, cu un plan foarte definit de extindere a afacerii, are toate șansele să devină una de succes.


 

Categorie: Advertorial
Etichete: Cristina Vîrtaci, produse de patiserie, Semico Gourmet Pastry
Distribuie:
Articolul anterior
CJA face o știre din faptul că „a dat publicității imagini frumoase cu noul spital de Oncologie din Arad”
Articolul următor
Tudor Gheorghe, în concert la Filarmonica Arad, în luna noiembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie