Complexul Muzeal Arad și-a tras un INEL: Constantin Inel – iar asta e aproape bine. Cu ce vine după el… e altă poveste

inel
Distribuie:

 

N-a fost „tămbălăul” care se aștepta „din partea publicului” odată cu plecarea lui Perer Hugel din fotoliul de director al Complexului Muzeal Arad. Adevărul e că după 14 ani de „domnie silențioasă” e greu să te transformi în contestatar… iar dacă tot n-a venit vreun jurnalist la tine (ați observat?… nici „mâlc”!) – mai bine taci și te bucuri de pensie.
Nu te apuci să deschizi „Cutia Pandorei” căreia i-ai fost custode oficial.

Nici cu „organizarea concursului privind ocuparea funcției de manager la Complexul Muzeal Arad”  n-ar trebui să purtăm prea multe discuții. Pentru cine știe cum stă treaba în lumea politicii arădene și numirea în posturi-cheie (mai ales în cele cu „mare potențial sifonabil”) a „clientelei de partid”, „câștigarea” de către Constantin Inel a acestui tur de scrutin din cariera sa a fost exact ca exercițiul de alergare a unui atlet pe o pistă de unul singur, fără niciun fel de spectatori, și cu arbitri… mă-sa și ta-su.
Claudia Boghicevici și Doru Sinaci și „largul concurs” al lui Andrei Ando – dacă am înțeles exact.
Aproape că nu ne interesează.

Ne interesează, însă, „subiectul cu plagiatul” – pentru că dacă pe lângă că ești produsul iubirii politice dintre o țoapă frustrată și o marionetă cu fix atâtea calități de turnător câtă grosime de „tencuială de partid” și, pe lângă toate astea, mai ești și „hoț de lucrări științifice” cu acte-n regulă… n-ai ce căuta în fruntea unui Complex Muzeal!

Numele arheologului Constantin Inel, fostul director adjunct al muzeului Unirii din Alba Iulia a apărut într-un scandal de plagiat, după ce «site-ul www.plagiate.ro, administrat de Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR ) a adăugat  sâmbătă 12 mai 2012, pe lista operelor şi autorilor suspectaţi de plagiat un articol semnat de Constantin Inel, precum şi opera originală. Este vorba de  „Inel, C., Ritualul incinerarii cu referire la izvoarele scrise ale antichitatii, In: Patrimonium Apulunse, Ed.Altip, Alba Iulia, 2003, p.43-49.”, respectiv „C. Amnegui, A. Jodin, E. IIobregat, P. Rouitlard, J. Uroz, La necropole iberique de Cabezo Lucero (Guardamar del Segura, In: Coleccion Patrimonio – 17, Alicante), Madrid – Alicante 1993, p.315-319”» – conform Ziarului UNIREA.

Întreg parcursul care l-a avut ca protagonist – absolut unic! (demn de menționat încă o dată) – pe Constantin Inel, în demersul său de la candidat la ocupant al fotoliului de manager general de îl puteți urmări pe pagina web a Consiliului Județean Arad dedicată:
„Concursul proiecte de management la Complexul Muzeal Arad
Tip anunt: Produse / Data publicare: 31.05.2018 / Expira: 15.07.2018
Departament: Serviciul Gestiune Resurse Umane”

concurs muzeu

Foto Constantin Inel: ALBA24.ro 

Categorie: Știri
Etichete: Complexul Muzeal Arad, constantin inel, manager general
Distribuie:
Articolul anterior
ANUNȚ: Începând de luni, serviciile de PAȘAPOARTE, PERMISE ȘI ÎNMATRICULĂRI AUTO se mută în Galeria Mall Arad
Articolul următor
Dosar penal pentru un tânăr șofer care a trecut cu roțile autoturismului peste piciorul unui POLIȚIST LOCAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

ipj arad large

Analiza activității I.P.J. Arad în primele 3 luni din 2024: Infracționalitatea stradală, violența domestică, infracțiunile rutiere și furturile din societățile comerciale (produse de pe rafturi) au înregistrat o creștere. Se schimbă abordarea campaniilor preventive în școli

În cadrul unei conferințe de presă organizate luni, 29 aprilie, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a prezentat pe larg analiza activității în primul trimestru al anului. Infracționalitatea stradală, violența…